Wat is een advertentienetwerk?

Sebastiaan Hendriks   |   Geen reacties   |   Laatste aanpassing op: 19-03-2020   |   

Een advertentienetwerk of advertising network is een netwerk dat als tussenpersoon fungeert. Een tussenpersoon die adverteerders en uitgevers bij elkaar brengt. De belangrijkste functie van een advertentienetwerk is het verzamelen van advertentieruimte.

Adverteerders kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van de advertentieruimte om zo hun product of dienst aan de man te brengen.

Een van de grootste en bekendste advertentienetwerken is Google Adwords. Google Adwords biedt via Google Adsense uitgevers de mogelijkheid advertentieruimte aan te bieden aan adverteerders. Adverteerders kunnen op hun beurt ruimte kopen via Google Adwords.

Niet zonder Risico

Hoewel de advertentienetwerken over het algemeen goed beveiligd zijn, zul je er wel met zorg mee moeten omgaan. Het kan gebeuren dat een advertentienetwerk gehackt wordt en dat de aangesloten websites besmet worden met malware.

Dit kleine software programmaatje zorgt ervoor dat jij als adverteerder op jouw beurt ook weer bezoekers besmet. Voor je het weet is er een sneeuwbaleffect in werking waar vele mensen het slachtoffer van worden.

Kijk dus goed uit met wat je doet en vertrouw niet zomaar elke netwerk.

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Deel met jouw netwerk

Laat een reactie achter