Internet Marketing Gemak Logo

Instagram account maken

Je wilt beginnen met instagram. Nu nog een account aanmaken. Maar waar moet je beginnen en met welke zaken dien je rekening te houden?

We leggen het je stap voor stap uit.

Afbeelding van een vrouw met laptop
cATEGORIE:

Social Media > Instagram > Account maken

Een Instagram account aanmaken op de pc

Instagram gebruik je voornamelijk op je mobiel. Wil je liever je account aanmaken via je computer, ga dan naar instagram.com en klik op registreren.

instagram-account-maken

Een Instagram account aanmaken op je mobiel of tablet

Download de Instagram app op je telefoon of tablet. Android gebruikers gaan hiervoor naar de Play Store, Apple gebruikers kunnen in de App Store terecht. Na het voltooien van het downloaden start je de Instagram applicatie.

Nadat je de Instagramapplicatie opstart, verschijnt het inlogscherm. Vanuit dit scherm maak je een nieuw inlogaccount. Om het account te starten tap je op de tekst ‘Registreer je’. De hierop volgende schermen laten je het account instellen op jouw specifieke wensen. Tijdens de setup wordt om een profielnaam en een biografie gevraagd, deze kun je op een later tijdstip altijd aanpassen. Steek er tijdens het aanmaken van je account niet teveel tijd in.

instagram-account-maken-mobiel

Ben je uiteindelijk door de account setup gekomen, dan wordt er een welkomstbericht getoond op de profielpagina van het zojuist aangemaakte account.

Vanaf hier beginnen de aanpassingen die je maakt belangrijk te worden, met op de eerste plek het kiezen van een passende profielnaam.

Hoe kies je jouw Instagram profielnaam?

Voor het instellen van een profielnaam op Instagram zijn meerdere manieren mogelijk. De ene manier is beter dan de ander, maar dat ligt aan een aantal details. Duidelijk tot zover, niet?

Laat ik een aantal voorbeelden geven.

Stel: je bent de eigenaar van het sportmerk Nike. Goede profielnamen voor dit Instagramaccount zijn ‘Nike’, ‘Nike sport’ of wellicht ‘Nike sneakers’. Welke kun je volgens jou het beste gebruiken?

Mijn gok is dat je ‘Nike’ zult zeggen. Heb ik gelijk?

Het feit is dat alle drie deze profielnamen even goed zijn. Het enige verschil tussen deze drie namen is de manier hoe je jouw berichten naar buiten moet brengen om het meeste succes op Instagram te behalen.

Op het profiel van Nike kun je vrijwel alle berichten posten die ook maar iets met het merk te maken hebben. Het profiel Nike sport spreekt een niche aan. Je moet daarom rekening houden met jouw nichemarketing en juist hierdoor is het belangrijk een goede keuze te maken welk type bericht je plaatst. Je zult op dit account voornamelijk volgers krijgen die affiniteit met sport hebben en daarnaast benieuwd zijn naar de ontwikkelingen van jouw merk op dit gebied.

Het punt dat ik probeer te maken lijkt me al duidelijk, maar om het lijstje compleet te maken een uitleg over het laatste account.

Met het account Nike sneakers sla je als sneakermerk een flater wanneer je adverteert met Nike kleding. Hiermee sla je de plank mis richting jouw doelgroep en is de kans groot dat jouw volgers het als onnodige informatie zien, met als gevolg een sterke daling of grote fluctuatie in jouw volgersaantal.

Het kiezen van een profielnaam werkt op dezelfde manier wanneer jij zelf adverteert met producten van anderen. Wanneer jouw profielpagina gericht is op sneakers, zul je niet moeten adverteren met regenlaarzen. Logisch toch?

Nu je weet hoe je jouw profielnaam zo efficiënt mogelijk kiest, is het de beurt om jouw profielfoto hierop aan te passen.

Maar daarover later meer.

Open jij de 'geheime' marketingkluis?

Gun jezelf met een klik toegang tot de best bewaarde marketingformules en ontdek hoe jij het leukst, makkelijkst en hardst je bedrijf laat groeien. 

Gefeliciteerd met je Instagram account

Gefeliciteerd, je zit officieel op Instagram. Om je account volledig te maken en alles uit Instagram te halen hebben we de volgende handige gids voor je klaargezet:

Vond je dit al toffe informatie?

Wij hebben nog veel meer te delen...

Waar kunnen alle updates naar toe?

Waar Mogen de koopwoorden naar toe?

Waar mag de masterclass naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het stappenplan naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan alles naar toe?