Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

7 Tips voor de Perfecte Website voor je Schoonheidssalon

In dit artikel delen we alle tips en stappen met je om vandaag nog een goede website te maken voor je salon.

Het beste programma om je website te maken

Wil je gemakkelijk zelf je website maken en je website aanpassen, zonder technisch geneuzel of hoge kosten voor een webdesigner? Maak gebruik van Webnemer. Je kunt het programma volledige gratis testen. Je betaalt slechts een kleine vergoeding als je je website live wilt brengen. 

Met hun handige designblokken, afsprakenkalender en zelf e-commerce functie heb je binnen een handomdraai een professionele website, zonder de hoge kosten en zonder gedoe. 

Bekijk Webnemer

De belangrijkste pagina’s voor je website

Eigenlijk hoeft je website niet zo groot te zijn. Je wilt vooral de bezoeker de juiste beleving geven en op iedere pagina werken met een slimme strategie. 

Homepage

Laat de sfeer en ervaring van jouw schoonheidssalon zien op de homepage. Gebruik foto’s, reviews en impressie om te laten zien wat voor wonderen jullie verrichten. Overweeg het doel van de bezoekers, zoals het maken van een afspraak, contact opnemen of het bekijken van de behandelingen. Zorg dat iedere bezoeker gemakkelijk de weg vindt. 

Behandelingen

Toon een overzicht van alle beschikbare behandelingen. Zorg ervoor dat deze pagina goed te bekijken is op mobiele apparaten.
Geef gedetailleerde informatie over elke behandeling, inclusief prijzen en duur.

Afspraak maken

Bied een gemakkelijke online afsprakenplanner aan. Met Webnemer heb je die al in 3 klikken online staan. Zorg dat je het klanten makkelijk maakt om bij jou een afspraak te plannen.


Openingstijden en contact

Besteed aandacht aan je contactpagina. Zorg ervoor dat bezoekers gemakkelijk je openingstijden kunnen vinden. Vermeld je contactinformatie, zoals telefoonnummer en e-mailadres.

Over ons

Zorg voor een persoonlijke over ons pagina. Laat jezelf of je team zien en durf karakter te tonen. Hoe meer jij jezelf durft te zijn, hoe meer klanten je krijgt die écht passen. 

Maak je leven als schoonheidsspecialist makkelijker

Als schoonheidsspecialist is het belangrijk om je werk zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren. Een goed ontworpen website kan je hierbij helpen. Zorg dat je nadenkt over hoe je bepaalde werkzaamheden kunt automatiseren.

Hoe ver je hier in wilt gaan, dat laat ik aan jou. Begin eens met het opschrijven van alle taken die jij (of jullie) op je bordje hebben liggen. Welke taken zouden eventueel overgenomen kunnen worden via je website?

Denk aan het maken van afspraken, het beantwoorden van vragen, het (na)bestellen van producten. Zie je website als een soort van werknemer. Een werknemer die, als je dat slim doet, veel werk van je kan overnemen. 

Denk na over de marketing

Een website kan een effectief marketinginstrument zijn voor jouw schoonheidssalon. Hoe zorg je ervoor dat klanten je website bezoeken? Als je voornamelijk in een specifieke regio werkt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan lokale SEO.

Als je ook bepaalde schoonheidsproducten verkoopt in je salon, kun je overwegen om meerdere doelen tegelijk te bereiken. Laat je producten zien op je website, zodat je huidige en nieuwe klanten hun favoriete producten direct via de website kunnen bestellen.

Als jouw klanten voornamelijk komen met specifieke klachten, is de kans groot dat ze eerst hebben gezocht op internet. Zorg ervoor dat je een zoekwoordenonderzoek en -analyse uitvoert om alle relevante zoekwoorden in kaart te brengen. 

Heb je bepaalde zoekwoorden gevonden waar veel naar gezocht wordt? Die bijvoorbeeld gaan over een dienst, een product die je verkoopt of een klacht die jij veel oplost? Zorg dat je er een speciale pagina voor maakt op je website. 

Schenk aandacht aan mobiel

Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig essentieel. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om informatie op te zoeken en online aankopen te doen. 

Zorg ervoor dat je website een responsief ontwerp heeft of een eigen mobiele variant. Bij een repsonsive design wordt ieder element op je website automatisch geschaald.

Zorg voor een afspraakplanner

Een afspraakplanner op je website is een handige tool voor zowel jou als je klanten. Klanten kunnen gemakkelijk online een afspraak inplannen, wat hen tijd en moeite bespaart. Voor jou als schoonheidsspecialist betekent dit dat je minder tijd kwijt bent aan het inplannen van afspraken via telefoon of e-mail.

Er zijn verschillende afspraakplanners beschikbaar die geschikt zijn voor een schoonheidssalon. Kies een planner die voldoet aan jouw specifieke behoeften en zorg ervoor dat deze gemakkelijk te gebruiken is, zowel voor jou als voor je klanten.

Zo biedt Webnemer een handige afspraakplanner waarmee je zelfs de optie hebt om je klanten direct, na het maken van de afspraak, af te rekenen. 

Laat resultaten zien, geen diensten

Om je klanten te interesseren en te overtuigen, is het belangrijk om resultaten te tonen in plaats van alleen je diensten. Klanten zijn op zoek naar bewijs dat jouw behandelingen of producten daadwerkelijk resultaten opleveren. Denk aan voor-en-na foto’s, reviews van tevreden klanten en het bieden van hulpvolle informatie.

Zorg voor flexibiliteit

Jouw salon zal groeien. Tenminste, ik neem aan dat je die ambitie hebt. Als je groeit, moet je website kunnen meegroeien. Zorg dat je een website bouwer of CMS kiest die jou die flexibiliteit biedt. Maak niet de fout dat als je website eenmaal gemaakt is, de website klaar is. Jouw schoonheidssalon website blijft aandacht verdien en zal, zeker wanneer je het goed doet, steeds groter worden. 

Verkoop je producten

Als schoonheidssalon kun je niet alleen je diensten aanbieden, maar ook producten verkopen. Een goed ontworpen website kan je helpen om je producten te verkopen aan zowel bestaande als nieuwe klanten. Want waarom zou je alleen tijdens een behandeling je producten verkopen, of alleen wanneer iemand je salon bezoekt. 

Met je nieuwe website, heb je er straks direct een extra verkoopkanaal bij. 

Conclusie

Een professionele website is van groot belang voor een schoonheidssalon. Het kan je helpen om je werk als schoonheidsspecialist te vergemakkelijken, je marketinginspanningen te verbeteren, afspraken efficiënter in te plannen en nog zoveel meer. Durf veeleisend en kritisch te zijn. Zeker wanneer je ervoor kiest om je website te laten maken. 

Ga je zelf aan de slag, kijk dan eens naar programma’s als Webnemer die het leven (en werk) van veel schoonheidsspecialisten wel erg gemakkelijk maakt. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een website voor mijn schoonheidssalon te laten maken?

De kosten voor het maken van een website voor je schoonheidssalon kunnen variëren. Het hangt af van verschillende factoren, zoals het ontwerp, de functionaliteiten en het platform dat je kiest. Het is raadzaam om contact op te nemen met een professioneel webdesignbureau voor een prijsopgave.

Kan ik zelf een website maken voor mijn schoonheidssalon?

Ja, het is mogelijk om zelf een website te maken voor je schoonheidssalon. Er zijn verschillende tools en platformen beschikbaar die het gemakkelijk maken om een website te bouwen zonder technische kennis. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.