Hoe werkt affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij jij beloont wordt voor elke bezoeker of klant die jij aanbrengt.

Binnen de affiliate marketing werk je met drie partijen:

  • De adverteerder
  • Het netwerk
  • De affiliate

De adverteerder

De adverteerder is het bedrijf dat zijn product wil promoten.

Het affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is een platform waar adverteerders affiliates kunnen vinden om hun producten te promoten, en affiliates aanbiedingen kunnen vinden om te promoten.

De affiliate

De affiliate is de persoon die het product van de adverteerder promoot.

Hoe word je een affiliate?

De eerste stap is het vinden van een affiliate programma dat je zou willen promoten. Je kunt hiervoor zelf op zoek gaan naar bedrijven, of gebruikmaken van een affiliate netwerk.

Heb je een KvK nodig?

Nee. Je hebt als je wilt beginnen met affiliate marketing geen KvK nummer nodig. Wel dien je jouw (extra) inkomsten op te geven bij de belastingdienst.

Geld verdienen met affiliate marketing

Er zijn twee manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Je kunt een vergoeding krijgen per bezoeker, of een commissie per verkoop.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kijk dan eerst naar waar je grootste passie ligt. Affiliate marketing is hard werken en dit houd je alleen vol als je passie hebt van datgene waar je de promotie voor doet.

Heb je de juiste branche gekozen ga dan op zoek naar het juiste affiliate programma.

Kies een affiliate programma niet alleen omdat het hoge commissies heeft, maar kijk ook naar de voorwaarden. Sommige programma’s betalen bijvoorbeeld alleen uit als je een bepaald aantal verkopen hebt gedaan.

Haal meer succes uit affiliate marketing

Speciaal voor ondernemers en mensen die zelf aan de slag willen met affiliate marketing hebben we Mijn IMGemak in het leven geroepen.

Dit is een soort van ‘geheime kluis’ bomvol strategieën, technieken, templates, handboeken, checklists en complete cursussen.

Ik zou zeggen, neem in ieder geval een kijkje.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan