Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Wat kost een website laten maken nu écht? Alle kosten op een rij

Wat kost een website laten maken? Wat bepaalt de prijs en waar moet je goed op letten om niet te veel te betalen of teleurgesteld te worden?

Wat bepaalt de prijs van een website?

Twijfel je nog of je zelf je website gaat maken of dit uitbesteed? Of ben je gewoon benieuwd naar de prijs voor het laten maken van je website?

Je eigen website hoeft niet eens geld te kosten.

Tegenwoordig zijn er duizenden gratis templates online te vinden en heb je in een handomdraai een prima website online staan. 

Maarja…

Wil je jouw website laten maken, aan welke prijs moet je dan denken?

Het ligt eraan hoe je het aanpakt. 

Een website (laten) bouwen via een website maker

Het laten maken van een website via een website maker kan je een hoop geld besparen. Daarnaast biedt zo’n website bouwer jou, nadat de website gemaakt is, de vrijheid om zelf gemakkelijk je website aan te passen. 

Kosten – met een template

Kies je voor een website maak programma als Webnemer dan betaal je 39 euro per maand. Dit is wel afhankelijk van de grootte van je website en de aanvullende functies. 

Wil je dat Webnemer voor jou de website vult dan zal de investering tussen de € 300 en €1.000 liggen. 

Kosten – volledig maatwerk

Wil je en het gemak van een website bouwer en je website volledig op maat laten maken dan zal de investering voor het bouwen van je website liggen tussen de € 2.500 en € 5.000. 

Een website laten maken op basis van een template

Wil je een professionele website laten maken, maar hoef je geen maatwerk?

Dan kun je kiezen voor een website op basis van een template. Er wordt dan geen maatwerk geboden en je website wordt opgeleverd vanuit een bestaande website lay-out. 

Een nieuwe website laten maken op basis van een template kost tussen de 500 en 1000. 

Een website laten bouwen op maat

Als je echt een unieke website wilt, die volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften, dan kun je een website op maat laten maken. Hierbij wordt de website volledig vanaf scratch gebouwd en is er veel ruimte voor maatwerk.

De kosten hiervoor kunnen variëren van € 5000 tot €10.000 of meer, afhankelijk van de complexiteit van het project.

Wat bepaalt de prijs van een website?

Hoe simpeler de website of het werk wat de webdesigner moet uitvoeren, hoe goedkoper het is. Maar wat bepaalt nu de prijs?

Code, website bouwer of CMS

Wordt er gewerkt met een bestaand CMS, welke code moet nog geschreven worden en wordt er om veel flexibiliteit gevraagd? Zo zal een simpele WordPress website je een paar honderd euro kosten, terwijl de prijs van een maatwerk website met veel koppelingen of functies kan oplopen in de tienduizenden euro’s. 

Vormgeving en webdesign

De kleurencombinatie van je website en de manier hoe er gebruik wordt gemaakt van vormen bepaalt voor een groot deel de effectiviteit van je website. 

Een professioneel bureau zal altijd eerst een wireframe van je website maken. Een soort van blauwdruk van je website die de uiteindelijke lay-out en indeling bepaalt. 

Een UX-designer of webdesigner gaat vervolgens met dit wireframe aan de slag om oom de vormgeving en het design te bepalen.

Dit zijn stappen die de effectiviteit van je website enorm ten goede komen, maar de investering ook laten oplopen. 

Fotografie en afbeeldingen

Tegenwoordig hoef je geen stockfoto’s meer te kopen en kun je met tools al Dale en Midjourney de prachtigste ‘foto’s’ maken. Toch wil je jouw website extra karakter geven. Dit lukt alleen met professionele foto’s.

Foto’s die niet fftjes door Piet met zijn mobiel zijn geschoten, maar door een fotograaf in een studio. 

Een fotoshoot in een professionele studio kost ongeveer 750 – 1000 euro. 

Webteksten

Naast de vormgeving is ook de inhoud van je website belangrijk. Wie zorgt voor de teksten?

Ga je zelf je webteksten schrijven of laat je de copywriting liever over aan de kenner?

Copywriting is duur. Het is het waard, maar je betaalt er wel voor. Een goede copywriter zet niet lukraak wat woorden op papier of gebruikt ChatGPT om je teksten te schrijven. 

Er wordt onderzoek gedaan. Onderzoek dat veel tijd en daarmee geld kost. 

Aantal landingspagina’s

Hoe meer pagina’s je website heeft, hoe meer werk het is om deze te maken. Het aantal landingspagina’s heeft daarom invloed hebben op de prijs. Veel bureaus werken met vaste prijzen per landingspagina

Een prima model. 

Maar…

Wil je de kosten voor het laten maken van je website beperken, overweeg dan om te werken met style-templates. 

Wat zijn dat?

Als wij een website maken dan doen we dit op Webnemer. Een website maker waarmee een ondernemer, nadat zijn website is gebouwd, gemakkelijk zelf zijn website kan beheren en laten groeien. 

Omdat je op je website een eenduidige uitstraling wilt hebben zien veel landingspagina’s er in essentie hetzelfde uit. 

Zo heb je verschillende style-templates voor je:

Doordat er gewerkt wordt met style-templates krijg jij toch een volledig op maat gemaakte website en direct de mogelijkheid om bepaalde pagina (direct of later) zelf toe te voegen. 

Functies en koppelingen

Als je speciale functies wilt toevoegen aan je website, zoals een webshop of een contactformulier, dan brengt dit extra kosten met zich mee. Ook het koppelen van je website aan andere systemen kan invloed hebben op de prijs.

Je kunt deze kosten verminderen door gebruik te maken van programma’s als Zapier. Hoewel je hiervoor maandelijks moet betalen, kan dit je duizenden euro’s voor het bouwen van je site besparen. 

Responsive design

Een responsieve website is een website die zich automatisch aanpast aan het apparaat van de bezoeker. Het maken van een responsieve webdesign kost veel tijd en het is daarbij vooral afhankelijk hoever je wilt gaan. 

Is het acceptabel als alles gewoon verkleind of geschaald wordt? Of heb je het liefste een aparte mobiele website?

Wat zijn de maandelijkse kosten voor een website?

Hosting

Een website moet ergens worden gehost, oftewel opgeslagen worden op een server. Hiervoor betaal je maandelijkse kosten aan je hosting provider, afhankelijk van de grootte en het verkeer van je website.

Voor een goede hosting provider betaal je ongeveer 30 – 40 euro per maand. 

Beheer en onderhoud

Een professionele website heeft regelmatig onderhoud nodig. Denk aan het updaten van plug-ins en het optimaliseren van de prestaties. Deze werkzaamheden kunnen maandelijkse kosten met zich meebrengen.

Het laten beheren van je website kost ongeveer 50 – 150 per maand.

Updates en beveiliging

Om je website veilig en up-to-date te houden, is het belangrijk regelmatig updates en beveiligingspatches te installeren. Ook dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Laadtijd

Een snelle website is tegenwoordig een must. Een website bouwen die vervolgens razendsnel laadt, vergt technische kennis en ervaring. Om je website goed en vooral snel te laten laden moeten er bepaalde stappen gezet worden. Deze stappen kosten geld, maar leveren je dat, wanneer je website eenmaal live staat, ook weer op. 

Wat mag je uitgeven om een website op maat te laten maken?

De prijs om een website te laten maken moet afhangen van jouw doel. Ik zie ondernemers duizenden euro’s investeren om hun website te laten bouwen die vervolgens niets oplevert. 

Realiseer je dat als je een website laat maken, dit hetzelfde is als een nieuwe winkel. 

Hoe prachtig de winkel ook is, zonder bezoekers beland niemand bij de kassa. 

Wil je van je website je beste verkoper maken, kies dan in het begin vooral voor een website die flexibel is. Die makkelijk aangepast kan worden door jezelf of je team. Een website die je met behulp van A/B testen stapje voor stapje kunt verbeteren. 

Mijn advies?

Kies voor een Website maker als bijvoorbeeld Webnemer waarmee je niet alleen gemakkelijk je website maakt, beheert en optimaliseert, maar direct een compleet online marketing pakket in huis haalt. 

Je kunt dan nog steeds je website of webshop laten maken, maar je profiteert dan wel direct van een systeem om je website te laten groeien. 

Basis webdesign of template – € 500 > € 1.000

Als je een simpele website wilt laten maken op basis van een bestaand ontwerp of template, dan kun je rekenen op kosten tussen de €500 en €1000. Dit is een goede optie voor kleine bedrijven of startende ondernemers die minder eisen hebben en toch een mooie website willen hebben. 

Licht maatwerk – € 1.000 > € 5.000

Wil je een iets uitgebreidere website met enkele maatwerk elementen, zoals aangepaste functionaliteiten of een uniek ontwerp? Dan liggen de kosten meestal tussen de € 1.000 en € 5.000. 

Professioneel design en marketing advies – € 10.000+

Als je een professionele website wilt met uniek ontwerp, uitgebreide functionaliteiten en marketing advies, dan moet je rekening houden met kosten vanaf € 10.000. Dit is een goede optie voor grote bedrijven die online willen opvallen en bereid zijn te investeren in een hoogwaardige website.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.