Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Meer Winst en Focus met de regel van 90

Ontdek hoe de regel van 90 je helpt om als ondernemer gefocust te blijven en nieuwe gewoontes aan te leren voor de groei van je bedrijf.

Liever luisteren op Spotify? Klik hier

Als ondernemer heb je altijd wel iets nieuws wat je wilt uitproberen, toch?

Nieuwe strategieën, nieuwe tools, nieuwe manieren om je bedrijf te laten groeien. Maar vaak duik je er vol enthousiasme in, om het na een paar dagen alweer op te geven.

Klinkt bekend?

Dat komt doordat je geen helder plan hebt en jezelf niet genoeg tijd geeft om iets echt te laten werken. En daar komt de 90 dagen regel om de hoek kijken.

Hoe geeft de regel van 90 je meer focus?

Het idee is simpel: je kiest één specifiek doel en je committeert jezelf om daar 90 dagen lang elke dag aan te werken.

Dat betekent niet dat je 24/7 bezig bent, maar gewoon elke dag een beetje.

Het mooie is dat 90 dagen een overzichtelijke periode is waarin je echt een verschil kunt maken, zonder dat het voelt alsof je een marathon moet lopen.

Waarom 90 dagen?

Er zijn allerlei studies die laten zien dat het gemiddeld 66 dagen kost om een nieuwe gewoonte aan te leren. Maar om die gewoonte echt in je systeem te krijgen, zijn 90 dagen ideaal.

Je brein heeft tijd nodig om zich aan te passen en door 90 dagen gefocust te blijven, zorg je ervoor dat je nieuwe gewoontes bijna automatisch worden. En dat betekent minder stress en meer resultaat!

Een voorbeeld

Stel je voor dat je meer klanten wilt via social media. In plaats van elke week een andere strategie te proberen en gefrustreerd te raken omdat niets lijkt te werken, kies je één strategie en committeer je je voor 90 dagen.

Je plant elke dag een half uurtje om aan die strategie te werken. Na 90 dagen kijk je terug en beoordeel je je resultaten.

Het mooie van deze aanpak is dat je niet alleen resultaten boekt, maar ook leert wat wel en niet werkt. Je krijgt een beter inzicht in je eigen werkprocessen en ontdekt manieren om efficiënter te werken. En als je merkt dat een bepaalde aanpak niet helemaal werkt zoals je had gehoopt, kun je bijsturen en aanpassen. Maar omdat je jezelf die 90 dagen hebt gegeven, heb je wel de tijd gehad om echt te zien wat het effect is.

Dus, waar wacht je nog op?

Kies een doel, maak een plan en geef jezelf die 90 dagen. Of je nu meer klanten wilt, meer tijd met je gezin of gewoon wat meer vrijheid, de 90 dagen regel kan je helpen om daar te komen.

En geloof me, het zal je verbazen hoeveel je kunt bereiken als je je focus behoudt.

Succes!

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 Gratis Handboek: De 5 Sleutels voor 100K
Speciaal voor kennisondernemers, zoals coaches, consultants en adviseur.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.