Wat is een Affiliate Netwerk en hoe maak je er gebruik van?

Marlon Roelofse   |   Geen reacties   |   Laatste aanpassing op: 17-04-2018   |   

Een affiliate netwerk is een netwerk dat als tussenpersoon fungeert tussen eigenaar en affiliate. Via een affiliate netwerk kun je gemakkelijk de samenwerking aangaan met zeer uiteenlopende affiliates.

De belangrijkste taak van een affiliate netwerk is het verzorgen van de tracking software. Met deze software krijgt de affiliate zijn commissie wanneer zijn verwijzing heeft geleid tot een aankoop (binnen de meetperiode).

Voordat je gebruik kunt maken van een affiliate netwerk zul je over twee dingen na moeten denken:

  1. De commissie
  2. De meetperiode

De commissie

De commissie is het percentage of bedrag dat een affiliate verdient wanneer zijn verwijzing heeft geleid tot een aankoop. Als adverteerder ben je vrij om de hoogte van de commissie te bepalen. Hou er wel rekening mee dat je commissie bepalend kan zijn voor de affiliate of die met jou, of met een andere adverteerder in zee gaat.

De meetperiode

De meetperiode is de periode die bepalend is of de commissie wel, of niet wordt uitgereikt. Jij als adverteerder bepaalt de meetperiode.

Dus hoe lang geldt een verwijzing nog als leidend tot de aankoop van het product of dienst? Met andere woorden, hoe lang heeft de bezoeker de beslistijd om zijn of haar aankoop te doen, waarbij de affiliate nog steeds commissie krijgt?

Een affiliate netwerk heeft meer verantwoordelijkheden. Zo zorgt een goed netwerk ervoor dat de adverteerder op tijd zijn aankopen keurt en de commissie uitbetaalt. Bij de meeste affiliate netwerken kunnen affiliates zich gratis registreren, jij als adverteerder moet vaak een instapfee betalen.

Let erop dat het affiliates vrij staat zich te registreren en je dus niet altijd weet met wie je zaken doet! Bekijk ook eens de andere gevaren van affiliate marketing.

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Cursus SEO teksten schrijven met focus op je klanten

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Bekijk ons online marketing advies

Deel met jouw netwerk

Laat een reactie achter