Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Een blog maken? Zo begin je een eigen blog (website) in 12 stappen

Je wilt een blog maken of starten als blogger? Wij leggen je in 12 stappen uit hoe je een professionele blog (website) start en maakt.

Een van de meest populaire platformen om een blog te beginnen is WordPress, dat een intuïtieve editor en veel thema’s en plug-ins biedt om je blog vorm te geven. Andere populaire opties zijn Wix, Tumblr en Blogger. Het belangrijkste is om een platform te kiezen dat past bij je behoeften en vaardigheden.

Zelf zijn wij gek van Webnemer. Een compleet platform om niet alleen je blog te maken, maar een compleet marketing pakket om vanuit je blog een online onderneming te starten

Een blog maken met Webnemer

Webnemer biedt een gebruiksvriendelijk CMS waarmee je eenvoudig een professionele blog, website of webshop kunt maken. Met Webnemer kun je een gratis proefperiode starten om te zien of het platform geschikt is voor jouw blog.

Hoewel er op de website staat dat je een proefperiode van 14 dagen krijgt, zit je nergens aan vast. Bij het aanmaken van je account hoef je geen betaalgegevens achter te laten en je betaalt alleen voor het programma zodra je jouw blog (of website) live brengt. 

Stap 1 | Start een gratis proefperiode

Om te beginnen met het maken van je eigen blog, starten we met het aanmaken van een gratis account op Webnemer. Voor het aanmaken van je account hoef je alleen je naam en e-mailadres in te vullen, dus je zit nergens aan vast. 

Stap 2 | Kies een template voor je blog

Webnemer biedt een breed scala aan gratis thema’s om uit te kiezen. Kies een template dat past bij het doel en de uitstraling van je blog. Wil je liever de vrije hand, kies dan voor het blanco template en werk met de handige design blokken om je blog volledig naar je eigen zin te maken. 

Stap 3 | Bepaal je kleurencombinatie en lettertype

Een van de voordelen van Webnemer is dat je de kleurencombinatie en het lettertype van je blog eenvoudig kunt aanpassen. Kies kleuren die passen bij de uitstraling van je blog en selecteer een leesbaar lettertype. Heb je alles ingesteld dan zul je zien dat Webnemer automatisch de complete look and feel van je blog en designblokken aanpast. 

Stap 4 | Geef je eigen blog een naam

Het is belangrijk om je blog een pakkende en relevante naam te geven. Denk goed na over een naam die past bij het onderwerp van je blog en die mensen aanspreekt. Uiteindelijk moeten mensen je blog weten te vinden en vooral weten te onthouden. 

Hoe pakkender je naam is, hoe makkelijker het je bezoekers maakt. 

Stap 5 | Leg een domeinnaam vast

Een domeinnaam is het adres van je blog op internet. Bedenk een domeinnaam die slaat op je blog. Die heel snel duidelijk maakt waar je blog of website over gaat. 

Stap 6 | Koppel je domeinnaam aan Webnemer

Om je eigen blog op het internet te hosten en beschikbaar te maken voor iedereen, moet je je domeinnaam koppelen aan Webnemer:

  1. Open de website instellingen
  2. Klik op domeinen
  3. Vul de gegevens in
  4. Sla op

Stap 7 | Koppel Google Analytics

Hoewel Webnemer zijn eigen Analytics dashboard heeft, kun je altijd nog een stapje verder gaan door Google Analytics te koppelen. 

Google Analytics is een krachtige tool waarmee je inzicht kunt krijgen in het verkeer naar je blog. 

Stap 8 | Doe zoekwoorden onderzoek voor je blog

Om je blog beter vindbaar te maken in zoekresultaten, is het belangrijk om zoekwoordenonderzoek te doen. Zoek naar relevante zoekwoorden met een hoog zoekvolume en de juiste zoekintentie. Gebruik de gevonden zoekwoorden om blogs te schrijven en je gemaakte website te optimaliseren. 

Stap 9 | Maak mooie afbeeldingen

Afbeeldingen zijn essentieel voor een aantrekkelijke blog. Gebruik tools zoals Midjourney, Dale of Canva om mooie en professionele afbeeldingen te maken.

Stap 10 | Maak een blog en plaats hem online

Nu je de basisinstellingen van je blog hebt voltooid, is het tijd om je eerste blogpost te maken en deze online te plaatsen. Besteed niet al te veel aandacht aan je nieuwe blog. Durf een blog te schrijven en online te plaatsen. Het maken van een blog is namelijk slechts het begin. 

Om je blog echt een succes te maken, heb je bezoekers nodig. 

Stap 11 | Promoot je blog

Een blog hebben is niet genoeg, je moet ook je blog promoten om meer lezers te bereiken. Gebruik social media, e-mailmarketing en andere kanalen om je blog onder de aandacht te brengen. Zorg sowieso dat je werkt met een heldere SEO-strategie en dat je weet hoe je SEO-teksten schrijft

Stap 12 | Start met geld verdienen met je blog

Als je wilt verdienen met je blog, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Een populaire optie is het plaatsen van advertenties op je blog, zoals Google AdSense. Je kunt ook samenwerken met merken of met affiliate marketing beginnen

Conclusie

Een gratis blog maken kan iedereen. Met een programma als Webnemer maak je een blog in nog geen 2 uur. Overweeg ook anders systemen, maar kies voor je blog altijd een CMS die jou de volledige flexibiliteit biedt. 

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een blog met WordPress?

Om een blog te maken met WordPress, volg je deze stappen:
Stap 1: Registreer een domeinnaam en kies een hostingprovider.
Stap 2: Installeer WordPress op je hostingaccount.
Stap 3: Pas het uiterlijk van je blog aan met behulp van WordPress thema’s.
Stap 4: Voeg plug-ins toe om extra functionaliteit aan je blog toe te voegen.
Stap 5: Schrijf en publiceer je eerste blogbericht.
Stap 6: Promoot je blog op sociale media en andere kanalen.
Stap 7: Trek meer mensen naar je blog door waardevolle content te bieden.
Stap 8: Bouw een community op door interactie met je lezers en reageren op opmerkingen.
Stap 9: Blijf je blog updaten en verbeteren om je volgers geïnteresseerd te houden.
Stap 10: Verken het WordPress Dashboard en ontdek alle mogelijkheden om je blog te beheren en aan te passen.

Hoe maak ik een gratis blog?

Om een gratis blog te maken, kun je platforms zoals WordPress.com of Blogger gebruiken. Bij WordPress.com kun je een gratis blog maken met beperkte functionaliteit. Je krijgt dan van hen een subdomein (bijvoorbeeld jouwnaam.wordpress.com). Bij Blogger kun je ook een gratis blog maken met een subdomein (bijvoorbeeld jouwnaam.blogspot.com). Beide platforms bieden de mogelijkheid om te upgraden naar een betaald plan voor meer functies en een eigen domeinnaam. Maar als je het niet erg vindt om iets te betalen, kun je ook een website maker als Webnemer gebruiken. 

Welke platformen kan ik gebruiken om mijn eigen blog te maken?

Er zijn verschillende platformen die je kunt gebruiken om je eigen blog te maken. Enkele populaire opties zijn WordPress, Blogger, Wix en Webnemer. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te onderzoeken welk platform het beste bij jou past.

Hoe trek ik meer mensen naar mijn blog?

Om meer mensen naar je blog te trekken, moet je waardevolle content bieden die interessant en relevant is voor je doelgroep. Je kunt ook je blog promoten op sociale media, andere websites en online communities. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen en actief deel te nemen aan de community door interactie met je lezers en het beantwoorden van opmerkingen.

Hoe maak ik een back-up van mijn blog?

Het maken van regelmatige back-ups van je blog is essentieel om te zorgen dat je geen gegevens verliest. Als je een blog hebt op een platform zoals WordPress.com of Webnemer dan worden de back-ups automatisch gedaan. Als je een zelf gehoste website hebt, dan zijn er verschillende plug-ins beschikbaar waarmee je eenvoudig back-ups kunt maken van je blog en deze kunt opslaan op een externe locatie. Veel hostingproviders bieden ook back-ups aan die dan online worden opgeslagen. 

Kan ik mijn blog later naar een ander platform verplaatsen?

Als je een blog hebt op een platform zoals WordPress.com, kun je later upgraden naar een zelf-gehoste WordPress-website met behoud van al je inhoud. Je kunt je blog exporteren vanuit het WordPress.com-dashboard en vervolgens importeren naar je nieuwe zelf gehoste website. Houd er echter rekening mee dat er mogelijk enige technische kennis en migratiewerk betrokken kan zijn bij het verplaatsen van je blog naar een ander platform.

Kan ik geld verdienen met mijn blog?

Ja, je kunt geld verdienen met je blog op verschillende manieren. Enkele populaire methoden zijn het weergeven van advertenties op je blog, het schrijven van gesponsorde posts voor bedrijven, het promoten van affiliate producten en het aanbieden van je eigen producten of diensten. Het succesvol verdienen van geld met een blog vereist echter veel tijd, moeite en geduld.

Hoeveel kost het om een eigen blog te maken?

De kosten van het laten maken van een website of blog variëren. Maak je zelf de website dan kun je met een programma als Webnemer al vanaf een paar tientjes per maand je eigen blog beginnen

Hoe kan ik hulp krijgen bij het maken van mijn

Als je hulp nodig hebt bij het maken van je blog, kun je ons altijd een berichtje sturen. Je neemt contact met ons op door het invullen van dit formulier. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.