Black hat SEO

Wat is black hat SEO? de betekenis

In tegenstelling tot white hat SEO, omvat black hat SEO alle technieken die worden afgekeurd door de zoekmachine.

Het zijn de technieken waarvan men weet dat ze niet volgens de richtlijnen van de zoekmachine zijn.

Binnen de Black Hat SEO wordt er vooral veel risico genomen rondom de off page SEO. Er worden backlinks gekocht, blognetwerken opgezet en alles wordt gedaan om het systeem van de zoekmachine te manipuleren.

Waarom is black hat SEO “gevaarlijk”?​

Gebruik je Black Hat SEO om je positie in Google te verhogen dan weet je dat je met vuur speelt. Google stelt duidelijke richtlijnen omtrent wat wel en NIET mag binnen de SEO.

Houd jij je bewust niet aan de regels, schrik dan niet als Google je betrapt en via een Google Penalty uit de posities in Google haalt.

Alle black hat seo technieken

In principe kun je iedere techniek die de richtlijnen van Google niet volgt, zien als Black Hat SEO techniek.

Toch zullen we enkele veelvoorkomende technieken met je delen.

PBN Linkbuilding

Deze vorm van linkbuilding is gebaseerd op het kopen of opzetten van een Private Blog Network (PBN) en het koppelen ervan aan je website.

Het idee achter deze methode is dat je websites opkoopt die al een linkprofiel hebben opgebouwd. Na het kopen van de website plaats je links naar jouw website om op die manier hoger in Google te scoren.

Het gebruik van een PBN wordt nog steeds door veel SEO bureaus gedaan. Zeker wanneer je jouw linkbuilding uitbesteed zal er in de meeste gevallen gebruik worden gemaakt van een PBN.

Deze linkbuilding strategie werkt dan ook nog steeds, maar is wel tricky.

Komt Google erachter dat jij gebruikmaakt van een PBN dan krijg je sowieso een penalty. Heb je een Google penalty te pakken, dan verlies je in een klap al je posities in Google.

Artikel spinnen

Het schrijven van nieuwe SEO-teksten kost enorm veel tijd. Het is dan ook niet gek dat mensen naar technieken kijken om tijd te besparen.

Via het artikel spinnen maak je eigenlijk een nieuw artikel op basis van al bestaande artikelen. Dit wordt automatisch door een programma gedaan. Er wordt her en der wat stukken tekst gekopieerd en vervolgens in een artikel geplakt.

Keyword Stuffing

Bij Keyword Stuffing prop je jouw teksten zodanig vol met zoekwoorden dat het eigenlijk niet leuk meer is om te lezen.

Cloaking

Cloaking is het tonen van een versie van je website aan zoekmachines en een andere versie aan gebruikers. Dit wordt meestal gedaan door user agents (wie bezoekt de site) te detecteren en dan op basis daarvan verschillende inhoud te serveren.

Black Hat SEO samengevat

Bij alle black hat seo technieken gaat het erom Google voor de gek te houden. Je probeert de algoritmes van Google te misleiden, zodat je website hoger scoort.

Black Hat SEO kan nog steeds werken, maar het is altijd een kwestie van tijd.

Een kwestie van tijd tot je gepakt wordt.

In mijn ogen kun je beter een SEO strategie hanteren die in de toekomst ook nog werkt.

Aan de slag met SEO

Hopelijk is het je helder wat Black Hat SEO is en waar je op moet letten. Heb je toch nog vragen, stel ze gerust.

Liever ons al het harde werk laten doen? Jij hebt keuze:

SEO uitbesteden.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan