Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing ontrafeld: Leer de basisprincipes kennen, van aanmelden bij een programma tot het verdienen van je eerste commissie.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij jij beloont wordt voor elke bezoeker of klant die jij aanbrengt.

Binnen de affiliate marketing werk je met drie partijen:

  • De adverteerder
  • Het netwerk
  • De affiliate

De adverteerder

De adverteerder is het bedrijf dat zijn product wil promoten.

Het affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is een platform waar adverteerders affiliates kunnen vinden om hun producten te promoten, en affiliates aanbiedingen kunnen vinden om te promoten.

De affiliate

De affiliate is de persoon die het product van de adverteerder promoot.

Hoe word je een affiliate?

De eerste stap is het vinden van een affiliate programma dat je zou willen promoten. Je kunt hiervoor zelf op zoek gaan naar bedrijven, of gebruikmaken van een affiliate netwerk.

Heb je een KvK nodig?

Nee. Je hebt als je wilt beginnen met affiliate marketing geen KvK nummer nodig. Wel dien je jouw (extra) inkomsten op te geven bij de belastingdienst.

Geld verdienen met affiliate marketing

Er zijn twee manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Je kunt een vergoeding krijgen per bezoeker, of een commissie per verkoop.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kijk dan eerst naar waar je grootste passie ligt. Affiliate marketing is hard werken en dit houd je alleen vol als je passie hebt van datgene waar je de promotie voor doet.

Heb je de juiste branche gekozen ga dan op zoek naar het juiste affiliate programma.

Kies een affiliate programma niet alleen omdat het hoge commissies heeft, maar kijk ook naar de voorwaarden. Sommige programma’s betalen bijvoorbeeld alleen uit als je een bepaald aantal verkopen hebt gedaan.

Versnel je inkomsten uit affiliate marketing

Heb je genoeg van het eindeloos zoeken naar de juiste strategieën en kom je maar niet vooruit? Ontdek hoe je de valkuilen van affiliate marketing vermijdt en slimmer omgaat met je tijd. Ons online marketing advies heeft al honderden ondernemers geholpen.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.