Wat bepaalt de kosten voor het laten maken van een website?
De kosten voor het laten maken van een website kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren.
Een simpele website met basisfunctionaliteiten kan al voor een paar honderd euro worden gemaakt.
Sterker nog, kies een standaard template en je kunt je zelfs jouw website laten maken voor een paar tientjes.
Een complexe website die volledige op maat gemaakt wordt, kost vaak duizenden euro’s.
Ook dit hangt sterk af van jouw behoefte en of er bijvoorbeeld foto’s gemaakt worden. Of de teksten geschreven moeten worden en of je bepaalde functies op je website verwacht.
Zo kun je via Webnemer zeer gemakkelijk zelf je website maken. Kies uit een van de vele voor jou gemaakte templates en je hebt vandaag al een nieuwe website online. Wat dat kost? Slechts 19 euro per maand.
Zoek je meer maatwerk dan bepalen de volgende factoren de kosten.
Design
Een goede webdesigner weet te spelen met kleuren, vormen en afbeeldingen. Hier is jarenlang ervaring voor nodig. Ervaring waar je natuurlijk ook voor betaalt.
Zo kost een maatwerk website altijd meer.
Dus wat wil je? Moet de website volledig op maat ontworpen worden? Zijn er voorbeeldwebsites die nu al goed passen? Of heb je bezwaar als er een bestaand template aangepast wordt?
Hoe minder maatwerk jij verwacht, hoe lager de kosten.
Inhoud en strategie
Als je een website laat maken door ons, dan begint je investering bij 10.000 euro. Waarom? Omdat wij alles vanaf het allereerste begin doen.
Eerst schenken we aandacht aan je online branding, je merkbelofte, je uitstraling, je doel en de achterliggende strategie van je website.
Pas als we kraakhelder hebben wie jij bent als merk, waar je voor staat en met welke strategie we het van je concurrent zullen winnen, beginnen we met het ontwerp.
Een website met alleen wat plaatjes en tekst, is geen website.
In onze ogen moet je een website zien als werknemer. Iemand met zijn eigen taken en doelen. Wil jij dat een bureau hierbij meedenkt, houdt er dan rekening mee dat je investering zal oplopen.
Optimalisatie
Hoe ver wil je gaan met de optimalisatie? Hoewel veel webdesignbureaus beloven dat de website die ze voor je maken meteen poef hoog in Google scoort, is het helaas niet zo simpel.
Ja, tijdens het maken van de website kun je rekening houden met verschillende on-page SEO elementen, maar wil je écht goed gevonden gaan worden met je nieuwe website, dan is er een plan nodig.
Er moet gekeken worden naar de zoekwoorden die je het beste kunt gebruiken, hoe je huidige linkprofiel is opgebouwd, hoe je slim omgaat met de navigatiestructuur en hoe je op een slimme manier je website weet te lanceren met een voorsprong.
Functies en koppelingen
Hoewel tegenwoordig bijna iedere website op een CMS wordt gemaakt, hangt de kosten van je website af van de functies en koppelingen. Ja, via een CMS zijn er talloze plug-ins te gebruiken. Maar ook die vragen vaak een losse vergoeding en configuratietijd. Wil je de kosten voor je nieuwe website laag houden, overweeg dan of het écht nodig is om bepaalde koppelingen te maken.
Denk ook aan andere kosten
De kosten van een website laten maken is deel een. Maar hoe zit het met de andere kosten?
In de afgelopen 10 jaar dat ik nu bij Internet Marketing Gemak werk heb ik talloze ondernemers ontmoet die goedkoop hun website hebben laten bouwen en vervolgens voor iedere kleine aanpassingen honderden euro’s kwijt waren. En dan heb ik het nog niet eens over de maandelijkse kosten voor een onderhoudscontract (die ze meestal niet eens nodig hebben).
Kijk goed uit welke afspraken je maakt en wat er gebeurt als je website eenmaal live staat. Denk daarbij aan kosten als:
- Onderhoud en beheer
- Hosting
- Beveiliging en updates
- Support
- Etc.
Conclusie
Een goede website kost nu eenmaal geld. Het is aan jou hoeveel budget je ervoor hebt en wat je wensen zijn. In mijn ogen kun je ook gemakkelijk je eigen website maken, met bijvoorbeeld Webnemer, en daarmee honderden of zelfs duizenden euro’s besparen. Euro’s die je direct in de marketing kunt stoppen om harder te groeien.
Veelgestelde vragen
Wat kost een website bouwer per uur?
De kosten van een websitebouwer kunnen variëren. Over het algemeen ligt het uurtarief van een websitebouwer tussen de €50 en €150 per uur.
Zijn er maandelijkse kosten verbonden aan een website?
Ja, er kunnen maandelijkse kosten verbonden zijn aan een website. Deze kosten kunnen onder andere bestaan uit hostingkosten, domeinnaamregistratie, onderhoud en updates. De exacte maandelijkse kosten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw website.
Wat zijn de voordelen van een WordPress-website?
WordPress is een populair contentmanagementsysteem dat veel voordelen biedt. Enkele voordelen zijn de gebruiksvriendelijkheid, de mogelijkheid om de website zelf te beheren zonder technische kennis, een breed scala aan thema’s en plug-ins, zoekmachinevriendelijkheid en continue ontwikkeling en ondersteuning.
Welke eenmalige kosten zijn er bij het laten maken van een website?
Enkele eenmalige kosten bij het laten maken van een website zijn onder andere de kosten voor het ontwerp en de ontwikkeling van de website, het aanschaffen van een domeinnaam en de installatie van eventuele benodigde plug-ins of thema’s.
Hoe lang duurt het om een professionele website te laten bouwen?
Het ligt aan de complexiteit van de website, maar het laten maken van een website kan al snel enkele weken tot zelfs maanden in beslag nemen.
Kan ik mijn eigen website maken?
Ja, het is mogelijk om je eigen website te maken, zelfs zonder technische kennis. Met een programma als Webnemer heb je binnen 60 minuten een eigen website gemaakt.
Wat zijn de gemiddelde maandelijkse kosten van een website?
De gemiddelde maandelijkse kosten van een website, als we kijken naar het onderhoud en de hosting, liggen rond de 40 tot 100 euro per maand.