Wat kost online coaching gemiddeld?
De kosten voor online coaching kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type coaching, de duur van het traject en de ervaring van de coach. Gemiddeld liggen de kosten voor online coaching tussen €50 en €150 per uur.
Sommige coaches bieden ook pakketten aan waarin je bijvoorbeeld een maand lang coaching ontvangt voor een vast bedrag.
Hoe verhoog je jouw coach tarief?
In Nederland zijn er meer dan 100.000 coaches. Hoe kun je dan toch je prijs verhogen, zonder dat klanten NEE gaan zeggen?
Tip 1 | Sta achter je waarde als coach
Als coach is het belangrijk dat je volledig achter je waarde staat. Je hebt waardevolle kennis en ervaring te bieden en dat mag je ook uitdragen. Heb vertrouwen in jezelf en jouw capaciteiten als coach. Hierdoor straal je meer zelfvertrouwen uit en zullen klanten eerder bereid zijn om jouw tarieven te accepteren.
Tip 2 | Frame je boodschap
De manier waarop je jouw tarieven communiceert, kan een groot verschil maken. Frame jouw boodschap op een positieve en overtuigende manier. Benadruk de waarde van jouw coaching en leg uit welke resultaten klanten kunnen verwachten. Op deze manier krijgen klanten een beter beeld van wat ze kunnen bereiken en zullen ze eerder geneigd zijn om de kosten voor coaching te accepteren.
Tip 3 | Verhoog je waarden met online programma’s
Een manier om meer waarde toe te voegen aan jouw coaching, is door online programma’s aan te bieden. Deze programma’s kunnen bestaan uit online trainingen, oefeningen, en ondersteuning via bijvoorbeeld Whatsapp of e-mail. Klanten krijgen hierdoor meer tools en middelen om hun doelen te bereiken, wat jouw coaching waardevoller maakt.
Tip 4 | Verhoog niet, maar bespaar
Soms is het verhogen van jouw tarieven niet de beste strategie. Wil je dan toch meer verdienen in minder tijd? Verhoog dan niet je tarief, maar bespaar jezelf tijd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van online platforms voor afspraken en communicatie, zoals Zoom of een beveiligde app. Dit bespaart zowel jou als jouw klanten tijd en geld.
Tip 5 | Doe het in stapjes
Als je overweegt om je tarieven te verhogen, kun je ervoor kiezen om dit geleidelijk te doen. Verhoog bijvoorbeeld eerst het tarief voor nieuwe klanten, terwijl je bestaande klanten het huidige tarief behouden. Op deze manier kun je wennen aan de nieuwe tarieven en ervoor zorgen dat klanten de toegevoegde waarde van jouw coaching blijven zien. Ook is dit een prima manier om te kijken waar het ‘plafond’ ligt.
Deze strategie wordt veel gedaan in de retail. De prijs wordt net zolang verhoogd tot het moment dat het product niet meer gekocht wordt. Dit kan voelen als een oneerlijke strategie, maar besef je weel hoeveel jij als ondernemer mist als je al jaren te goedkoop bent.
Jij helpt je klanten en daar mag best voor betaald worden.
Conclusie
Al met al zijn er verschillende strategieën om jouw online coachtarieven te verhogen zonder dat klanten nee zeggen. Het is belangrijk dat je achter je waarde staat, jouw boodschap goed framed, online programma’s aanbiedt en kostenbesparende maatregelen neemt. Door deze tips toe te passen, kun je jouw online coachingsbedrijf laten groeien en klanten aantrekken die bereid zijn jouw tarieven te betalen.