Logo Internet Marketing Bureau IMGemak

6 redenen waarom jij je eigen website zelf zou willen maken

Marlon Roelofse   |   Geen reacties   |   Laatste aanpassing op: 21-09-2018   |   

Vrijwel iedere ondernemer heeft tegenwoordig een eigen website. Zonder website is het veel moeilijker om uiteindelijk klanten te werven en informatie te verschaffen aan (potentiële) klanten.

Mensen die alleen online zoeken, zullen niet snel bij jouw onderneming terecht komen. Maar wat nou als je nog geen website hebt.

Ga je dan zelf aan de slag met het maken van je website of kies je ervoor dit uit te besteden? In dit artikel ontdek je 6 redenen waarom jij zelf aan de slag zou moeten gaan!

#1 Zelf je eigen website maken, zorgt voor meer controle

Door zelf aan de slag te gaan met jouw website, heb je veel meer controle. Je bent niet afhankelijk van iemand anders en als je iets wilt veranderen aan je website, doe je dat gewoon zelf.

Als je iets in je hoofd hebt, is het soms ook lastig om dit aan iemand anders uit te leggen. Door zelf je website te maken, kun je jouw eigen ideeën uitwerken en is het veel makkelijker de website precies te maken zoals jij het wilt hebben.

#2 Bespaar veel kosten door je website zelf te maken

Het maken van je eigen website is goedkoper als je het zelf doet, dan wanneer je dit laat doen door een webdesigner. Daarnaast brengt het later ook minder kosten met zich mee.

Stel je hebt je website door een webdesigner laten bouwen en je wilt na 3 maanden je logo op een andere plek. Dan hoef je er niet raar van op te kijken als daar zomaar €75 voor wordt gevraagd.

Stel dat je dan toch niet tevreden bent over de nieuwe plek van je logo, dan kan het ook nog best zo zijn dat er weer €75 wordt gevraagd voor de terugplaatsing. Je bent dan €150 euro lichter, en wat ben je ermee opgeschoten?

Precies… helemaal niks.

Als jij je website zelf hebt gemaakt, dan verplaats je het logo wanneer je maar wilt en op iedere plek die je maar wilt, zonder er ook maar een euro aan uit te geven.

#3 Je nieuwe website staat veel sneller online als je het zelf doet

Je hoeft namelijk niet eindeloos te communiceren met een webdesigner over het ontwerp. Je hoeft niks uit te leggen, je hoeft niet steeds feedback te geven als je niet tevreden bent, en je kunt gewoon precies doen wat jij wilt.

Let op! Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan hoe gedisciplineerd je te werk gaat, maar als je alles goed voorbereid en doordacht hebt, staat jouw website binnen no-time online!

#4 Als je nieuwe website eenmaal online staat, is het veel makkelijker én sneller om iets aan te passen

Net kon je al lezen dat het erg prijzig kan zijn als je een kleine aanpassing wilt laten doen aan je website. Daarnaast is het ook veel sneller als je iets aan wilt passen op je website.

Je kunt op elk gewenst moment alles wat je wilt veranderen. Webdesigners werken ’s avonds en in de weekenden niet, dus stel dat jij een actie hebt bedacht die je op je website wilt hebben.

Dan moet je wachten voordat je het überhaupt kunt communiceren. Het is dan ook nog maar de vraag of de webdesigner dezelfde dag tijd voor je heeft om de actie op je website te zetten.

Heb je jouw website zelf gemaakt? Dan pas je ook alles zelf aan, dus kun je de actie er gelijk opzetten!

#5 Het is makkelijker om conversie testen en eventuele aanpassingen te doen

Iedere ondernemer wil natuurlijk bezoekers en deze bezoekers moeten uiteindelijk klant worden. Door gebruik te maken van conversie testen, kun je zien wat jouw bezoekers wel en niet bekijken op je website.

Heb jij jouw website zelf gemaakt? Dan is het heel makkelijk om o.a. conversie testen uit te voeren. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van Hotjar, krijg je o.a. heatmaps tot je beschikking.

Je ziet dan precies wat wel en niet werkt voor je bezoekers. Als iets niet werkt, kun je dit aanpassen of vervangen door iets anders. Iets wat natuurlijk veel sneller gaat als je het zelf doet, dan wanneer je eerst alles moet gaan communiceren en uitleggen aan je webdesigner.

Daarnaast is het ook veel makkelijker om te testen wat wel en niet werkt. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk een week een blauwe call-to-action knop testen en de week erna een gele.

#6 Je hebt geen moeilijke codes meer nodig als je een website maakt, maar het kan wel

Het is tegenwoordig veel makkelijker om zelf een website te maken. Je hebt geen technische kennis nodig, dus je hoeft niet dagen te zwoegen met allerlei codes.

Maar…

Mocht je hier wel kennis van hebben, of juist wel graag met codes willen werken, dat kan vaak wel. Voor sommigen werkt het net even wat makkelijker om af en toe ergens een code toe te voegen.

Het maken van een eigen website heeft veel voordelen. Maak het jezelf niet te moeilijk, te duur, of tijdrovend. Ga gewoon lekker zelf aan de slag met het maken van jouw website en ontdek Webnemer!

Deel met jouw netwerk

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Deel met jouw netwerk

Over de auteur

Marlon Roelofse

Als communicatiespecialist weet Marlon hoe je de juiste snaar raakt bij jouw bezoekers. Of het nu gaat om seo teksten, content marketingstrategieën, blogberichten of een totale e-mailcampagne, Marlon weet hoe ze met behulp van content jouw bedrijf kan laten groeien.

Laat een reactie achter