Wat is Social Media? | Complete uitleg

Wat is Social Media? – De betekenis

Social media is de benaming voor alle platformen die hun gebruikers de mogelijkheid bieden snel, gemakkelijk en in real-time hun content te delen.

Welke vorm van content wordt geaccepteerd hangt van het socialmediakanaal af. Zo richt twitter zich voornamelijk op de korte tekstuele berichten, waar YouTube zich voornamelijk op video richt.

Social Media in Nederland

Volgens het CBS wordt ieder jaar meer social media gebruikt. 

In 2014 gebruikte 74 procent sociale media, vijf jaar later was dat 87 procent.

Vrijwel iedereen (meer dan 95%) in de leeftijdsgroep van 12 tot 45 jaar gebruikte in 2019 sociale media. Sinds 2022 ligt dit percentage boven de 98%.

WhatsApp, Facebook, Instagram, Tiktok en Youtube worden het meest gebruikt.

Voordeel van Social Media

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten massaal aanwezig zijn op social media en veel praten over merken en hun ervaringen.

Consumenten hechten aanzienlijk meer waarde aan wat andere consumenten vertellen over een merk of product, dan wat jij of je een bedrijf te melden heeft.

Dat er over je merk wordt gepraat op sociale netwerken staat vast.

Of jij meepraat, dat is de vraag.

Luister naar wat er over je wordt gezegd en hoe je als bedrijf iets kan betekenen. Observeer dit goed en maak een helder overzicht, een social media plan.

Op een goede manier aanwezig zijn op social media bied jou als bedrijf een enorm voordeel. Nog nooit was het zo “makkelijk” om direct in contact te staan met je klanten.

Uiteindelijk kun je door goed te luisteren, observeren en handelen op sociale media dichter bij je klant komen te staan, wat uiteindelijk zal leiden tot een sterke mens-merk relatie en een betekenisvolle merkbeleving.

Bekijk ook de rest van alle voordelen van social media.

Nadeel van Social Media

Social media komt en gaat. Wat gisteren de nieuwste trend was, is morgen verleden tijd. Ook het organische bereik (het gratis bereik) neemt met de dag af.

Social media hoort nu eenmaal thuis in je marketingpakket, maar zal meer een meer een “pay to play” game worden.

Met anderen woorden, wil je meespelen, dan zul je moeten betalen. Andere nadelen die bij social media horen liggen in de communicatie zelf.

Zo kan een goed bedoeld bericht volledig verkeerd uitpakken, een geintje van je collega niet meer als geintje gezien worden en heeft iedereen zijn mening klaar.

Voorbeelden social media

Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp en LinkedIn zijn allemaal voorbeelden van sociale media.

Het gebruik van sociale media kan vele vormen aannemen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om:

  • Nieuws of je eigen blog te delen
  • Te laten zien wat je doet of denkt
  • Een baan of stage te zoeken
  • In contact te komen met vrienden of familie
  • Het nieuws te volgen
  • Nieuwe mensen te leren kennen
  • Je bedrijf te promoten

De lijst gaat maar door en door. Het is aan jou hoe je sociale media wilt gebruiken. Je kunt een of meer van de hierboven genoemde dingen doen, of iets heel anders bedenken.

Hoe werkt social media?

Over het algemeen werkt social media sociaal. Je laat jezelf als persoon zien. Ook als je social media zakelijk gebruikt.

Maar.

Elk social media platform heeft zijn eigen manier van werken. Daarom is het belangrijk dat je vertrouwd raakt met de verschillende platformen voor je ze gaat gebruiken.

De beste manier om te leren hoe sociale media werken is door ze zelf uit te proberen. Open een account op een van de platformen en begin te experimenteren.

Aan de slag met Social Media

Speciaal voor ondernemers die zelf aan de slag willen met Social media hebben we Mijn IMGemak opgestart. Dit is een soort van ‘geheime kluis’ bomvol strategieën, technieken, templates, handboeken, checklists en zelfs complete cursussen.

De keuze is natuurlijk aan jou, maar wat mij betreft zeker een kijkje waard. 

Open de marketingkluis​
Ga viraal op social media, adverteer met centen i.p.v. euro's en ontvang de beste online marketing technieken.
Inhoud van artikel
Over de auteur

Sebastiaan begint zijn ondernemers carrière (2009) tijdens zijn studie psychologie. Als eigenaar van een studiekeuzeadviesbureau leert hij dat zijn kennis van de psychologie en het brein van jouw klanten enorm handig is binnen de online marketing. 

Dankzij slimme online marketing technieken laat hij het bedrijf razendsnel groeien tot uiteindelijk meerdere locaties door heel Nederland. 

De exacte strategie dat hij heeft gebruikt om zo hard te kunnen groeien, legt hij je stap voor stap uit in het 4-staps klantenplan

Internet-Marketing-Gemak-Over-Ons-Sebastiaan