Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

De Beste Hosting Provider Kiezen: 9 Tips om Geld te Besparen

Waar moet je dan op letten? Wat bepaalt nu de beste hosting provider voor jouw bedrijf?

1 | Betrouwbaarheid en Uptime

Hoewel de meeste hosting providers er niet mee te koop lopen, ik raad je aan altijd te onderzoeken of je iets kunt vinden over de uptime.

Wat is Uptime?

Uptime is het percentage van de tijd dat een hostingbedrijf belooft je website draaiende te houden zonder onderbrekingen.

Over het algemeen moet je streven naar een minimale uptime van 99,5%, maar controleer wel welke garanties de hostingprovider biedt op dit gebied voordat je je vastlegt.

2 | Beveiliging

Beveiligingsfuncties zijn een van de belangrijkste aspecten van webhosting. Zoek naar hosting providers die de nieuwste beveiligingsfuncties bieden. Denk sowieso aan back-ups, maar ook aan hack bewaking, malware scans etc.

Trap er niet in

Trap er niet in dat een SSL-certificaat jou alle beveiliging biedt. Tegenwoordig is het heel normaal om een SSL-certificaat op je website te hebben. Dit biedt echter geen garantie dat je niet gehackt wordt. Daarnaast zijn er nog veel hosting providers die een extra vergoeding vragen voor een SSL-certificaat, terwijl dit gewoon gratis kan.

3 | Schaalbaarheid en flexibiliteit

Je hebt net een nieuwe website gemaakt, je hebt geen groot hostingpakket, maar hoe zit dat in de toekomst?

Kun je gemakkelijk upgraden? Wat zijn daar de kosten van en wat gebeurt er als je ‘per ongeluk’ en keertje over het limiet gaat?

4 | Locatie van de server

De fysieke locatie van de server kan de laadsnelheid van je website en ook de vindbaarheid beïnvloeden. Kies, als die mogelijkheid er is, het liefste voor een hosting provider die een Nederlandse server aanbiedt.

Of…en misschien zelfs beter

Kies voor een hosting provider die een (gratis) CDN aanbiedt.

Wat is een CDN?

Een Content Delivery Network (CDN) is een systeem van servers die met elkaar verbonden zijn en zich in verschillende delen van de wereld bevinden. Op deze manier is je website razendsnel, ongeacht de locatie van de bezoeker.

5 | Weet wat je nodig hebt

Het is belangrijk om te weten welk type hostingpakket je nodig hebt. Het valt me op dat veel ondernemers zich laten verleiden door de prijs en achteraf niet goed weten wat ze precies hebben gekocht.

Anderen kiezen voor een hostingserver die eigenlijk veel meer capaciteit heeft dan nodig is voor hun website.

Wat zijn enkele punten waar je op kunt letten?

Als je op zoek bent naar de beste hosting provider wordt het je helaas niet gemakkelijk gemaakt. Tuurlijk, je kunt vergelijken op de prijs. Maar wat betekenen die andere termen?

Opslag

De opslag is een beetje zoals je harde schijf of usb-stick. Hoe meer bestanden (e-books of afbeeldingen) je op je website wilt opslaan, hoe meer opslag je nodig hebt.

SSD

SSD staat voor Solid State Disk. Dit is een type opslag dat veel sneller is dan gewone harde schijven en er daarom voor zorgt dat je website sneller is.

PHP workers

PHP workers kun je zien als soort van kleine computertjes. Hoe meer PHP workers, hoe meer opdrachten je website tegelijkertijd kan uitvoeren.

Caching

Caching kun je zien als een soort kortetermijngeheugen van de browser. Door caching te gebruiken worden bepaalde delen van je website opgeslagen in de browser van je bezoeker waardoor je website extra snel laadt.

6 | Ondersteuning

Het spreekt voor zich, maar geloof me, ik kom nog teveel rampverhalen tegen van ondernemers die ‘ruzie’ met hun hosting provider hebben. Ze helpen niet, beantwoorden geen vragen of hebben continu last van storingen.

Mijn advies?

Probeer voordat je de hosting provider kiest, de supportafdeling. Hoe gemakkelijk zijn ze te bereiken? Geven ze snel antwoord en ben je blij met de hulp die ze bieden?

7 | Vergeet de prijs

Het is moeilijk om de prijs te negeren, maar zorg ervoor dat je geen beslissing neemt op basis van het lage tarief.

Natuurlijk kan het vergelijken van prijzen je helpen om een goede aanbieder te vinden tegen een betaalbaar tarief. Maar onthoud dat als het te mooi klinkt om waar te zijn, dat meestal ook zo is.

Er zijn veel cowboys actief die je mooie sprookjes beloven, tegen lage tarieven en vervolgens niet te bereiken zijn als jouw website er al dagen uit ligt.

De kosten en vervelende energie die je hiermee op je hals haalt, zijn die tijdelijk lage tarieven écht waard, geloof me.

8 | Neem geen genoegen met minder

Als je een online aanwezigheid wilt creëren, ligt het voor de hand dat je een hosting provider nodig hebt. Maar als je website voor zakelijke doeleinden is, neem dan geen genoegen met provider die je als eerste tegenkomt.

Het gaat niet alleen om de kosten, maar ook om de kwaliteit van de service en de functies die je hosting provider biedt. Besteed wat tijd aan het vergelijken en analyseren van verschillende opties, zodat je de beste deal voor je geld krijgt.

9 | Kies voor Webnemer 😉

Kies je voor Webnemer dan ben je in een klap van al het gedoe af. Iedere Webnemer, of het nu een website, funnel of webshop is, laad razendsnel. Wordt dagelijks geback-upt en continu gemonitord op hackers, virussen en malware.

En een grootste voordeel?

Je krijgt het complete platform er gratis bij. Met dit platform kun je:

En dat allemaal met een paar simpele muisklikken.

Wat het kost?

Nou… een stuk goedkoper dan andere aanbieders, die niet eens de helft van de snelheid of functies bieden. Kijk zelf maar Webnemer prijzen

Wil je Webnemer gratis proberen? Zonder verborgen trucjes

Je naam een email is al genoeg om een gratis account te maken en Webnemer te proberen.

Conclusie

Het kiezen van een hosting provider is zonder technische kennis een lastige opgave. Want als je geen fluit begrijpt van wat er staat, waar moet je dan de vergelijking op maken? Zorg dat je in ieder geval de supportafdeling test. Veel van de goedkopere hosting partijen bieden geen tot zeer slechte support (ook als de reviews anders beweren). Onderzoek ook welke diensten jij graag bij je hostingpartij onderbrengt. Denk daarbij aan back-ups, je e-mail, onderhoud etc. 

Veelgestelde vragen

1. Wat is webhosting en wat doet een hosting provider?

Een hosting provider is een bedrijf dat webhostingdiensten aanbiedt. Webhosting is het proces waarbij je websitebestanden worden opgeslagen en beschikbaar gemaakt op het internet. Een hosting provider zorgt ervoor dat je website toegankelijk is voor bezoekers over de hele wereld, door het gebruik van servers en netwerkinfrastructuur.

2. Welke diensten biedt een hosting provider aan?

Een hosting provider biedt verschillende diensten aan, zoals:

  • Shared hosting: hierbij deel je een server met andere gebruikers.
  • WordPress hosting: speciaal geoptimaliseerd voor het hosten van WordPress websites.
  • VPS hosting: hierbij krijg je een eigen virtuele server met meer controle en flexibiliteit.
  • Dedicated hosting: je hebt dan een volledig fysieke server tot je beschikking.
  • E-mail hosting: het hosten van je e-mailaccounts.
  • Domeinregistratie: het registreren van domeinnamen voor je website.
  • Back-up services: het maken van regelmatige back-ups van je websitebestanden.
  • Technische ondersteuning: klantenservice die je helpt bij technische problemen of vragen.

3. Kan ik meerdere websites hosten bij een hosting provider?

Ja, de meeste hosting providers bieden pakketten aan waarmee je meerdere websites kunt hosten. Dit kan handig zijn als je meerdere domeinen hebt of als je websites voor verschillende projecten wilt maken.

4. Hoe kan ik een domeinnaam registreren bij een hosting provider?

Je kunt een domeinnaam registreren bij een hosting provider door een domeinnaam te kiezen die nog beschikbaar is en deze te registreren via hun website of dashboard. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.