Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Affiliate netwerk

Vergroot je online succes: ontdek de beste affiliate netwerken die je helpen groeien en een passief inkomen genereren. Start nu je affiliate avontuur!

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een netwerk dat als tussenpersoon fungeert tussen adverteerder en affiliate of affiliate partner.

Via een affiliate netwerk kun je gemakkelijk de samenwerking aangaan met zeer uiteenlopende bedrijven.

De belangrijkste taak van een affiliate netwerk is het verzorgen van de tracking software. Met deze software krijg jij als affiliate je commissie wanneer jouw affiliate link heeft geleid tot een aankoop.

Een affiliate netwerk kiezen

Wil je beginnen met affiliate marketing dan heb je deze keuze uit talloze affiliate netwerken. Elk netwerk heeft zo zijn eigen regels, voor- en nadelen. Let bij de keuze voor een affiliate netwerk in ieder geval goed op de volgende elementen.

De commissie en uitbetaling

De commissie is het percentage of het bedrag dat je verdient wanneer jouw verwijzing heeft geleid tot een aankoop (of lead). Als adverteerder ben je vrij om de hoogte van de commissie te bepalen.

Veel affiliate netwerken houden de verdiende commissie voor een bepaalde periode vast. Dit betekent dat het enkele dagen tot soms weken kan duren voordat je betaald wordt. Daarnaast werken de meeste affilate netwerken met een uitbetalingsdrempel.

Werkt het affiliate netwerk met een drempel dan dien je eerst een bepaald bedrag aan commissie verdient te hebben voordat het netwerk uitbetaalt. 

De meetperiode

De meetperiode is de periode die bepaalt of de commissie wel, of niet wordt uitgereikt. Met andere woorden, hoelang heeft de bezoeker de beslistijd om zijn of haar aankoop te doen, waarbij je nog steeds commissie krijgt?

In de meeste gevallen bepaalt de adverteerder de meetperiode, maar kijk ook goed naar de regels die het netwerk hierover heeft opgesteld.

Verantwoordelijkheden van het netwerk

Een affiliate netwerk heeft meer verantwoordelijkheden dan het samenbrengen van affiliates en adverteerders. Zo zorgt een goed netwerk ervoor dat de adverteerder op tijd zijn aankopen keurt en de commissie uitbetaalt.

Het affiliate netwerk zorgt (samen met de adverteerder) voor het promotiemateriaal. Dat betekent dat je zelf enkel wat content hoeft te maken. De rest doet het netwerk voor je.

Naast de al genoemde verantwoordelijkheden werkt elk netwerk weer anders. Lees het reglement van het netwerk goed door en ga niet zomaar de samenwerking aan. Durf kritisch te zijn, ook als je graag direct wilt beginnen.

Wat is het verschil met een affiliate programma?

Een affiliate programma is een programma dat (in de meeste gevallen) door een individueel bedrijf wordt aangeboden. Maak je gebruik van een affiliate programma, dan doe je rechtstreeks zaken met het bedrijf.

Een affiliate netwerk biedt verschillende affiliate programma’s aan. Er zijn programma’s van wel honderden bedrijven op een affiliate netwerk te vinden.

Een netwerk is handig, omdat je op een overzichtelijke manier inzage van de producten en diensten te zien krijgt.

Je kunt selecteren op categorie, waardoor je altijd wel een product of dienst kunt vinden die bij je bezoekers past.

Steel mijn affiliate marketing geheimen

Ik heb jarenlang, voordat ik met Internet Marketing Gemak begon, tientallen affiliate websites gehad en duizenden euro’s verdient.

Waarom ik gestopt ben?

Geloof me. Het is geweldig als je per maand een paar duizend euro’s verdient zonder daar voor te werken.

Maar…

Dat is natuurlijk de grootste BULLSH*T.

Affiliate marketing is gewoon werken. Er bestaat NIET zoiets als passief inkomen.

Alhoewel…

Als het jou vooral draait om het generen van een online inkomen en je bereid bent de juiste stappen te zetten is affiliate marketing nog steeds een van de makkelijkere manieren om geld te verdienen.

Maar je moet je wel de juiste stappen zetten.

Ik heb keiharde fouten gemaakt. Fouten die mij veel tijd en zelfs veel geld hebben gekost. Ik heb daar enorm veel van geleerd en al deze lessen heb ik in een compleet stappenplan verwerkt.

Versnel je inkomsten uit affiliate marketing

Heb je genoeg van het eindeloos zoeken naar de juiste strategieën en kom je maar niet vooruit? Ontdek hoe je de valkuilen van affiliate marketing vermijdt en slimmer omgaat met je tijd. Ons online marketing advies heeft al honderden ondernemers geholpen.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.