Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Een goede domeinnaam bedenken

Ik heb door de jaren heen wel 500 domeinnamen in mijn beheer gehad. Voor mezelf, voor affiliate websites of voor onze opdrachtgevers. Een goede domeinnaam bedenken is een belangrijke stap wil je jouw online zichtbaarheid verbeteren. Waarom? Omdat veel domeinnamen al bezet zijn en je het liefst een domeinnaam kiest, die past bij je bedrijf (of doel van je website) en makkelijk te onthouden is. 

We nemen alle stappen met je door.

Wat moet je weten om de juiste domeinnaam te kiezen?

Vroeger wilde je vooral een belangrijk zoekwoord hebben verwerkt in je domeinnaam. Zo hebben wij jarenlang de domeinnaam Internet Marketing Gemak gebruikt. Handig, omdat het onze bedrijfsnaam is en omdat het zoekwoord internet marketing erin verwerkt zat. Dit had vooral te maken met het proces dat linkbuilding heeft. Als mensen dan naar onze website linkten, hadden ze altijd een zoekwoordrijke anchor text, wat weer hielp voor onze website om hoger in Google te komen

Tegenwoordig raad ik mensen vooral aan te kijken naar een domeinnaam die kort is en gemakkelijk te onthouden. 

Branding en herkenbaarheid

Zorg dat je domeinnaam ergens voor staat. Dit kan al iets gemakkelijks zijn als een afkorting van je bedrijfsnaam, maar kan ook een bepaalde merkbelofte uitdragen. Als je een zakelijke website hebt en daar nog een domeinnaam voor bedenkt, kun je in 99% van de gevallen het beste kiezen voor een naam die je bedrijfsnaam bevat. Klanten verwachten dit. 

Heb je een ander doel voor je website, bijvoorbeeld een werken bij website, denk dan na of je wat creatiever wilt zijn. Natuurlijk kun je kiezen voor bijvoorbeeld werkenbijinternetmarketinggemak.nl – Maar kunt ook speelser zijn, door bijvoorbeeld te spelen met een bepaalde functie. 

Geen koppeltekens

Een goede domeinnaam kiezen kan soms frustrerend zijn. Je hebt net de perfecte domeinnaam bedacht en ja hoor, bezet. Laat je dan niet verleiden door het gebruiken van koppeltekens. Zo hadden wij ook internet-marketing-gemak.nl kunnen vastleggen. Voor je klanten niet erg gebruiksvriendelijk en persoonlijk vind ik het er ook niet echt netjes uitzien.

Let op de extensie

Iedere domeinnaam bevat niet alleen de naam, maar ook een extensie. Bijvoorbeeld .NL, COM of .NET. Tegenwoordig zijn er talloze nieuwe extensie bijgekomen. Richt jij je vooral op een specifiek land, zorg dat dat je altijd een extensie vastlegt dat gericht is op dat land:

  • NL voor Nederland
  • BE voor België
  • DE voor Duitsland
  • etc. 

Koop een domeinnaam

Is je domeinnaam bezet, maar is er geen website actief, dan kun je altijd overwegen om de domeinnaam over te nemen. Doe goed onderzoek naar de geschiedenis van de domeinnaam door het linkprofiel te controleren en te spieken in het online archief via de tool Web Archive

Conclusie

Een domeinnaam verzinnen is lastig. Vooral als de domeinnamen die jij hebt bedacht, al bezet zijn. Gun jezelf de tijd en het geduld. Vroeg of laat zal je de naam vinden die past. 

Veelgestelde vragen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres waar jouw website te vinden is op het internet. Het is belangrijk omdat het de eerste kennismaking is tussen jouw bedrijf en de bezoekers van jouw website.

Waarom is een goede domeinnaam belangrijk?

Een goede domeinnaam is belangrijk omdat het de eerste indruk van jouw bedrijf kan beïnvloeden. Stel dat je zelf je eigen website maakt, dan wil je daarna toch ook dat deze bezocht wordt? Het moet helder en duidelijk zijn, zodat bezoekers direct begrijpen waar jouw website over gaat. Lukt dat niet, zorg dat voor een makkelijk te onthouden domeinnaam.

Wat is de invloed van een domeinnaam op de branding

Een goede domeinnaam kan bijdragen aan de branding van jouw bedrijf. Het kan de identiteit en het imago van jouw merk versterken en helpen om een positieve associatie met jouw product of dienst te creëren.

Welke extensie moet ik kiezen voor mijn domeinnaam?

De extensie van een domeinnaam is het achtervoegsel na het laatste puntje, zoals .com, .nl of .org.

Hoe vind ik een beschikbare domeinnaam?

Een beschikbare domeinnaam kun je vinden door een domeinnaam checker te gebruiken. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.