Wat is online marketing?

Wat is online online marketing?

Online marketing omvat alle activiteiten om je online positie te versterken. Dit kan op talloze manieren, bijvoorbeeld via SEO, Social Media of het online adverteren.

Online marketing is zogezegd de verzamelnaam voor alle activiteit die je op het internet kunt doen om je positie in de markt te versterken.

Wat is de kern van online marketing?

De kern van online marketing is je bedrijf zo goed mogelijk zichtbaar maken op het internet. Welk kanaal je daarvoor gebruikt hangt af van je budget en doelgroep.

Is online marketing belangrijk?

Online marketing is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. De reden hiervoor is dat steeds meer mensen het internet gebruiken als hun voornaamste bron van informatie.

Hoe werkt online marketing?

Er is geen vast proces voor de online marketing. Ieder online marketing bureau of bedrijf werkt met een andere online marketing strategie en als je naar de online marketing kijkt dan bestaat deze uit talloze facetten.

Hoe start je met online marketing?

Je kunt natuurlijk online marketing uitbesteden, maar wat nu als je zelf aan de slag wilt?

Wil je zelf aan de slag met online marketing doe het dan stap voor stap. Begin bijvoorbeeld bij conversie optimalisatie, email marketing of zoekmachine optimalisatie.

Houd je focus vast en zorg dat je eerst een onderdeel goed onder de knie hebt, voordat je met en ander kanaal, element of strategie aan de slag gaat.

Speciaal voor ondernemers die zelf met online marketing aan de slag willen hebben we Mijn IMGemak opgezet. Een soort van ‘geheime kluis’ bomvol marketingstrategieën, technieken, checklists, handboeken, video’s templates en zelfs complete cursussen.

De keuze is natuurlijk aan jou. Maar ik zou zeggen, neem in ieder geval een kijkje. Beslissen kan altijd nog.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan