Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

6 Eigen Bedrijf Ideeën om succesvol te starten

Je wilt een eigen bedrijf starten, maar geen idee waarin? Wij geven je 6 eigen bedrijf ideeën voor meer inspiratie.

Hoe kom je tot een goed idee?

Denk na over je interesses, passies en vaardigheden. Wat zijn bezigheden die je ook graag ‘gratis’ doet? Heb je een bepaalde hobby waar je dagen mee bezig kunt zijn? Vind je bepaald werk leuk? 

Probeer iets te kiezen waar je uren mee bezig kunt zijn. Ook als je er niet voor betaald wordt. Hoe goed idee je straks ook hebt, het starten van een eigen bedrijf is hard werken. En hoe leuker je het werk vindt, hoe makkelijker het wordt. 

Idee 1 | Affiliate marketing

Een idee om snel een eigen bedrijf te beginnen, is door middel van affiliate marketing. Voor het starten van affiliate marketing heb je eigenlijk alleen een internetverbinding nodig. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van andere bedrijven en verdien je een commissie voor elke verkoop die via jouw promotie wordt gedaan. Het is een eenvoudige manier om snel je eigen online bedrijf te starten. 

Idee 2 | Dropshipping

Een ander idee is om een dropshipping-bedrijf te beginnen. Dit is een e-commerce model waarbij je producten van leveranciers verkoopt zonder deze zelf op voorraad te hebben. Je plaatst de bestelling namens de klant bij de leverancier, die vervolgens het product rechtstreeks naar de klant verzendt. Dit betekent dat je geen voorraad hoeft te beheren of te verzenden, geen inkoop hebt, maar wel snel je eigen webshop kunt beginnen. 

Idee 3 | Online cursussen verkopen

Als je graag je kennis en vaardigheden wilt delen, kun je overwegen om online cursussen te verkopen. Een online cursus maken kan in principe iedereen. Beschik je over kennis die andere niet hebben, maak er een cursus van. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van grafisch ontwerp, persoonlijke ontwikkeling, marketing of een andere niche waarin je expertise hebt.

Het verkopen van online cursussen stelt je in staat om andere mensen te helpen groeien en tegelijkertijd een inkomen te genereren. Daarnaast heeft een online cursus een gigantische marge waardoor je niet veel hoeft te verkopen om winst te maken.

Met Webnemer maak je al voor een paar tientjes per maand een complete website met leeromgeving om je online cursus te verkopen. 

Idee 4 | Virtual assistent

Een andere mogelijkheid is om als virtual assistent aan de slag te gaan. Dit houdt in dat je andere bedrijven helpt met taken zoals administratie, planning, communicatie en nog veel meer. Door je vaardigheden aan te bieden als freelance virtual assistent, kun je flexibel werken en vaak zelfs een bedrijf starten vanuit huis.

Idee 5 | Een eigen webshop

Een klassiek idee om een eigen bedrijf te starten is het openen van een eigen webshop. Met een platform als Webnemer heb je zelfs geen technische kennis of een groot budget nodig en kun je gemakkelijk zelf je webshop maken. 

Idee 6 | Online coach

Als je graag anderen wilt helpen groeien en ontwikkelen, kun je overwegen om een online coach te worden. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, leefstijl of fitness. Als online coach kun je je expertise delen en mensen begeleiden om hun doelen te bereiken. 

Het voordeel van online coaching is dat je geen eigen praktijk hoeft te hebben waardoor je sneller kunt starten. Ook bespaart dit veel kosten. 

Snel je eigen bedrijf starten

 Als je snel je eigen bedrijf wilt starten, zijn er verschillende ideeën die je kunt overwegen. Het is belangrijk om na te denken over je interesses, passies en vaardigheden bij het kiezen van een idee.

Ons advies:

  • Onderzoek de verschillende ideeën en kies er een die het beste bij je past.
  • Leer meer over het gekozen idee en hoe je het succesvol kunt uitvoeren.
  • Maak een plan en stel doelen op voor je bedrijf.
  • Zorg voor een goede online aanwezigheid door middel van een website of sociale media.
  • Bied waarde aan je klanten en zorg voor goede klantenservice.
  • Wees flexibel en pas je aan de markt aan.
  • Blijf leren en verbeteren om succesvol te blijven.

Met deze stappen kun je snel en effectief je eigen bedrijf starten en de weg naar succes bewandelen. Staat je bedrijf, probeer dan je tijd te verdelen. Werk niet alleen voor je klanten, maar ook aan je bedrijf.

Nu is het jouw beurt. Zet hem op!

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 De Sw!tch
Speciaal voor ondernemers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.