Wat is Google Ads? | Uitleg & Tips

Wat is Google Ads?

Google Ads is het programma om te adverteren in het adverteernetwerk van Google. Zo kun je jouw advertentie tonen in de zoekresultaten, op YouTube, op Gmail, of op andere websites die zich hebben aangesloten bij Google via Google AdSense.

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads werkt volgens een veilingsysteem. Als adverteerder plaats jij een bod op een zoekwoord. Een woord dat jouw potentiële klanten (prospects) gebruiken om jouw product of dienst te vinden. Vervolgens wordt de prijs bepaald door:

  • Jouw bod
  • Het bod van je concurrent
  • De kwaliteit van de advertentie

Wat zijn de kosten van Google Ads?

Het programma van Google Ads zelf, kun je gratis gebruiken. De uiteindelijke kosten van Google Ads hangen af van jouw biedstrategie, budget en de concurrentie.

Zoals bij elke vorm van adverteren draait het niet om de kosten, maar om de opbrengst. Lukt het om jouw Google Ads campagne zodanig te optimaliseren dat je meer verdient dan wat het je kost, dan maken de kosten niet meer uit.

Voordat je met Google Ads begint

Voordat je begint met Google Ads raad ik je aan al je cijfers op orde te hebben. Jij dient exact te weten wat iedere bezoeker jou waard is. Hoe hoog je gemiddeld conversiepercentage is en wat de gemiddelde klantwaarde is.

Hoe je precies achter deze cijfers komt, leg ik je uit in de video.

Ga ervoor

Vind je het spannend om te beginnen met Google Ads of wil je hulp bij het opzetten van een campagne? Je kunt altijd je Google Ads uitbesteden of contact opnemen om al je vragen te stellen.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan