Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Als Dienstverlener meer verdienen zonder je prijs te verhogen

Wat nu als ik je vertel dat je gemakkelijk 2x zoveel kunt verdienen, zonder je tarieven te verhogen?

Liever op Spotify luisteren? Klik hier

Neem afscheid van uurtje factuurtje

Heb je je ooit afgevraagd waarom we vaak betalen voor de tijd die iemand in een taak steekt, in plaats van voor het resultaat dat ze leveren?

Stel je voor dat je je auto naar de garage brengt.

Je hebt geen idee wat er mis is, maar je vertrouwt erop dat de monteur het probleem oplost. Aan het eind van de dag krijg je een rekening.

Dit vinden we normaal.

Maar waarom accepteren we dit niet bij iedere dienstverlener?

De Valkuil voor Coaches, Adviseurs en dienstverleners

Als coach of adviseur is het makkelijk om in dezelfde valkuil te stappen. Je rekent je klanten een uurtarief of per sessie, zonder echt na te denken over het eindresultaat dat je levert.

Maar wat als we die mindset eens zouden omgooien?

Wat als we ons zouden focussen op de transformatie die we voor onze klanten mogelijk maken, in plaats van de tijd die we erin stoppen?

Resultaat boven Tijd: Een Nieuwe Benadering

Laten we eerlijk zijn, als jij een personal trainer zou zijn die iemand binnen 10 minuten vijf kilo lichter kan maken, zou niemand zich druk maken over die 10 minuten.

Iedereen zou in de rij staan om van jouw diensten gebruik te maken!

Het gaat namelijk om het resultaat.

En dat is precies wat jij als coach of adviseur ook kunt bereiken door je focus te verleggen naar de waarde die je biedt in plaats van de tijd die je erin stopt.

Hoe Maak je de Switch?

Gebruik het pad van impact: Begin met het in kaart brengen van het pad dat jouw klant aflegt van punt A naar punt B. Wat zijn de stappen die je samen doorloopt?

Optimaliseer het Proces: Hoe kun je dat proces zo efficiënt mogelijk maken? Misschien moet je extra materialen ontwikkelen, zoals video’s, werkboeken of online programma’s. Alles wat ervoor zorgt dat jouw klant sneller en effectiever die transformatie doormaakt.

Beloon Transformatie: Door jezelf en je klant te belonen voor de transformatie, niet voor de tijd, maak je jouw traject of programma waardevoller. Dit zorgt ervoor dat je niet vastzit aan een plafond van uren of sessies.

De Voordelen van een Resultaatgerichte Aanpak

Het mooie aan deze aanpak is dat je jezelf en je klant beloont voor de transformatie, niet voor de tijd. Dit maakt jouw traject of programma niet alleen waardevoller, maar het zorgt er ook voor dat je niet vastzit aan een plafond van uren of sessies. Je bent niet langer gebonden aan een uurtarief, maar aan de impact die je maakt.

Aan de Slag!

Dus, waar wacht je nog op? Ga zitten met een kop koffie of thee en laat deze gedachten eens goed bezinken. Denk na over hoe jij die switch kunt maken in jouw bedrijf en hoe je jouw klanten nog beter kunt helpen.

Je zult zien dat het niet alleen voor je klanten een wereld van verschil maakt, maar ook voor jezelf.

Veel succes en tot de volgende keer!

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 Gratis Handboek: De 5 Sleutels voor 100K
Speciaal voor kennisondernemers, zoals coaches, consultants en adviseur.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.