Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Neuromarketing Uitleg

Laat neuromarketing je gids zijn naar diepere klantinzichten en effectievere marketinginitiatieven. Begrijp hoe het brein werkt en maak verbinding op een niveau dat aanzet tot actie.

Wat is neuromarketing? – De betekenis

Eigenlijk is neuromarketing een onderzoeksvorm waarbij je via een EEG of fMRI analyseert hoe geslaagd een bepaalde marketingcampagne is geweest. Je onderzoekt hoe het brein reageert. En dan met name het reptielenbrein.

Tegenwoordig zien we neuromarketing meer als verzamelnaam voor alle technieken uit de marketing psychologie.

Hoe werkt neuromarketing?

Neuromarketing werkt op basis van breinonderzoek. Een persoon krijgt eerst verschillende plakkertjes op zijn hoofd geplakt. Vervolgens word zijn hersenactiviteit gemeten wanneer het bijvoorbeeld een reclamespotje bekijkt.

Dit gebeurt door de zogenaamde gebeurtenis-gerelateerde potentialen (ERP’s) te meten. De ERP’s zijn elektrische impulsen in de hersenen die optreden als reactie op bepaalde stimuli.

Deze ERP’s kunnen dan geanalyseerd worden om vervolgens een conclusie te trekken over de doeltreffendheid van het spotje.

Andere technieken die vaak bij neuromarketing gebruikt worden zijn functionele magnetische resonantie beeldvorming (fMRI) en eye tracking.

fMRI

Met fMRI kun je zien welke delen van de hersenen geactiveerd worden als iemand een bepaalde stimulus ziet. Zo kun je nagaan welke emoties door je product, dienst of campagne worden opgeroepen.

Eye Tracking

Eye tracking is een techniek waarmee je kunt volgen waar iemands ogen op gericht zijn terwijl hij naar een stimulus kijkt. Zo kom je te weten welke elementen in een advertentie of website de meeste aandacht trekken.

Bij neuromarketing gaat het niet alleen om het gebruik van nieuwe en fancy onderzoekstechnieken, maar ook om het toepassen van psychologische kennis op marketingproblemen.

Kijken we naar hoe wij neuromarketing toepassen, dan blijven wij weg van de dure onderzoeksmethodes en gebruiken we vooral de technieken die al eens getoetst zijn.

Natuurlijk krijg je met de onderzoeksmethodes meer informatie, maar dit neemt niet weg dat jij neuromarketing niet kunt toepassen, zonder de dure onderzoeksmethodes.

Er is alleen wel een probleem.

Hoe goed sommige neuromarketing technieken ook werken, je dient alles eerst te testen. Dit testen kun je online gemakkelijk doen via een A/B test.

Je toont dan dezelfde pagina in twee varianten.

Variant A is het origineel. Variant B toont de pagina met een kleine aanpassing. Na verloop van tijd kun je dan zien welke variant het beste werkt.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

πŸ‘‰ Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

πŸ‘‰ Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

πŸ‘‰ De Sw!tch
Speciaal voor ondernemers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.