Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Meer geld verdienen als Coach – 7 Strategische Tips

Wil je meer verdienen met jouw coaching? Kijk naar deze tips over verdienmodellen, geld besparen en slimme marketing.

Geld verdienen als coach heeft niets met je tarief te maken

Een goede coach kan een aardig inkomen verdienen. Maar hoe kun je als coach meer geld verdienen? Het begint allemaal met de juiste mindset. Zorg ervoor dat je gelooft in je eigen waarde en wat je te bieden hebt als coach.

Ik ken coaches die 250 euro per uur vragen en toch minder verdienen dan enkele coaches waar wij mee hebben samengewerkt. Komt dat door ons? Nee. 

Het komt doordat deze coaches met een andere mindset werken. Ze verkopen niet hun tijd, maar de waarde die ze bieden. Voordat je met alle tips aan de slag gaat, raad ik je aan eerst deze podcast te beluisteren.

Tip 1 | Zorg voor een onweerstaanbare website

Om potentiële klanten aan te trekken, is het belangrijk om een professionele coach website te hebben.

Zorg ervoor dat je website er aantrekkelijk uitziet en dat je duidelijk laat zien wat je te bieden hebt als coach. Laat testimonials zien van tevreden klanten en geef een goede beschrijving van jouw diensten.

Heb het daarbij niet over de inhoud van je coachprogramma, maar over de voordelen die het biedt. Denk bij iedere zin die je op je pagina zet over de juiste framing en woordkeuzes

Het spelen met woorden

Het spelen met vormgeving voor meer omzet

Tip 2 | Gebruik het internet voor je coaching

Het internet biedt geweldige mogelijkheden om geld te verdienen als coach. Je kunt simpel beginnen met bijvoorbeeld online coaching via Skype of Zoom. Maar waarom daar stoppen als een groot deel van je coachprogramma ook aangevuld kan worden met online video’s?

Jij wilt als coach je klanten een effectieve manier bieden om zo snel mogelijk hun resultaat te behalen. Daar gaat het om.

De meeste coaches werken niet zo en zien hun sessies als instrument. Maar het is niet de sessie die je verkoopt, maar wat je met die sessies weet te behalen. 

Tip 3 | Kies voor de juiste software

Een coach die zijn eigen coachpraktijk goed heeft ingericht maakt gebruikt van de juiste coach software.

We leven in een tijd met AI, het internet en talloze mogelijkheden om je werk als coach veel makkelijker te maken. 

Ja, dit kost geld. Ja, dit kost tijd. 

Maar…

Wil je meer verdienen met coaching dan moet jouw tijd vooral zitten in het laten groeien van je praktijk en het bedienen van je klanten. De juiste coach software helpt je daarbij. 

Tip 4 | Leg de focus op meer klanten

Als zelfstandig coach is het belangrijk om te weten wie je ideale klanten zijn en hoe je hen kunt bereiken.

Doe onderzoek naar jouw doelgroep en ontdek op welke manieren jij hen het beste kunt helpen. Maak gebruik van sociale media en andere online marketingtools om jouw doelgroep te bereiken. Zorg dat je dondersgoed weet hoe jij als coach aan meer klanten komt. 

Tip 5 | Ken je eigen uurloon

Om meer geld te verdienen als coach, is het belangrijk om te weten wat jouw uurloon is. Bepaal hoeveel je wilt verdienen en hoeveel uur je wilt werken. Op die manier kun je een coach tarief bepalen dat bij jou past. Zorg ervoor dat je tarief aansluit bij de waarde die je te bieden hebt als coach. 

Zie dit nieuwe tarief als jouw uurloon. Alles wat jij kunt uitbesteden dat goedkoper is dan jouw uurloon, moet je een ander laten doen. Ook jij werkt waarschijnlijk maar 8 uur per dag. 

Waarom zou je dan zelf bepaalde acties oppakken als iemand dat veel goedkoper voor je kan doen?

Tip 6 | Maak je bedrijf schaalbaar

Stop met het verkopen van je uren en start met het verkopen van producten. Verpak je sessies in een coachprogramma en laat in dit programma ook digitale elementen terugkomen. Dit helpt je klant aan sneller resultaat en biedt jou de ruimte om meer tijd in de groei van je praktijk te stoppen. 

Daarnaast zul je zien dat hoe langer jij met een vast traject werkt, hoe beter je aanbod wordt. Al doende leer met en door veel tijd en moeite te stoppen in je programma zul jij jezelf steeds verder specialiseren en je coachees een beter resultaat bieden. 

Conclusie

Als je al deze strategieën toepast, kun je als coach geweldig verdienen. Het gaat er niet alleen om hoeveel euro per uur je kunt verdienen, maar vooral om de waarde die je biedt aan jouw klanten. Wees een succesvolle coach en help anderen hun doelen te bereiken. Zo kun jij ook een inkomen verdienen dat bij jouw lifestyle past.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 De Sw!tch
Speciaal voor ondernemers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.