Internet Marketing Gemak - Een blog vol Internet Marketing ideeën en tips

Een geweldige “Over Ons” pagina die voor meer klanten zorgt

De 'Over ons' pagina is een veel bekeken pagina van je website. Kijk eens in je statistieken en je zult zien dat het merendeel van je bezoekers een bezoek brengt. Dit is de pagina waar je iets over je bedrijf vertelt. Wat jullie aanbieden, wie er werken, wat jullie missie en visie is. En misschien wel hoe lang jullie bestaan. Toch?

Ziet jouw 'Over ons' pagina er zo uit? Dan doe je het verkeerd!

Een 'Over ons' pagina gaat niet over jou of jouw bedrijf!

Je 'over ons' pagina behoort bij één van de vier belangrijkste pagina’s op jouw website.

Bezoekers die de over ons pagina bezoeken van Internet Marketing Gemak zijn al geïnteresseerd. Ze zijn alleen benieuwd naar 'de vent achter de tent'.

Gebruik je 'over ons' pagina om twijfelaars gerust te stellen. Laat ze zien dat jij de juiste partij voor ze bent. Vertel ze wat jou uniek maakt, wat je passie is en wie er achter het bedrijf zit.

Maak je bezoekers vooral duidelijk waarom ze voor jou moeten kiezen.

Lees verder en ontdek 8 stappen die jouw over ons pagina gegarandeerd succesvol maken.

 

Liever alles op je gemak lezen? Download het artikel in pdf

8 Stappen voor een goede Over ons pagina

Hoewel we het dus de “Over ons” pagina noemen, gaat een goede “Over ons” pagina, niet over ons. Een goede “Over ons” pagina koppelt de informatie over het bedrijf aan de belangen en behoefte van de klant.

Hoe doe je dat?

Als bezoekers jouw “Over ons” pagina bezoeken, dan doen ze dit niet voor niets. Ze hebben nog enkele vragen en ze willen weten of jouw bedrijf het bedrijf is dat het beste bij hun vraag/behoefte past. Kortom, je bezoeker twijfelt nog.

Aan jou de schone taak om de twijfelaars over de streep te trekken.

Verdiep je in je klanten. Welke vragen worden er veel gesteld en welke bedrijfseigenschappen kunnen een twijfelende klant over de streep trekken?

Maak duidelijk wie er achter het bedrijf zit. Wat zijn de drijfveren en kernwaardes? Schrijf vanuit je passie en hart voor je zaak. Vraag je klanten waarom zij nu juist voor jou gekozen hebben.

Wat maakt jou anders en beter ten opzichte van de concurrent? Schrijf in de ik of wij vorm. De derde persoon is toepasselijk bij lezingen of begrafenissen, niet op je “Over ons” pagina.

Als je bedrijf informeel is of van humor houdt, laat dit dan duidelijk zien op je “Over ons” pagina. Laat de pagina een weerspiegeling van de persoonlijkheid van je bedrijf zijn!

Veelal worden “Over ons” pagina’s gevuld met wollige taal. Deskundig, goedkoop, klantvriendelijk etc. Veelzeggende worden die zonder feiten geen waarde hebben.

Bewijs je argumenten met feiten!

Ben je de goedkoopste, deskundigste of betrouwbaarste? Bewijs het dan!

Verwerk altijd je behaalde successen. Heb je een bepaald keurmerk verdiend, een goede klanttevredenheidscore behaald of is je klantenbestand verdubbeld? Gebruik deze feiten om je argumenten waarde te geven.

Ieder bedrijf heeft zijn gebreken. En dat is niet erg. Sterker nog, elk nadeel heeft zijn voordeel!

Ben je een klein bedrijf? Dan ben je flexibel.

Heb je (nog) geen kantoor? Dan werk je in company etc.

Probeer geen opsomming te geven over al je producten of diensten, maar omschrijf je methodieken en werkwijzen.

Leg je bezoeker uit hoe jij te werk gaat en wat het betekent als zij voor jou kiezen. Geef daarnaast aan vanuit welke locaties jullie werken en wat jullie onderscheidend vermogen is.

Als zzp-er wil je graag serieus genomen worden. Veel zpp-ers kiezen ervoor om hun bedrijf groter te doen lijken dan het daadwerkelijk is. Waarom eigenlijk?

Ik begrijp heel goed dat jij voor “waar” aangenomen wilt worden. Je bent immers serieus met je vak bezig. Maar is een groot bedrijf daar belangrijk voor?

Kleine bedrijven hebben ook zo hun voordelen. Zo zijn kleine bedrijven vaak flexibeler, intiemer en innovatiever. Iets waar sommige opdrachtgevers naar op zoek kunnen zijn.

Je hoeft je dus echt niet anders voor te doen. Wees eerlijk, transparant en vooral jezelf.

Als mensen op je “Over ons” pagina komen zijn ze benieuwd naar diegene achter het bedrijf.

Nu is de tekst die je op de” Over ons” pagina toont belangrijk, maar vergeet ook de visuele elementen niet.

Plaats foto’s van jezelf en je team. Denk daarbij goed na over je uitstraling. Is je bedrijf meer te typeren als informeel? Ga dan niet met een stropdas op de foto.

Wees jezelf. Trek de kleren aan die je normaal ook bij een acquisitie gesprek aan zou doen.

Conversie is het belangrijkste wat er is. Je wilt immers van elke bezoeker een klant maken, toch?

De lay-out van jouw website wordt een steeds belangrijk onderdeel van je website. Straalt jouw website niet de professionaliteit uit die het zou moeten dan maak je het jezelf heel lastig. 

Conclusie: Over ons pagina

De “Over ons” pagina is bij uitstek de manier om jezelf te presenteren. Schroom niet om over jezelf, personeel of bedrijf te vertellen. Hoe soepeler jij de eerste kennismaking laat verlopen, hoe betrouwbaarder jij overkomt.

Geef kort en bonding antwoord op de vragen wie, wat, waar, waarom en hoe. En onthoud… je “Over ons” pagina is nooit “echt” af!

Nog een stapje verder gaan?

Heb jij het gevoel dat er meer uit je website te halen valt? Daag ons uit en laat ons het potentieel van jouw website in kaart brengen.

Waardevol artikel?
Deel het met je netwerk

2 reacties

  1. Pim op 24 september 2020 om 07:25

    Even een korte heads up: de link “laat je inspireren met deze templates.” bij de 8e bulletpoint werkt niet meer. Ik werd doorgeleid naar een pagina die niet meer in gebruik was.

    • IMGemak op 28 oktober 2020 om 10:58

      Bedankt voor de heads up Pim. We hebben de link verwijdert.

Laat een reactie achter