Wat is een Alt-tekst? | Complete uitleg

Wat is een alt-tekst?

Een alt-tekst is een tekstuele beschrijving van een afbeelding die kan worden gelezen door schermlezers en andere hulptechnologieën. Het wordt ook gebruikt door zoekmachines om afbeeldingen beter te begrijpen.

Waarom is een alt-tekst belangrijk?

Een alt-tekst is om twee redenen belangrijk.

Toegankelijkheid

Een alt-tekst zorgt ervoor dat mensen met een visuele beperking de inhoud van afbeeldingen op je website kunnen begrijpen.

SEO

Een alt-tekst helpt zoekmachines je afbeelding beter te begrijpen. Gebruik bij voorkeur altijd een belangrijk zoekwoord in je alt-tekst.

Hoe voeg ik een alt-tekst toe aan mijn afbeeldingen?

De meeste content management systemen (CMS) hebben een veld waarin je de alt-tekst kunt toevoegen zodra je een afbeelding upload.

Een voorbeeld van een Alt-tekst

Hoelang moet een alt tekst zijn?

Hoeveel worden een alt tekst nodig heeft, ligt aan de afbeelding. Probeer voor je alt-tekst een zo compact mogelijke omschrijving te geven van de afbeelding. Vertel aan de bezoekers waar de afbeelding over gaat.

Enkele richtlijnen van een goede alt-tekst

  • Zorg ervoor dat je alt-tekst beschrijvend en beknopt is
  • Prop je alt-tekst niet vol met zoekwoorden
  • Gebruik niet dezelfde alt-tekst voor alle afbeeldingen op een pagina

Ga ervoor

Ik hoop dat ik je heb kunnen uitleggen wat een alt-tekst is, wanneer en hoe je deze het beste gebruikt. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust.

Wil je groeien via SEO, maar laat je liever het harde werk over aan een ander? Je hebt een keuze:

SEO uitbesteden.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan