Internet Marketing Gemak Logo

Google Analytics Cursus

Waar komen je bezoekers vandaan, welke marketingcampagne werkt het beste, zijn al jouw acties wel echt winstgevend?

Google Analytics is het gratis programma van Google waar je enorm veel data uit kunt halen om hiermee je marketingcampagnes te optimaliseren, kosten te verlagen en je omzet aanzienlijk te laten stijgen.

Het enige nadeel…

Hoe vind je de juiste data en hoe gebruik je de data om strategische keuzes te maken?

In de Google Analytics cursus ‘van data naar klant’ leer je het allemaal.

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken hoe je Google Analytics installeert, op de juist manier instelt en laat werken in je voordeel?

Over de Google Analytics cursus

Google Analytics draait om data. Alles ontdekken van jouw bezoekers. Gemakkelijk kunnen terugvinden welk marketingbudget goed besteed wordt, waar je klanten vandaan komen en wat het effect is van al je online acties.

In de cursus Google Analytics besteden we aandacht aan het installeren en het op een juiste manier configureren van Analytics. Want hoe nuttig de data ook is, wie verzekerd jou dat de data klopt?

Al weet je alles van Google Analytics en heb je meerdere cursussen gevolgd, heb je Google Analytics op een verkeerde gekoppeld, verkeerd ingesteld of juist belangrijke stappen overgeslagen, dan heb je niets.

Niets aan de data. Niets aan alle rapporten en niets aan de adviezen die Google Analytics je geeft.

In de cursus besteden we eerst aandacht aan het installeren, configureren, koppelen en het op de juiste manier instellen van Google Analytics.

Jij kijkt letterlijk over onze schouder mee en ontdekt hoe je met een paar simpele muisklikken Google Analytics instelt zoals Google het ook zelf zou doen.

Zonder de technische kennis, ervaring of dure instrumenten zorgen we er samen voor dat Google Analytics direct goed staat.

Google Analytics als online groeicoach

Volg je de Google Analytics cursus dan weet je voortaan hoe je Analytics omtovert tot je eigen online marketingadviseur. Je ontdekt hoe de managementrapporten werken en hoe je de data zo leest, dat je altijd alle antwoorden paraat hebt.

Verbaas je manager, je klanten of collega’s met jouw nieuwe inzichten. Ontdek alles over je Doelgroep, de Conversies, de Acquisitiekanalen en het gedrag van jouw bezoekers.

Slimme Conversie doelen instellen

Wat wil je dat elke bezoeker doet? Je product kopen, inschrijven op de nieuwsbrief, contact opnemen? Welke actie een bezoeker ook doet, zorg dat je het meet met Google Analytics.

In de module conversie doelen ontdek je hoe je Google Analytics zo instelt dat je elke actie meet. Van hallo welkom op de website, tot aan bedankt voor de betaling.

Weet welk bezoekers kanaal het meest waardevol is, welke campagne jouw omzet verbrand en welke pagina jouw meeste omzet oplevert.

Wat leer je in de Google Analytics cursus?

De cursus Google Analytics is zo gemaakt dat iedereen het gemakkelijk kan volgen. Van volledig beginner tot ervaren expert.

In de verschillende modules ontdek je alles wat jij moet weten over Google Analytics.

In de cursus behandelen we de volgende onderwerpen

Stel Google Analytics in zoals Google dat ook zou doen. Maak gebruik van slimme filters, koppel de juiste data en voorkom vertroebelde data.

Ontdek in verschillende modules, video’s, handige hand-outs en checklists wat de begrippen van Google Analytics betekenen.

Als je de Google Analytics cursus volgt, dan ontdek je de handigheidjes, de technieken om het gemakkelijker en slimmer te doen en de technieken die je pas ontdekt als je er jaren mee werkt.

Geen enkele tip of techniek houden we verbogen en je krijgt alles op een presenteerblaadje aangeboden.

Ontdek hoe je sneller en slimmer zoekt, hoe je zoekmachineoptimalisatie toepast via de tips uit Google Analytics en hoe geavanceerde segmenten en rapporten werken en hoe je ze instelt.

Met deze cursus slaan we de tijdrovende stappen over en duiken we direct in de praktische (en toepasbare) acties.

Samen met Google ontvang jij je eigen Google Analytics demoaccount. Zo kijk je mee met exact dezelfde data en weet je zeker dat je alle stappen gemakkelijk kunt volgen.

Voor wie is deze training

het meest geschikt?

Of je nu freelancer, een ondernemer of medewerker bent die gelooft in het sturen op cijfers, de cursus Google Analytics werkt alleen als je er iets mee doet. 

Het is geen cursus volgepropt vage vakjargon, eindeloze theorie of uitleg waar je niets aan hebt. De cursus is praktisch en leer je vooral het wat, het hoe en het waarom.

Samen bouwen aan jou Google Analytics kennis en zorgen we er voor dat alle cijfers kloppen en gemakkelijk gelezen kunnen worden.  

Geloof jij dat je met betere data succesvoller wordt, beter je marketingacties kunt sturen, je team kunt begeleiden of je bedrijf kunt laten groeien, dan is deze cursus zeker iets voor jou.  

Hoeveel tijd kost de cursus?

De complete cursus kun je op ieder moment van de dag en volledig op eigen tempo volgen. De tips die je leert kun je direct in de praktijk toepassen.

Het is niet nodig om eerst de complete cursus te volgen. Per module kun je direct aan de slag waardoor we het écht samen doen.

Over jouw trainer

Sebastiaan Hendriks

Sebas

Ik ben geen Google Analytics-goeroe, ik ben een ondernemer.

In 2009 had ik niet de ambitie om de nieuwe “Google Analytics-expert” te worden, ik wilde gewoon groeien via gratis bezoekers. En dat is gelukt.

Maar eerlijk is eerlijk.

In het begin vond ik Google Analytics lastig. HEEL LASTIG. Ik…

…Begreep geen fluit van wat er allemaal geadviseerd werd

… Vond het vooral een hoop gedoe

… Raakte keer op keer gefrustreerd

En zonder de juiste strategieën of iemand die je helpt bij het zetten van de juiste stappen is het ook niet te doen.

En daarom heb ik besloten alles wat ik geleerd heb in de afgelopen 13 jaar te verwerken in deze cursus en jou stap voor stap te helpen.

Van begin, tot het beste resultaat.

Want geloof me, iedereen kan Google Analytics leren.

Anderen over Sebastiaan Hendriks

Ja, ik wil de Google Analytics Cursus en krijg…

Bonus #1 | Onbeperkt toegang tot de cursus Google Analytics

Volg de cursus op jouw tempo, geen tijdsdruk. Je hebt onbeperkt toegang tot al het cursusmateriaal.

Bonus #2 | het demo account

Samen met Google ontvang jij je eigen Google Analytics demoaccount. Zo kijk je mee met exact dezelfde data en weet je zeker dat je alle stappen gemakkelijk kunt volgen.

Bonus #3 | alle hand-outs, checklists,templates en schema's

Krijg toegang tot alle hand-outs, checklists, templates en schema’s. Zo hoef je niet meer te focussen op de technische taken.

Bonus #4 | 30 dagen niet goed geld terug garantie

Niet tevreden over de cursus, krijg binnen 30 dagen zonder gedoe je geld terug. Je bent ons niet eens een reden schuldig. 

Bonus #5 | Ook toegang tot updates ...

In 2021 heeft Google haar 4e versie van Google Analytics gelanceerd. Hoewel deze versie nieuwe functies biedt, heeft het tegelijkertijd de beste functies verwijderd.

Omdat het (in onze ogen) nog geen officiële versie is, richten wij ons binnen deze cursus op versie 3.

Bonus #6 | Ook hulp bij Google Analytics 4

Claim jij vandaag je toegang tot de Google Analytics cursus dan krijg je automatisch ook toegang tot de nieuwe modules, checklists, schema’s en templates. Ook wanneer we moeten overstappen naar Analytics 4.

Hoeveel is het jou waard?

Hoeveel is het jou waard als je direct kunt groeien via Google Analytics ?

Als je geen weken of maanden met trial-and-error hoeft te werken?

Als je eindelijk je concurrent in Google kunt verslaan?

Als je honderden tot duizenden potentiële klanten per maand op je website krijgt?

Geef het eens een waarde. Geef het eens een bedrag…

Hoeveel is het je waard?

Is het meer waard dan 200 euro waard? Of 1.000 euro? Of misschien wel 5.000?

Wat het jou ook waard is. Alleen jij kan deze keuze maken en vanaf vandaag iets veranderen.

Dus zeg het maar…

Aan jou de keuze

Maak kennis met mijn IMGemak

Veelgestelde vragen

Als Google Ads blijft veranderen, wanneer is een cursus dan echt af? In onze ogen is het nooit perfect. 

Vind jij ook dat een cursus nooit af is en vind je het niet zo erg dat we de cursus nog veel beter aan het maken zijn. Gun jezelf dan vandaag al toegang. 

Jij kunt al direct met Google Ads aan de slag en wij gaan aan het werk met nieuwe modules, checklists, hand-outs of video’s.

Het voordeel voor jou?

  • Je krijgt een forse korting
  • Krijgt inspraak op de ontwikkeling van nieuwe modules
  • Krijgt levenslang toegang

Waar Mogen de koopwoorden naar toe?

Waar mag de masterclass naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het stappenplan naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan alles naar toe?