Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

3 Inzichten Achter Google’s Belangrijkste Updates

Google blijft continu veranderen. Hoe zorg jij als ondernemer dat je blijft scoren in Google, zonder de bang te zijn voor updates?

De Belangrijkste Google Updates

Inzicht 1 | Geen zoekwoorden, maar zoekintenties

Eigenlijk is Google in de afgelopen jaren maar weinig verandert. Wat het vroeger belangrijk vond, vind dat het vandaag de dag nog steeds. Zoveel verandert er dus niet binnen de SEO.

Of nouja….

Wat Google verandert is niet zijn kwaliteitsrichtlijnen, maar zijn manier van controle en begrip van de zoeker.

Een belangrijke update die laat zien hoe slim Google tegenwoordig is, is de Google Hummingbird update.

In tegenstelling tot eerdere updates die zich richtten op de zoekwoorden, houdt Hummingbird rekening met de intentie van de zoeker.

Door informatie van de zoeker op te slaan en te gebruiken, zoals de zoekgeschiedenis of het online gedrag, streeft Google ernaar meer gepersonaliseerde zoekresultaten te bieden.

Bijvoorbeeld, bij het zoeken naar “Titanic”, kan Google resultaten tonen die gerelateerd zijn aan de film of de boot. Hoe weet Google naar welke informatie je op zoek bent?

Aan de hand van je zoekgeschiedenis zal Google proberen te achterhalen of je informatie over de film of de boot zoekt.

Deze update benadrukt nog maar eens extra hoe toegewijd Google is in het verbeteren van haar organische zoekresultaten en het bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid van de zoekmachine.

Inzicht 2 | Alles voor de zoeker

Een andere belangrijke Google update, bekend als Google Panda, is bedoeld om de ‘valsspelers’ af te straffen. De mensen die proberen het systeem van Google te manipuleren en via black-hat SEO-technieken ‘onverdiend’ bovenaan in Google te komen.

In het verleden creëerden sommige SEO-specialisten talloze vergelijkbare pagina’s, elk geoptimaliseerd voor een ander zoekwoord. Dit waren pagina’s met dezelfde inhoud, enkel geoptimaliseerd op verschillende zoekwoorden.

Uiteraard niet bedoeld om de bezoeker van informatie te voorzien, maar om via een ‘slimme manier’, met weinig moeite, op veel zoekwoorden te scoren.

Google Panda zal dit gedrag herkennen en bestraffen.

Inzicht 3 | Google kan ons (bijna) écht begrijpen

Google’s RankBrain-update, aangedreven door Kunstmatige Intelligentie (AI), revolutioneert hoe zoekopdrachten worden begrepen.

In plaats van zich uitsluitend te richten op trefwoorden, streeft RankBrain ernaar de intentie van de zoeker en de onderliggende informatie die ze zoeken te begrijpen.

Deze update stelt Google in staat om nauwkeurigere en relevantere zoekresultaten te bieden.

Bijvoorbeeld, bij het zoeken naar “gele hoofdbescherming”, begrijpt Google dat de gebruiker waarschijnlijk op zoek is naar beschermende hoofddeksels en toont gele bouwhelmen.

Conclusie:

Het begrijpen van Google helpt je bij het verbeteren van je SEO-strategie. Onthoud dat jij een Google beide dezelfde doelgroep hebben. De zoekers.

Het primaire doel van Google is om de waardevolste zoekmachine ter wereld te blijven. Dit kan alleen wanneer zoekers de zoekresultaten vertrouwen en bij iedere zoekopdracht de beste informatie kunnen vinden.

Wil je je website hoger in Google brengen, vergeet dan alle SEO-trucjes en richt je op je bezoeker.

Is het goed voor je bezoeker, dan is het goed voor Google.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 De Sw!tch
Speciaal voor coaches, adviseurs en trainers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.