Internet Marketing Gemak Logo

Google Panda

Wat is Google Panda? Waar dien jij rekening mee te houden en hoe maak jij je website “Panda Proof”?

Afbeelding van een vrouw met laptop
cATEGORIE:

SEO > Google Algoritme >  Google Panda

Wat is Google Panda? De betekenis

Google Panda is de update, welke op 23 februari 2011 bekend werd gemaakt, die de manier van on-page SEO en de kwaliteit van de content beoordeelt.

Met andere woorden.

Biedt de pagina waarde voor de bezoekers, of is deze puur en alleen gecreëerd om het systeem van de zoekmachine te manipuleren?

Hoe werkt Google Panda?

Google Panda kijkt naar de kwaliteit van de website. Het doel is om websites met lage kwaliteit te weren uit de zoekresultaten.

Je kunt Google Panda zien als een soort van filter. Per pagina oordeelt Google Panda of de pagina voldoende kwaliteit biedt om in de organische zoekresultaten van Google getoond te worden.

Merkt Google Panda dat veel pagina’s op dezelfde website van slechte kwaliteit zijn dan kan dit de complete website beïnvloeden.

Waar let Google Panda op?

Google controleert iedere pagina op jouw website en zal een oordeel geven over de kwaliteit. Voor het beoordelen van de kwaliteit kijkt Google naar de advertentie ratio, irrelevante SEO en duplicate content.

Advertentie ratio

Natuurlijk mag je wel advertenties op je website plaatsen. Zeker wanneer dit de advertenties zijn via Google AdSense. Maak het alleen niet te bont. Zorg dat je website vooral gevuld is (en blijft) met waardevolle informatie voor de (be)zoekers.

Irrelevante SEO

Op welk zoekwoord is de pagina geoptimaliseerd en past dit zoekwoord bij de informatie op de pagina en de intentie van de zoeker?

Zo biedt deze pagina jou alle informatie over Google Panda. Ben je op zoek naar een andere panda, dan biedt deze informatie jou niet wat je zoekt. Het gevolg? Ik zal zakken op het zoekwoord “panda”.

Dit zakken is niet erg. Je wilt namelijk ook niet op irrelevante zoekwoorden scoren.

Het wordt wel erg als jij je pagina optimaliseert via de on-page SEO op een zoekwoord die totaal niet aansluit bij de informatie van de pagina.

Je bent dan bewust bezig met het systeem te manipuleren van Google. Zo zie je bijvoorbeeld sommige SEO-bureaus met tientallen tot wel honderden vestigingspagina’s werken:

SEO Amsterdam, SEO Geldermalsen, SEO Tiel etc.

Dit terwijl zij slechts 1 vestiging hebben.

Duplicate content

Duplicate content is dubbele informatie, op meerdere pagina’s. Duplicate content kun je op je eigen website hebben, of via externe websites.

Open jij de 'geheime' marketingkluis?

Gun jezelf met een klik toegang tot de best bewaarde marketingformules en ontdek hoe jij het leukst, makkelijkst en hardst je bedrijf laat groeien. 

Hoe maak je jouw website panda proof?

Volgens Amit Singhal, een werknemer van Google, kun je jouw website panda proof maken door de volgende vragen kritisch te behandelen:

De lijst gaat nog veel verder door, maar eigenlijk komt het neer op één ding:

Is het artikel uniek, waardevol en geschreven voor de bezoeker?

Vond je dit al toffe informatie?

Wij hebben nog veel meer te delen...

Waar kunnen alle updates naar toe?

Waar Mogen de koopwoorden naar toe?

Waar mag de masterclass naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het stappenplan naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan alles naar toe?