Affiliate mirror – De gevaren van Affiliate marketing

Sebastiaan Hendriks   |   Geen reacties   |   Laatste aanpassing op: 17-04-2018   |   

Als jij gebruik maakt van affiliate marketing dan zet je affiliates in om jouw product of dienst te promoten. Een affiliate (de persoon die reclame voor jou maakt) zal op zijn beurt er alles aan doen om zoveel mogelijk verkeer via zijn website te laten lopen. Dit is immers de manier voor de affiliate om een commissie te verdienen.

Een affiliate mirror – het gevaar in een klein hoekje

Hoewel affiliate marketing een effectieve manier kan zijn om jouw producten te promoten zit het gevaar in een klein hoekje. Affiliates proberen jouw product via hun website te verkopen. Een affiliate zal er dus alles aan doen om goed gevonden te worden op jouw zoekwoorden.

Als jij samenwerkt met een affiliate dan maak je enkele afspraken. Ten eerste bespreek je de commissie en vervolgens de meetperiode. Een meetperiode is de periode waarin een aankoop nog leidt tot commissie.

Stel dat de meetperiode 30 dagen is.

Een bezoeker bezoekt eerst de website van de affiliate alvorens hij jouw website bezoekt. Door middel van een cookie weet het affiliate netwerk dat de bezoeker eerst bij de affiliate is geweest. Als de bezoeker nu binnen 30 dagen zijn aankoop doet, heeft de affiliate recht op commissie.

Waar zit nu het gevaar?

Bij affiliate marketing bestaat de kans op affiliate mirrors. Deze websites zijn dan een exacte of bijna exacte kopie van het origineel. Hun doel: zoveel mogelijk verkeer van jou afpakken zodat zij commissie krijgen.

Hoewel er maar een kleine kans bestaat dat affiliates met een mirrorsite hoger zullen ranken dan jij, wees wel zorgvuldig. Er blijven nu eenmaal mensen bestaan die op zoek zijn naar het snelle geld. Wees dus selectief in je affiliate keuze en meld je niet zomaar aan op een affiliate netwerk.

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Deel met jouw netwerk

Laat een reactie achter