Internet Marketing Gemak - Een blog vol Internet Marketing ideeën en tips

Verhoog je organisch bereik met deze 4 LinkedIn tips

LinkedIn is een prima platform om op de hoogte te blijven van alles wat zich binnen je zakelijke netwerk afspeelt.

De kans dat je hier van opkijkt is klein.

Dat het sociale media platform ook een prima middel is om je organische bereik te vergroten, brengt hier mogelijk verandering in.

Zo hebben wij aan den lijve mogen ondervinden dat één enkele update, gewaardeerd met 1600 likes en ruim 80 reacties, kan leiden tot een piek van duizenden extra bezoekers op je website.

Lees snel verder en leer in dit blog via welke LinkedIn tips jij je organische bereik weet te vergroten en welke vier berichttypes hier een extra boost aan geven.

Inhoud

Hoe werkt LinkedIn? Deze 4 LinkedIn tips vergroten jouw organisch bereik aanzienlijk

De voorbeelden komen dagelijks voorbij. Mensen die een bericht plaatsen op LinkedIn zonder aandacht te schenken aan de juiste elementen.

Niet direct iets mis mee, maar op deze manier laat men wel ongekend veel potentieel onbenut.

Wil jij er zeker van zijn dat jouw berichten op LinkedIn gezien en gehoord worden? Via dit viertal berichttypen weet jij in het vervolg altijd je stempel te drukken.

#1 Prikkel je LinkedIn netwerk en geef gratis weg

De eerste zin van iedere update is cruciaal. In de storm aan dagelijkse berichten moet de aandacht van je netwerk meteen uitgaan naar jouw verhaal.

Daag je publiek uit en prikkel ze vanaf de eerste letter die je typt.

Beschik je over een bron van informatie die van waarde is voor jouw branche?

Bijvoorbeeld in de vorm van een White paper of een gratis handboek? Bouw hier een prikkelend bericht omheen waarin je ‘slechts’ een tipje van de sluier oplicht.

Geef ze een vinger en ze willen je hele hand.

Beloof de rest van de informatie met ze te delen in ruil voor een like en een reactie om de waarde van je bericht met reuzensprongen te verhogen en het organische bereik van je LinkedIn post zodoende iedere keer te vergroten.

#2 Start een discussie op

Het tweede concept in dit rijtje LinkedIn tips dat je organische bereik helpt vergroten is het opstarten van een discussie.

We kunnen er niks aan doen.

De werking van ons brein zorgt ervoor dat we graag onze mening geven.

Op een platform als LinkedIn valt hier slim gebruik van te maken door op zoek te gaan naar een actueel thema dat relevant is voor jouw branche.

Kijkend naar het bereik van je bericht is het positief wanneer deze zo veel mogelijk reacties weet uit te lokken. Houdt hier tijdens het schrijven rekening mee.

Wees niet bang om tegen het zere been te trappen en eens buiten de lijntjes te kleuren.

Wie een mening geeft ontkomt immers niet aan het treffen van voor- en tegenstanders. Niks mis met een mening die een beetje schuurt.

#3 Deel je persoonlijke Hero story

Dat het centraal stellen van een held in een verhaal werkt, blijkt wel uit de vele films die wekelijks in de bioscoop verschijnen.

De hobbels en hindernissen die overwonnen worden op weg naar een happy end zijn daarbij net zo belangrijk als dit gelukkige einde zelf.

Maak gebruik van de kracht van storytelling en wees de held van je eigen verhaal!

Geen enkele route verloopt immers zonder slag of stoot. Welke tegenslagen heb jij moeten overwinnen om daar te komen waar je nu staat?

Het delen van jouw verhaal vraagt je mogelijk wel om je kwetsbaar op te stellen, maar juist dit aspect zal een extra trigger tot reageren bij de lezers veroorzaken.

Of ze nu via een like respect tonen voor hetgeen je hebt overwonnen of in een reactie aangeven zichzelf te herkennen in jouw persoonlijke verhaal, iedere vorm van respons zal ervoor zorgen dat je nog sterker in je schoenen komt te staan en helpt jouw verhaal reiken tot ver buiten je netwerk.

#4 Voorzie je LinkedIn post van een video

Heb je een uitgebreide boodschap en voorkom je graag het plaatsen van berichten die veel leestijd opslokken? Voorzie je LinkedIn post dan van een video waarin je jouw expertise ten toon spreidt.

We mogen er sinds de lancering van onze nieuwe Woensdag Gemakdag rubriek zachtjes over meepraten.

Hoewel de 10e aflevering het daglicht nog moet zien, zijn eerdere afleveringen de 10.000 views al gepasseerd en de reacties zeer positief.

Schenk bij het toevoegen van een video aan je bericht opnieuw aandacht aan een prikkelende aankondiging en maak gebruik van het juiste format, te weten 1080px bij 1080px.

Klim in de pen en breng die LinkedIn tips in de praktijk!

Klaar om aan de slag te gaan met LinkedIn? Deel dit blog met je netwerk en gun ook hen meer bereik.

Heb je dit blog gedeeld op LinkedIn?

Zet dan stap 2.

Download de checklist en scoor die virale post.

Waardevol artikel?
Deel het met je netwerk

Laat een reactie achter