Internet-marketing-gemak-cursus

Google Analytics cursus: De Online Groeicoach

Waar komen je bezoekers vandaan, welke marketingcampagne werkt het beste, zijn al jouw acties wel echt winstgevend?

Google Analytics is het gratis programma van Google waar je enorm veel data uit kunt halen om hiermee je marketingcampagnes te optimaliseren, kosten te verlagen en je omzet aanzienlijk te laten stijgen.

Het enige nadeel…

Hoe vind je de juiste data en hoe gebruik je de data om strategische keuzes te maken?

In de google analytics cursus ‘van data naar klant’ leer je het allemaal.

Nieuwsgierig geworden? Wil je ontdekken hoe je Google Analytics installeert, op de juiste manier instelt en laat werken in je voordeel?

Inhoud

Over de cursus Google Analytics 3.0

Google Analytics draait om data. Alles ontdekken van jouw bezoekers. Gemakkelijk kunnen terugvinden welk marketingbudget goed wordt besteed, waar je klanten vandaan komen en wat het effect is van al je online acties.

In de cursus Google Analytics besteden we aandacht aan het installeren en het op een juiste manier configureren van Analytics. Want hoe nuttig de data ook is, wie verzekert jou dat de data klopt?

Al weet je alles van Google Analytics en heb je meerdere cursussen gevolgd, heb je Google Analytics op een verkeerde manier gekoppeld, verkeerd ingesteld of juist belangrijke stappen overgeslagen, dan heb je niets.

Niets aan de data, niets aan alle rapporten en niets aan de adviezen die Google Analytics je geeft.

In de cursus besteden we eerst aandacht aan het installeren, configureren, koppelen en het op de juiste manier instellen van Google Analytics.

Jij kijkt letterlijk over onze schouder mee en ontdekt hoe je met een paar simpele muisklikken Google Analytics instelt zoals Google het ook zelf zou doen.

Zonder de technische kennis, ervaring of dure instrumenten zorgen we er samen voor dat Google Analytics direct goed staat.

Wat leer je in de Google Analytics Cursus?

De cursus Google Analytics is zo gemaakt dat iedereen het gemakkelijk kan volgen. Van onervaren beginner tot ervaren expert.

In de verschillende modules ontdek je alles wat jij moet weten over Google Analytics.

In de cursus komende de volgende onderdelen aan bod:

Google Analytics Configuratie

Stel Google Analytics in zoals Google dat ook zou doen. Maak gebruik van slimme filters, koppel de juiste data en voorkom vertroebelde data.

Google Analytics Begrippen

Begrijp zonder stoffige theorielessen alles over Google Analytics en haar begrippen.

Krijg een persoonlijk demo account

In samenwerking met Google ontvang jij je eigen Google Analytics demoaccount. Zo kijk je mee met exact dezelfde data en weet je zeker dat je alle stappen gemakkelijk kunt volgen.

Krijg een persoonlijk demo account

Als je de Google Analytics cursus volgt, dan ontdek je de handigheidjes, de technieken om het gemakkelijker en slimmer te doen en de technieken die je pas ontdekt als je er jaren mee werkt.

Geen enkele tip of techniek houden we verbogen en je krijgt alles op een presenteerblaadje aangeboden.

Ontdek hoe je sneller en slimmer zoekt, hoe je zoekmachineoptimalisatie toepast via de tips uit Google Analytics en hoe geavanceerde segmenten en rapporten werken en hoe je ze instelt.

Met deze cursus slaan we de tijdrovende stappen over en duiken we direct in de praktische (en toepasbare) acties.

Google Analytics als online groeicoach

Volg je de Google Analytics cursus dan weet je voortaan hoe je Analytics omtovert tot je eigen online marketingadviseur. Je ontdekt hoe de managementrapporten werken en hoe je de data zo leest, dat je altijd alle antwoorden paraat hebt.

Verbaas je manager, je klanten of collega’s met jouw nieuwe inzichten. Ontdek alles over je Doelgroep, de Conversies, de Acquisitiekanalen en het gedrag van jouw bezoekers.

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Of je nu freelancer, ondernemer of een medewerker bent die gelooft in het sturen op cijfers, de cursus Google Analytics werkt alleen als je er iets mee doet.

Het is geen cursus volgepropt met vaag vakjargon, eindeloze theorie of uitleg waar je niets aan hebt. De cursus is praktisch en leert je vooral het wat, het hoe en het waarom.

Samen bouwen we aan jouw Google Analytics kennis en zorgen we er voor dat alle cijfers kloppen en gemakkelijk gelezen kunnen worden.

Geloof jij dat je met betere data succesvoller wordt, beter je marketingacties stuurt, je team begeleidt of je bedrijf laat groeien, dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Wat mag je van ons verwachten?- BONUS

  • Onbeperkt toegang tot de cursus Google Analytics
  • Alle hand-outs, checklists, templates en schema’s

Hoeveel tijd kost de cursus?

De complete cursus kun je op ieder moment van de dag en volledig op eigen tempo volgen. De tips die je leert kun je direct in de praktijk toepassen.

Het is niet nodig om eerst de complete cursus te volgen. Per module kun je direct aan de slag waardoor we het écht samen doen.

Ook toegang tot updates...

In 2021 heeft Google haar 4e versie van Google Analytics gelanceerd. Hoewel deze versie nieuwe functies biedt, heeft het tegelijkertijd de beste functies verwijderd.

Omdat het (in onze ogen) nog geen officiële versie is, richten wij ons binnen deze cursus op versie 3.

Ook hulp bij Google Analytics 4

Claim jij vandaag je toegang tot de Google Analytics cursus dan krijg je automatisch ook toegang tot de nieuwe modules, checklists, schema's en templates. Ook wanneer we moeten overstappen naar Analytics 4.

Wat kost de training Google Analytics?

Voor de Google Analytics training vragen wij een vergoeding van 297,- euro (exclusief BTW).

Maar. 

Wij geven jou nu de mogelijkheid om toegang te krijgen met ruim 40% korting.