Internet Marketing Gemak Logo

Organische zoekresultaten

Wat zijn de organische zoekresultaten en hoe kun jij gratis adverteren in Google?

Waarom wil nu iedereen goed gevonden worden in de organische zoekresultaten en hoe kun jij met een simpele techniek gratis adverteren in Google?

 
Afbeelding van een vrouw met laptop
cATEGORIE:

SEO > Organische zoekresultaten

De organische zoekresultaten en jouw positie in Google

Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergegeven worden onder de gesponsorde (betaalde) koppelingen.

Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine en de relatie van een website met een betreffend zoekwoord.

De positie van een gesponsorde koppeling wordt naast de relevantie ook bepaald door het bedrag dat men als adverteerder betaalt per klik (PPC).

Wanneer we het hebben over zoekmachine optimalisatie (SEO) doelen wij enkel op het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website in de organische zoekresultaten. Welke mogelijkheid je ook verkiest, via zoekmachines bereik je meer potentiële klanten.

Open jij de 'geheime' marketingkluis?

Gun jezelf met een klik toegang tot de best bewaarde marketingformules en ontdek hoe jij het leukst, makkelijkst en hardst je bedrijf laat groeien. 

Gratis adverteren in de organische zoekresultaten

Er wordt vaak vergeten dat alleen het hebben van een goede positie in Google niet voldoende is. Als je eenmaal in de top 3 staat, wat maakt dan dat bezoekers op jouw website klikken?

De volgende onderdelen bepalen of een bezoeker op jouw website klikt:

Een geoptimaliseerde pagina titel

Je paginatitel (of SEO titel) is een van de belangrijkste elementen van zoekmachine optimalisatie. Een goede pagina titel zorgt voor een betere positie in Google. Maar heeft nog een andere belangrijke taak.

Jouw pagina titel wordt in Google weergegeven als een blauwe onderstreepte link. Dat is wat jouw potentiële klanten als eerste lezen voordat ze doorklikken.

Een goede meta omschrijving doet wonderen!

Na je paginatitel is de meta omschrijving een kritiek punt van optimalisatie. Als je dit niet goed doet, zal Google automatisch enkele fragmenten van je website gebruiken.

Hoewel het fijn is dat Google het denkwerk voor jou en mij doet, is dit wel een gemiste kans. Zie de meta omschrijving namelijk als manier van gratis adverteren.

Je krijgt van Google gratis 160 tekens om bezoekers naar jouw website te lokken. Behoorlijke zonde als je hier niets mee doet, toch?

Houd jij geen rekening met je titel en meta omschrijving, dan kan je wel bovenaan in Google staan, het zal je nog steeds bezoekers kosten!

Vond je dit al toffe informatie?

Wij hebben nog veel meer te delen...

Waar kunnen alle updates naar toe?

Waar Mogen de koopwoorden naar toe?

Waar mag de masterclass naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het stappenplan naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan alles naar toe?