Internet Marketing Gemak Logo

Affiliate netwerk

Wat een affiliate netwerk? En waar dien je rekening mee te houden? 

Afbeelding van een vrouw met laptop
cATEGORIE:

Affiliate marketing > affiliate netwerk

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een netwerk dat als tussenpersoon fungeert tussen adverteerder en affiliate of affiliate partner. Via een affiliate netwerk kun je gemakkelijk de samenwerking aangaan met zeer uiteenlopende bedrijven.

De belangrijkste taak van een affiliate netwerk is het verzorgen van de tracking software. Met deze software krijg jij als affiliate je commissie wanneer jouw affiliate link heeft geleid tot een aankoop.

Je hebt de keuze uit talloze affiliate netwerken. Elk netwerk heeft zo zijn eigen regels, voor- en nadelen. Let bij de keuze voor een affiliate netwerk in ieder geval goed op de volgende elementen:

De commissie en uitbetaling

De commissie is het percentage of bedrag dat je verdient wanneer jouw verwijzing heeft geleid tot een aankoop (of lead). Als adverteerder ben je vrij om de hoogte van de commissie te bepalen. Veel affiliate netwerken houden de verdiende commissie voor een bepaalde periode vast. Dit betekent dat het enkele dagen tot soms weken kan duren voordat je betaald wordt. Daarnaast werken de meeste affilate netwerken met een uitbetalingsdrempel.

Werkt het affiliate netwerk met een drempel dan dien je eerst een bepaald bedrag aan commissie verdient te hebben voordat het netwerk uitbetaalt. 

De meetperiode

De meetperiode is de periode die bepalend is of de commissie wel, of niet wordt uitgereikt. Met andere woorden, hoe lang heeft de bezoeker de beslistijd om zijn of haar aankoop te doen, waarbij je nog steeds commissie krijgt?

In de meeste gevallen bepaalt de adverteerder de meetperiode, maar kijk ook goed naar de regels die het netwerk hierover heeft opgesteld.

Verantwoordelijkheden van het netwerk

Een affiliate netwerk heeft meer verantwoordelijkheden dan het samenbrengen van affiliates en adverteerders. Zo zorgt een goed netwerk ervoor dat de adverteerder op tijd zijn aankopen keurt en de commissie uitbetaalt.

Het netwerk zorgt (samen met de adverteerder) voor het promotiemateriaal. Dat betekent dat je zelf enkel wat content hoeft te maken. De rest doet het netwerk voor je.

Naast de al genoemde verantwoordelijkheden werkt elk netwerk weer anders. Lees het reglement van het netwerk goed door en ga niet zomaar de samenwerking aan. Durf kritisch te zijn, ook al wil je graag direct beginnen.

Open jij de 'geheime' marketingkluis?

Gun jezelf met een klik toegang tot de best bewaarde marketingformules en ontdek hoe jij het leukst, makkelijkst en hardst je bedrijf laat groeien. 

Wat is een affiliate mirror?

Als affiliate doe jij er alles aan om zoveel mogelijk verkeer via jouw affiliate link te laten lopen. Dit is immers de manier voor jou om een commissie te verdienen.

Maak je gebruik van een affiliate mirror (wat zeer tricky is) dan heb je (bijna) een complete kopie van het origineel gemaakt. Stel dat je een affiliate partner bent voor website A en je gebruikt een affiliate mirror dan zou je de complete (of overgroot deel van de) website hebben gekopieerd.

Wat is het verschil tussen een Affiliate programma en netwerk?

Een affiliate programma is een programma die (in de meeste gevallen) door een individueel bedrijf wordt aangeboden.  Maak je gebruik van een affiliate programma, dan doe je rechtstreeks zaken met het bedrijf.

Een affiliate netwerk biedt verschillende programma’s aan. Er zijn programma’s van wel honderden bedrijven op het netwerk te vinden.

Een netwerk is handig, omdat je op een overzichtelijke manier inzage van de producten en diensten te zien krijgt. Je kunt ook selecteren op categorie, waardoor je altijd wel een product of dienst kunt vinden die bij je bezoeker past.

Het voordeel dat je hebt bij het kiezen voor een affiliate programma is dat dit vaak betekent dat je een hogere commissie krijgt. De adverteerder hoeft immers het netwerk niet meer te betalen.

Hoe kies ik een affiliate programma?

Een affiliate programma kies je op basis van je eigen voorkeuren. Er zijn talloze affilate programma’s om uit te kiezen dus durf in het begin kritisch te zijn. Welke middelen heb je op dit moment, wat verwacht je van de adverteerder, welke vergoeding heb je voor ogen en welke affiliate programma’s passen het beste bij jouw branche?

Affilate marketing is GEEN vorm van snel geld verdienen. Je moet continu je website verbeteren, je online marketingstrategie aanpassen en alles doen voor meer bezoekers.

Kies daarom voor een affilate programma dat een product of dienst aanbiedt, die bij je past.

Waar ligt je passie, welke hobby’s heb je en zijn er voldoende aanbieders? Beoordeel elk programma op de volgende onderdelen:

Heb je de affiliate programma getoetst op bovenstaande onderdelen, meld je aan, probeer het uit en wees niet bang om fouten te maken. Mochten jullie toch niet helemaal bij elkaar passen, een switch is zo gemaakt.

Vond je dit al toffe informatie?

Wij hebben nog veel meer te delen...

Waar kunnen alle updates naar toe?

Waar Mogen de koopwoorden naar toe?

Waar mag de masterclass naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het stappenplan naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan alles naar toe?