Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Wat is een SSL certificaat en waar moet je op letten?

Wat is een SSL certificaat en hoe werkt dat precies?

Een SSL certificaat is een essentieel onderdeel van het beveiligen van jouw website en het garanderen van een veilige verbinding met jouw bezoekers. In dit artikel zullen we bespreken wat een SSL certificaat is, waar je op moet letten en hoe je het op jouw website installeert. 

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat, wat staat voor Secure Sockets Layer, is een digitaal certificaat dat jouw website beveiligt en bezoekers vertrouwen geeft. Het certificaat zorgt voor een versleutelde en beveiligde verbinding tussen de webserver en de browser van de gebruiker. Hierdoor worden gevoelige gegevens zoals persoonsinformatie en bedrijfsgegevens beschermd tegen onderschepping. 

Waarvoor wordt een SSL certificaat gebruikt?

Een SSL certificaat wordt gebruikt om de gegevens die tussen een webserver en een browser worden verzonden te versleutelen. Dit zorgt ervoor dat de gegevens niet kunnen worden onderschept door kwaadwillende derden. Daarnaast wordt een SSL certificaat ook gebruikt om de identiteit van de eigenaar van de website te verifiëren en te tonen aan de bezoekers via een groene adresbalk in de browser.

Hoe werkt een SSL certificaat?

Wanneer een gebruiker een beveiligde website bezoekt, maakt de webserver gebruik van het SSL certificaat om een beveiligde verbinding tot stand te brengen. De browser en de webserver wisselen digitale certificaten uit om de identiteit van beide partijen te verifiëren. Vervolgens wordt een versleutelde verbinding opgezet, waardoor de gegevens veilig kunnen worden uitgewisseld.

Wat is het belang van een SSL certificaat voor jouw website?

Heb je geen SSL certificaat op je domeinnaam dan zal tegenwoordig iedere browser de bezoeker waarschuwen dat de verbinding onveilig is.

De meeste bezoekers, al dan niet alle,  zullen dan je website verlaten. 

Waar moet je op letten bij een SSL certificaat?

Eigenlijk is ieder SSL certificaat hetzelfde. Het enige waar je op moet letten als je een SSL certificaat aanvraagt, zijn de kosten. Tegenwoordig 

Wat zijn de verschillende soorten SSL certificaten?

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten beschikbaar, zoals domeinvalidatiecertificaten, organisatievalidatiecertificaten en extended validation (EV) certificaten. Het juiste type certificaat voor jouw website hangt af van jouw specifieke behoeften en het niveau van validatie dat je wilt hebben. Domeinvalidatiecertificaten zijn meestal het eenvoudigst en snelst te verkrijgen, terwijl EV certificaten de hoogste mate van validatie bieden en de bedrijfsgegevens verifiëren.

Moet ik een SSL certificaat kopen bij mijn webhosting provider?

Niet per se. Hoewel veel webhostingproviders SSL certificaten aanbieden, ben je niet verplicht om het bij hen te kopen. Sterker nog, een SSL certificaat kun je tegenwoordig gewoon gratis installeren. Je kunt het SSL certificaat ook elders kopen en installeren op jouw webserver, ongeacht de hosting provider die je gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het SSL certificaat compatibel is met jouw webserver en voldoet aan jouw specifieke behoeften.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.