Logo Internet Marketing Bureau IMGemak

Wat is Affiliate Marketing en hoe begin je?

Sebastiaan Hendriks   |   Geen reacties   |   Laatste aanpassing op: 17-04-2018   |   

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een ander jouw product of dienst promoot in ruil voor een commissie. Een affiliate (de persoon die reclame maakt voor jou) verdient enkel zijn commissie wanneer zijn verwijzing heeft geleid tot een verkoop.

Jij als eigenaar van het product betaald dus alleen wanneer je ook daadwerkelijk iets verkoopt. Deze vorm van marketing is dan ook razend populair bij internet ondernemers.

Wie zijn er betrokken bij affiliate marketing?

Bij affiliate marketing zijn meerdere partijen betrokken:

  • Adverteerders (bieden producten en/of diensten aan op internet. Het promotiemateriaal wordt beschikbaar gesteld voor de affiliate.
  • Affiliates (met behulp van het promotiemateriaal van de adverteerders sturen de affiliates bezoekers door naar de website van de adverteerder.
  • Affiliate-netwerken (fungeren als tussenpersoon. Zorgen ervoor dat zaken als betalingen etc. goed geregeld worden.

Wat zijn nadelen van affiliate marketing?

Toch heeft deze marketing techniek ook nadelen. Doordat jij affiliates vraagt jouw product te promoten zullen zij er alles aan doen om zoveel mogelijk verkeer via hun website te laten lopen. Dit betekent dat jij direct concurrentie op Google krijgt.

Waar je ook rekening mee moeten houden is het feit dat er ook affiliates zijn die je wellicht niet met je product geassocieerd wilt hebben. Denk aan ongure websites of spammers. Ga dus zorgvuldig om met je affiliates en affiliate marketing zal ook voor jou werken.

Beginnen met affiliate marketing

Wil affiliate marketing voor jou werken dan zul je de juiste affiliates moeten vinden. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het eenvoudigste is het aansluiten bij een affiliate netwerk als daisycon, m4n of paypro.

Wil je er echt werk van maken dan zul je zelf aan de slag moeten. Kijk in je netwerk en zoek op Google of je geschikte partners kunt vinden die jouw product kunnen promoten.

Kies liever voor enkele goede affiliates dan honderden kleintjes. Help je affiliates met teksten, foto’s, reviews of filmpjes over jouw product. Hoe beter jij voor je affiliates bent, hoe beter zij uiteindelijk voor jou zullen zijn.

Deel met jouw netwerk

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Deel met jouw netwerk

Over de auteur

Sebastiaan Hendriks

Sebastiaan is de strategisch partner van opdrachtgevers en verslaafd aan zijn notitieblokken. De mooiste ideeën ontstaan bij Sebastiaan spontaan. Sebas is dan ook het stuiterballetje op kantoor. De marketeer die nooit stil zit, doorslaat in de cursussen, boeken en blogs die hij volgt en gek is van de psychologie.

Laat een reactie achter