Internet Marketing Gemak - Een blog vol Internet Marketing ideeën en tips

Wanneer is Google opgericht en Hoe is Google ontstaan?

In dit artikel neem ik je mee in de wondere wereld van Google. Hoe een studieproject een zoekmachine werd en hoe een zoekmachine een van de machtigste bedrijven ter wereld werd.

Tegenwoordig hebben mensen hun werk gemaakt van iets wat als een studieproject begon en heb je internet marketing specialisten en SEO experts die strijden om de beste positie in Google.

Maar hoe is Google eigenlijk begonnen en hoe is het uitgegroeid tot één van de machtigste bedrijven ter wereld?

Inhoud

Altijd de laatste tips ontvangen?

Inschrijven voor de online marketing nieuwsbrief

De oprichters van Google? Wie heeft het bedacht...

Google begon in 1996 als schoolproject van Larry Page en Sergey Brin. Terwijl oude zoekmachines de posities rangschikten door middel van het aantal keer dat een zoekwoord op een pagina verscheen, bedachten Page en Brin iets nieuws.

 

Oprichters Google

De enige zoekmachine die pagerank gebruikt

De Google pagerank wordt bepaald door het aantal verwijzingen naar je website en de relevantie van die verwijzingen. Zo zal een verwijzing, oftewel een backlink, van een relevante website meer waard zijn dan irrelevante verwijzingen. In simpele taal, hoeveel backlinks heeft een website en wat is de kwaliteit van die backlinks.

Voor een goede positie in Google was, en is het nog steeds, belangrijk dat je een goed linkprofiel hebt. Een goed linkprofiel maak je niet, maar ontstaat uit zichzelf. Tenminste, dat is de gedachte van Google.

Google ziet de backlinks als stemmen. En zoals dat in een goede democratie gaat, zul je stemmen moeten verdienen niet forceren.

Wanneer is Google Opgericht?

Google is opgericht op 4 september 1998 door Larry Page en Sergey Brin. Het bedrijf telt inmiddels ongeveer 53.861 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View, Californië.

Wat betekent Google?

Google, voorheen Backrub, draaide vroeger nog op de server van Stanford. Google was toen te bereiken via google.stanford.edu.

De werkelijke domeinnaam “Google” werd geregistreerd op 15 september 1997. Page en Brin en gaven hun zoekmachine enige tijd later de naam ‘Google’, een woordspeling op het woord ‘googol’.

In de wiskunde is Googol een aanduiding van een getal met de waarde 10100.

De naam Google is uiteindelijk ontstaan door een spelfout van Page.

De geschiedenis van het Google logo

Sinds de ontwikkeling van het eerste Google-logo in 1998 heeft het in de loop der jaren de nodige ontwikkeling doorgemaakt.

Waar de toepassing van de kleuren blauw, rood, geel en groen en het gebruik van de letters G O O G L E altijd een stabiele factor zijn geweest zitten de grootste aanpassingen hem in de gekozen vormgeving. Zo werd het logo in 2010 helderder en voorzien van een kleine schaduwrand, om drie jaar later weer te verdwijnen. Het meest recente ontwikkelde logo dateert op moment van schrijven uit 2015. Hierin houdt men nog altijd vast aan haar gebruikelijke opmaak en kleurenpallet. De keuze voor een schreefloos lettertype vormt hierbij de grootste aanpassing in jaren.

Hoe ziet het verdienmodel van Google eruit?

Gebruik maken van Google is gratis. Hoe kan de zoekmachine dan toch uitgroeien tot het meest winstgevende internetbedrijf ter wereld? Het antwoord luidt als volgt: via het verkopen van advertenties. Jaarlijkse weet het bedrijf hiermee tientallen miljarden euro’s op te strijken.

Google, niet langer een zoekmachine

Tegenwoordig brengen maandelijks meer dan 1 miljard mensen een bezoekje aan Google. Dit is bijna 15 procent van de gehele wereldbevolking.

Video: Sergey Brin en Larry Page “Het ontstaan van Google”

Google, geen zoekmachine, maar een van de machtigste bedrijven!

Wat begon als een schoolproject van twee studenten in een studentenkamer is uitgegroeid tot een bedrijf met tienduizenden medewerkers in kantoren over heel de wereld. Sinds die tijd is Google enorm gegroeid en veranderd.

De producten van Google

Google blijft de mensen verbazen met vooruitstrevende producten uit de toekomst. Zo kennen we allemaal wel Gmail of Google Analytics, maar kende je ook al de zelfrijdende auto van Google of

Google’s bril uit de toekomst?

Waardevol artikel?
Deel het met je netwerk

Laat een reactie achter