Internet Marketing Gemak - Een blog vol Internet Marketing ideeën en tips

Blog Onderwerpen – 4 Stappen voor Koopgerichte Blogs

De cijfers laten het overduidelijk zien: content is king! Dagelijks komen er zo’n miljard nieuwe pagina’s online in de vorm van landingspagina’s of blogs. Wil je graag meer weten over hoe je jezelf kunt onderscheiden in al dit geweld en hoe je tot koopgerichte blogonderwerpen komt? Lees dan verder.

126% meer leads met het juiste blog

Om eerlijk te zijn deden de cijfers ons achteroverslaan. Waarom dat? In de praktijk blijkt dat bedrijven die hun content op een slimme, koopgerichte manier weten in te vullen hier tot 126% meer leads uit weten te genereren. Klinkt niet verkeerd toch? Ook voor jou liggen deze kansen voor het oprapen. Hoe?

Stel jezelf de juiste vragen EN bepaal de juiste onderwerpen

Denk voor het selecteren van koopgerichte onderwerpen en voordat je begint met het schrijven van je blog na over wat je precies verkoopt.

  • Wat is mijn product of dienst;
  • Wat is het resultaat dat ik bied;
  • Welke specificaties heeft mijn product;
  • Welke problemen lost mijn product of dienst op;
  • In welke gevallen en situaties wordt mijn product of dienst toegepast?

Met het vinden van antwoorden op de bovenstaande vragen sla je een grote slag. Door in je blog onderwerpen de problemen en ervaren pijnpunten van je bezoekers te benoemen weet je de aandacht op je te vestigen.

Een praktijkvoorbeeld lees je hierna.

Hoe ziet een koopgericht blogonderwerp er uit?

Stel: je verkoopt laptops.

Wat maakt dit product interessant voor studenten die graag in de trein aan hun studie werken?

Hij moet snel en licht zijn en ook een groot geheugen hebben. Benadruk in iedere blog de specificaties die er expliciet voor die doelgroep toe doen. Met de titel ‘De 8 beste laptops voor studenten’ heb je daarmee je eerste onderwerp te pakken.

Hoe gerichter je deze strategie toepast, hoe sneller je aan leuke blogonderwerpen komt die bovendien koopgericht zijn. Verplaats je daarbij in je potentiële bezoekers, de problemen die zij ervaren en de situaties waarin zij zich begeven. Je zult zien dat naarmate je deze weet te beantwoorden, je bezoekers een stuk koopgerichter zullen zijn.

Spiek bij je concurrenten

‘Wat heeft eerder gewerkt voor mijn concullega’s?’

Met het stellen van deze vraag benader je een andere strategie die even effectief is in het opdoen van nieuwe inspiratie. Nu is het natuurlijk niet zo dat je deze content direct één op één over dient te nemen, maar het wiel hoeft ook niet opnieuw uitgevonden te worden. Kijk hierbij verder dan de content die online te vinden is.

Ook het openslaan van boeken waarin eerder met succes over vergelijkbare onderwerpen is geschreven kan op dit gebied wonderen doen. Klinken we nu erg ouderwets? Neem de proef maar eens op de som.

Zodra je op content en onderwerpen bent gestuit die eerder goed werden gewaardeerd, is het tijd om op verder onderzoek uit te gaan.

Hoe je dat doet leggen we je hieronder uit.

Hoe toets je jouw blogonderwerpen?

  • Hoe vaak wordt er op dit zoekwoord gezocht?
  • Wat zijn de kosten per klik wanneer je erop gaat adverteren?
  • Hoe hoog is de moeilijkheidsscore om op dit zoekwoord gevonden te worden?
  • Wat is de intentie van diegene die zoekt?

Laat de resultaten hiervan niet alleen bepalen of een blog onderwerp interessant genoeg is, maar ook of het realistisch is om je verkoopcijfers hiermee van een boost te voorzien.

Meer weten?

Lees dan ook onze andere blogs waarin we dieper in gaan op de aanpak van een volledig zoekwoorden onderzoek.

Over welke onderwerpen schrijf jij, hoe kom je tot leuke onderwerpen en hoeveel blogs post je per week? Laat het ons weten in de reacties. Wij zijn benieuwd!

Nog een stapje verder gaan?

Heb jij het gevoel dat er meer uit je website te halen valt? Daag ons uit en laat ons het potentieel van jouw website in kaart brengen.

Waardevol artikel?
Deel het met je netwerk

Laat een reactie achter