Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Wat is een advertentienetwerk?

Wat is een advertentienetwerk, hoe werkt het en welke netwerken zijn er beschikbaar?

Wat is een advertentienetwerk?

Een advertentienetwerk is een netwerk dat als tussenpersoon fungeert. Een tussenpersoon die adverteerders en uitgevers bij elkaar brengt.

De grootste functie van een advertentienetwerk is het verzamelen van advertentieruimte.

Adverteerders kunnen tegen een vergoeding gebruikmaken van de advertentieruimte om zo hun product of dienst aan de man te brengen. 

Een van de grootste en bekendste advertentienetwerken is Google Ads. Google Ads biedt via Google Adsense uitgevers de mogelijkheid advertentieruimte aan te bieden aan adverteerders.

Adverteerders kunnen op hun beurt ruimte kopen via Google Ads.

Hoe werkt een advertentienetwerk?

Het advertentienetwerk gebruikt een soort van code dat de uitgever gemakkelijk op zijn website kan plaatsen.

Heeft de uitgever de code geplaatst, dan zorgt het advertentienetwerk automatisch dat er op deze plek bepaalde advertenties worden getoond.

Vervolgens zal het advertentienetwerk deze ruimte ‘verhuren’ via een veiling. Zo kunnen adverteerders een bod uitbrengen om zo hun advertenties te laten tonen.

De manier waarop je als adverteerder betaalt, hangt af van het advertentienetwerk en de betaalafspraken die zijn gemaakt.

CPM

(Cost per Mille) is het meest voorkomende prijsmodel voor een advertentienetwerk. Dit betekent dat adverteerders een bepaalde prijs betalen voor elke 1.000 keer dat hun advertentie wordt gezien door bezoekers op de website van de uitgever.

CPC

(Cost per Click) is een ander betalingsmodel voor een advertentienetwerk. Dit betekent dat de adverteerder een bepaalde prijs betaalt telkens wanneer iemand op zijn advertentie klikt.

CPV

(Cost per View) is een betalingsmodel dat door sommige advertentienetwerken wordt gebruikt. Dit betekent dat de adverteerder een bepaald bedrag betaalt voor elke keer dat iemand zijn advertentie bekijkt.

Een advertentienetwerk en display advertenties

Om gebruik te maken van een advertentienetwerk dien je als adverteerder display-advertenties te maken. Deze display-advertenties zijn meestal afbeeldingen, video’s of op tekst gebaseerde advertenties die op de website van de uitgever verschijnen.

Deze display-advertenties worden gebruikt om de aandacht van bezoekers te trekken en hen door te laten klikken naar de website van de adverteerder.

Het advertentienetwerk is verantwoordelijk voor de weergave van deze advertenties op verschillende sites en voor het bijhouden van het aantal keren dat elke advertentie wordt weergegeven.

Risico bij sommige advertentienetwerken

Hoewel de advertentienetwerken over het algemeen goed beveiligd zijn, zul je er wel met zorg mee moeten omgaan.

Er zijn in het verleden advertentienetwerken gehackt waarbij er op honderden (tot soms duizenden) websites tegelijk bepaalde content werd geplaatst. Dit kon gaan om gekke advertenties en zelfs malware.

Ben je zelf van plan om online te adverteren, kijk dan goed uit met welk advertentienetwerk je in zee gaat.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

πŸ‘‰ Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

πŸ‘‰ Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

πŸ‘‰ De Sw!tch
Speciaal voor ondernemers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.