Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Verhoog je coaching tarieven – Zonder dat klanten nee zeggen

Hoe kun je als je coach je tarieven verhogen zonder dat je klanten daarvan schrikken? We geven je 5 tips.

Wat kost online coaching gemiddeld?

De kosten voor online coaching kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type coaching, de duur van het traject en de ervaring van de coach. Gemiddeld liggen de kosten voor online coaching tussen €50 en €150 per uur.

Sommige coaches bieden ook pakketten aan waarin je bijvoorbeeld een maand lang coaching ontvangt voor een vast bedrag.

Hoe verhoog je jouw coach tarief?

In Nederland zijn er meer dan 100.000 coaches. Hoe kun je dan toch je prijs verhogen, zonder dat klanten NEE gaan zeggen?

Tip 1 | Sta achter je waarde als coach

Als coach is het belangrijk dat je volledig achter je waarde staat. Je hebt waardevolle kennis en ervaring te bieden en dat mag je ook uitdragen. Heb vertrouwen in jezelf en jouw capaciteiten als coach. Hierdoor straal je meer zelfvertrouwen uit en zullen klanten eerder bereid zijn om jouw tarieven te accepteren.

Tip 2 | Frame je boodschap

De manier waarop je jouw tarieven communiceert, kan een groot verschil maken. Frame jouw boodschap op een positieve en overtuigende manier. Benadruk de waarde van jouw coaching en leg uit welke resultaten klanten kunnen verwachten. Op deze manier krijgen klanten een beter beeld van wat ze kunnen bereiken en zullen ze eerder geneigd zijn om de kosten voor coaching te accepteren.

Tip 3 | Verhoog je waarden met online programma’s

Een manier om meer waarde toe te voegen aan jouw coaching, is door online programma’s aan te bieden. Deze programma’s kunnen bestaan uit online trainingen, oefeningen, en ondersteuning via bijvoorbeeld Whatsapp of e-mail. Klanten krijgen hierdoor meer tools en middelen om hun doelen te bereiken, wat jouw coaching waardevoller maakt.

Tip 4 | Verhoog niet, maar bespaar

Soms is het verhogen van jouw tarieven niet de beste strategie. Wil je dan toch meer verdienen in minder tijd? Verhoog dan niet je tarief, maar bespaar jezelf tijd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van online platforms voor afspraken en communicatie, zoals Zoom of een beveiligde app. Dit bespaart zowel jou als jouw klanten tijd en geld.

Tip 5 | Doe het in stapjes

Als je overweegt om je tarieven te verhogen, kun je ervoor kiezen om dit geleidelijk te doen. Verhoog bijvoorbeeld eerst het tarief voor nieuwe klanten, terwijl je bestaande klanten het huidige tarief behouden. Op deze manier kun je wennen aan de nieuwe tarieven en ervoor zorgen dat klanten de toegevoegde waarde van jouw coaching blijven zien. Ook is dit een prima manier om te kijken waar het ‘plafond’ ligt. 

Deze strategie wordt veel gedaan in de retail. De prijs wordt net zolang verhoogd tot het moment dat het product niet meer gekocht wordt. Dit kan voelen als een oneerlijke strategie, maar besef je weel hoeveel jij als ondernemer mist als je al jaren te goedkoop bent. 

Jij helpt je klanten en daar mag best voor betaald worden. 

Conclusie

Al met al zijn er verschillende strategieën om jouw online coachtarieven te verhogen zonder dat klanten nee zeggen. Het is belangrijk dat je achter je waarde staat, jouw boodschap goed framed, online programma’s aanbiedt en kostenbesparende maatregelen neemt. Door deze tips toe te passen, kun je jouw online coachingsbedrijf laten groeien en klanten aantrekken die bereid zijn jouw tarieven te betalen.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 De Sw!tch
Speciaal voor ondernemers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.