Internet Marketing Gemak Logo

Instagram Biografie

Wat maakt een normale biografie een perfecte biografie voor Instagram? We leggen het je stap voor stap uit en sluiten af met enkele handige tips.

Afbeelding van een vrouw met laptop
cATEGORIE:

Waarom een biografie op Instagram het allerbelangrijkst is?

Tijdens het gebruiken van Instagram ga je erachter komen dat je geen hyperlinks kwijt kunt in de geplande berichten. Je kunt proberen de berichtteksten met een URL te vullen, maar deze zal altijd als platte tekst worden getoond en is daardoor niet aan te klikken.

De enige plek waar jij jouw links kunt tonen en waar deze aanklikbaar blijven, is op jouw profielpagina onder de biografie. Om je biografie te vullen en/of aan te passen, klik je op je profielpagina op de knop ‘Profiel bewerken’. In het scherm met profielinstellingen kun je in het veld ‘Bio’ een korte omschrijving van het account kwijt en de gewenste URL plaats je in het veld ‘Website’.

Hoe zorg je op Instagram voor een goede biografie en naar welke link verwijs je?

Het schrijven van een goede Instagrambiografie kan lastiger zijn dan het vooraf lijkt. Je kunt er tot 150 tekens kwijt, waardoor je al snel plaats te kort hebt. Daarnaast is de URL-verwijzing die je er kunt maken minstens zo lastig. Wat zet je hier neer, waar link je naartoe, wat is tactisch?

Juist dit laatste punt in het rijtje, ‘Wat is tactisch’, biedt uitkomst op beide vlakken. Plan een brainstormsessie in, schrijf jouw ideeën op, ga de voor- en nadelen na en maak er daarna een eliminatieproces van. De ideeën die uiteindelijk door het eliminatieproces komen, zet je beknopt en duidelijk in je biografie (Less is more). De gemiddelde gebruiker beslist al snel of zij je feed wel of niet bekijken.

Houd je jouw biografie duidelijk en kort, dan zal de gebruiker eerder voor ogen hebben wie je bent en wat je doet.

Een tekst als ’Leer hoe je jouw tuin goed onderhoudt’ zal effectiever werken dan een tekst als ‘Wij zijn een hoveniersbedrijf gevestigd in Capelle aan de IJssel die jou leert hoe je jouw tuin ook in de wintermaanden onderhouden kunt’.

Het maakt niet uit wie je bent of op welke locatie je werkzaam bent. Een online bezoeker beschouwt dit als nutteloze informatie. Als zij toch willen weten waar jouw bedrijf gevestigd is, dan klikken ze vanuit zichzelf op de URL-link van jouw profiel.

Open jij de 'geheime' marketingkluis?

Gun jezelf met een klik toegang tot de best bewaarde marketingformules en ontdek hoe jij het leukst, makkelijkst en hardst je bedrijf laat groeien. 

Wat zet je in de URL-link binnen een Instagramprofiel?

Grote kans dat jij op dit moment direct naar jouw website linkt en waarschijnlijk heb je de link verwezen naar je homepage of komt deze uit op jouw contactpagina. Heb ik gelijk?

Op zichzelf zijn dit twee pagina’s die het meest voor de hand liggen. Dat is omdat er op veel homepages direct het laatste nieuws wordt getoond en het is niet onlogisch om bezoekers direct op jouw contactgegevens uit te laten komen. Nu is mijn vraag, waarom link je niet naar beide pagina’s? En als je dan toch bezig bent, plaats ook meteen een link naar jouw online blog.

Wacht! Hè? Ik kan maar één link gebruiken toch!?

Ja, helemaal correct. En toch kun je met één enkele link naar de belangrijkste pagina’s van jouw website verwijzen. Kijk maar eens naar dit voorbeeld op Pale Flamingo, een door ons onderhouden website. Zie hoe je een specifieke landingspagina voor Instagram maakt waarmee je vanuit jouw Instagramaccount een sales funnel creëert waarmee je (potentiële) klanten werft.

Waar kunnen alle updates naar toe?

Waar Mogen de koopwoorden naar toe?

Waar mag de masterclass naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het stappenplan naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar mag het handboek naar toe?

Waar kan alles naar toe?