Internet Marketing Gemak - Een blog vol Internet Marketing ideeën en tips

Meer overtuigingskracht met je website? Gebruik Autoriteit

Laten we teruggaan naar 1961. Een psychologisch onderzoek laat zien hoe ver wij, ja, ook jij en ik, gaan als het gaat om het uitvoeren van opdrachten die gesteld worden door een autoriteit.

Wil jij meer overtuigingskracht met je website of in je persoonlijke leven? Lees dan verder en ontdek waarom 61% van de testkandidaten iemand zomaar vermoord, wat het echte geheim is van overtuigen en ontdek 5 manieren van meer online autoriteit

Autoriteit als overtuigingskracht en moordwapen

In een proefopstelling van Stanley Milgram werden deelnemers, van wie één een acteur, individueel ingelicht over de inhoud van het experiment: de invloed van straf bij leren.

De eigenlijke deelnemer weet niet dat de andere deelnemer een acteur is. Via een “loting” krijgt de deelnemer altijd de rol van leraar en de acteur die van leerling.

De straf in het experiment bestond uit elektrische schokken, de deelnemer werd zelf blootgesteld aan een kleine schok van 45 volt, zodat hij kon voelen wat de straf betekende die hij zou moeten uitdelen.

Tijdens het experiment las de deelnemer een lijst van woordparen voor, die de leerling moest onthouden. Nadien moest de leerling het juiste woord aangeven met een knopdruk als de deelnemer het eerste woord van een paar gaf met vier mogelijke antwoorden. Als zijn antwoord onjuist was, kreeg de leerling een schok, die verhoogd werd met 15 volt bij elk verkeerd antwoord. Als de leerling een correct antwoord gaf, werd het volgende woordpaar voorgelezen.

Het Stanley Milgram Experiment (2009) – Het effect van Autoriteit

Meer dan 61% dient (zelfs in deze tijd) de fatale schok toe!

Thomas Blass van de Universiteit van Maryland (die ook de auteur van een biografie van Milgram is, getiteld De man die de wereld schokte) voerde een meta-analyse uit op de resultaten van versies van het experiment. Hij concludeerde dat het percentage deelnemers dat bereid is om fatale spanning op te leggen, tussen 61% en 66% ligt, een percentage dat ongeacht tijd of plaats opmerkelijk constant blijft.

Waarom vertel ik dit?

Neurowetenschappers hebben aangetoond dat het beslissende gedeelte van ons brein, vele malen minder activiteit vertoont, wanneer we advies of instructie krijgen van een gezaghebbend persoon.

Hiermee is het geheim van internet marketing onthuld, autoriteit.

Want niet alleen volgen mensen belangrijke personen, maar geeft ook Google websites met belangrijke waarde een hogere positie.

Kortom, als mensen je belangrijk vinden, vindt Google dat ook!

5 Regels voor online autoriteit en een meer overtuigingskracht

De eerste stap is natuurlijk een website. Laat een website maken of bouw je eigen website. Zorg voor een website waar jij je kennis gaat delen en volg de volgende 5 regels op.

Anders zijn dan anderen is het winnende concept bij het worden van een autoriteit. Marketeers noemen dit ook wel je unique selling proposition oftewel USP. Wat maakt jou uniek en waarom moet ik bij jou kopen en niet bij je concurrenten?

Er zijn verschillende manieren om jezelf uniek te maken. Welke vorm jij ook kiest, zorg voor unieke content!

Kijk naar de grote websites online. Wat hebben die gemeen?

Er is iets te halen zonder te betalen.

Zorg dat jij je kennis regelmatig deelt met jouw klanten.

Welke problemen hebben zij, welke oplossingen heb jij?

Welke vragen hebben zij, welke antwoorden heb jij?

Begin vandaag nog met delen en geven en je zult zien dat je bezoekers zullen komen.

De continue strijd om bezoekers gaat maar om 1 ding, aandacht.

Hoe pak jij de aandacht van je bezoekers en hoe zorg jij ervoor dat je concurrenten er niet met jouw bezoekers vandoor gaan?

Zorg er voor dat jij in elk artikel de aandacht pakt van je bezoekers door gebruik te maken van pakkende titels.

De makkelijkste manier om je bekendheid op te schroeven is door contact te leggen met bekende personen. Bekijk je netwerk. Welke personen zijn al bekend, welke personen willen jou helpen?

Interview belangrijke mensen in je branche, ga er mee op de foto, volg ze op Twitter en ga de interactie aan!

Als jij begint met delen zul je zien dat je volgers krijgt. Niet alleen volgers op Twitter, maar echte volgers. Mensen gaan je toevoegen aan hun netwerk en willen steeds meer van jou leren. Zo was mijn LinkedIn account ontploft toen ik terugkwam van vakantie.

Autoriteit

Zorg ervoor dat je actief bent op social media. Laat mensen jou gemakkelijk volgen, deel waardevolle informatie en zorg dat jij klaarstaat voor je netwerk.

Welke manier je ook kiest. Laat je actief zien. Deel je waardevolste inzichten in een LinkedIn Post, reageer op invloedrijke twitteraars en bouw aan je netwerk. Of je nu Linkedin, Facebook of Twitter kiest. Zorg dat je een kanaal hebt dat bij je past.

Laat vervolgens dit kanaal met je meegroeien en zorg dat je op continue basis nieuwe informatie op je website deelt die je vervolgens weer in je netwerk deelt via je favoriete kanaal.

Wat wil ik dat jij gaat doen

Ik wil dat jij je reactie achterlaat en een paar dingen doet om vanaf vandaag een verschil te maken.

Schrijf de 10 grootste problemen van je klanten op, de grootste vragen of de beste adviezen die jij kunt bedenken en deel ze via de reacties.

Dit zijn jouw onderwerpen voor een nieuwe blog.

Heb jij je onderwerpen helder? Start met bloggen en werk aan je online autoriteit!

Nog een stapje verder gaan?

Wil je meer leren over het overtuigen van anderen? Volg de cursus verkopen en overtuigen.

Waardevol artikel?
Deel het met je netwerk

Laat een reactie achter