10 Voordelen van Social Media

Wat zijn de voordelen van social media?

De voordelen van social media zijn natuurlijk voor iedereen we anders. Het hangt ook af van welk social media kanaal er wordt gebruikt. Wij geven je een verzameling van de meest benoemde voordelen.

1 | Persoonlijk contact

De mogelijkheid om op een persoonlijk niveau met klanten in contact te komen is misschien wel het belangrijkste voordeel van sociale media.

In het verleden communiceerden bedrijven met hun klanten via eenrichtingskanalen zoals televisiereclames en gedrukte advertenties. Maar met social media kun jij tegenwoordig echt persoonlijk contact maken.

2 | Gratis feedback

Een ander belangrijk voordeel van social media is dat het jou een manier geeft om feedback van je klanten te verzamelen. Als een bedrijf vroeger wilde weten wat zijn klanten van zijn producten of diensten vonden, moest het kostbare enquêtes houden of een bedrijf inschakelen.

Met social media hoef jij tegenwoordig alleen nog je vraag te stellen om direct antwoord te krijgen.

3 | Sterkere merkbeleving

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten massaal aanwezig zijn op social media en veel praten over merken en hun ervaringen.

Consumenten hechten aanzienlijk meer waarde aan wat andere consumenten vertellen over een merk of product, dan wat jij of je bedrijf te melden heeft.

Dat er over je merk wordt gepraat op sociale netwerken staat vast.

Of jij meepraat, dat is de vraag.

Uiteindelijk kun je door goed te luisteren, observeren en handelen op social media dichter bij je klant komen te staan, wat uiteindelijk zal leiden tot een sterke mens-merk relatie en een betekenisvolle merkbeleving.

4 | Groot bereik

Sociale media geven je de mogelijkheid om in zeer korte tijd een groot aantal mensen te bereiken. Een geslaagde social media campagne kan je honderd duizenden bezoekers opleveren.

5 | Snel resultaat

Dat je snel resultaat krijgt, is een mooi voordeel van social media. Bij andere online marketing activiteiten, zoals bijvoorbeeld SEO, kan het weken of zelfs maanden duren voor je resultaten ziet. Met sociale media krijg je onmiddellijk feedback en kun je bijna in real time zien hoe je campagnes presteren.

Dat is een enorm voordeel, maar betekent in de meeste gevallen ook dat je al een groot netwerk moet hebben opgebouwd, of moet investeren in een advertentie.

6 | Goedkoop

Social Media is gratis te gebruiken en in de meeste gevallen de goedkoopste vorm van online adverteren.

7 | Zeer gericht

Ieder social media platform verzamelt akelig veel privacy van haar gebruikers. Waar liggen hun interesse, wat is hun online aankoopgedrag, hoe reageren ze op bedrijven en ga zo maar door.

Omdat ieder platform zo belachelijk veel informatie verzamelt van haar gebruikers kun jij als ondernemer zeer gericht adverteren.

8 | Virale succesjes

Hoewel het helaas maar weinig gebeurt, ieder social media bericht heeft de kans om viraal te gaan.

Zo hebben wij via onze LinkedIn posts al meerdere malen honderd duizend ondernemers bereikt met een simpele (gratis) LinkedIn post.

9 | Actueel

Wat speelt er op dit moment binnen de doelgroep? Waar zijn je klanten mee bezig? Social media geeft letterlijk een kijkje in iemands leven.

Hoewel we natuurlijk in de meeste gevallen ons anders voordoen op social media dan we in werkelijkheid zijn, geeft social media je enorm veel informatie. Actuele informatie. Natuurlijk kun je ook je doelgroep onderzoeken en analyseren, of bepaalde rapporten downloaden. Maar er is geen enkel kanaal dat zoveel actuele informatie biedt als social media.

10 | Weinig tijd

Een van de grootste voordelen van social media vind ik dat het niet zo tijdrovend is. Oké, je kunt je uren bezighouden op Facebook of LinkedIn, maar ben je dan berichten aan het plaatsen? Of alleen consumeren?

De meeste ondernemers verliezen veel tijd en energie door actief te zijn op social media, maar dan vooral met het lezen van de berichten van andere.

Jij kunt met 5 minuten per dag een sterke social media strategie hebben die je enorm veel resultaat kan opleveren. Alleen houdt dan wel je focus en laat dat consumeren maar aan je klanten over.

Benut alle voordelen van social media

Wil je alle voordelen van social media benutten, zonder zelf te hoeven zwoegen?

Jij hebt een keuze:

Social media uitbesteden.

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan