Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Je website of domeinnaam doorlinken naar een andere website

Ontdek hoe je in slechts 5 minuten je website of domeinnaam doorlinkt naar een andere website.

1. Doorverwijzen met DNS

Een manier om jouw domeinnaam door te linken naar een andere website is door gebruik te maken van je DNS (Domain Name System). Met de DNS kun je de DNS-records van jouw domeinnaam aanpassen, zodat deze naar het IP-adres van de andere website verwijzen.

Dit zorgt ervoor dat bezoekers die jouw domeinnaam gebruiken, automatisch worden doorverwezen naar de andere website.

Dit is een eenvoudige manier om jouw domeinnaam door te sturen, maar het kan soms enige technische kennis vereisen. 

Let wel op

Het doorverwijzen naar een andere website via je DNS houdt geen rekening met de pagina’s op je website. Hoewel alle bezoekers automatisch worden doorverwezen van de bestaande website naar de andere website, zul je veel 404 fouten krijgen en mogelijk je posities in Google verliezen. 

2. Domeinnaam doorlinken met URL forwarding

Een andere methode om jouw domeinnaam door te linken naar een andere website is door gebruik te maken van URL forwarding. Met URL forwarding kun je een doorverwijzing instellen, waarbij bezoekers die jouw domeinnaam gebruiken automatisch worden doorgestuurd naar de andere website.

Dit kan handig zijn als je meerdere domeinnamen hebt die je wilt doorsturen naar dezelfde website of als je een nieuwe website hebt gemaakt en jouw oude domeinnaam wilt doorverwijzen.

Let wel op

Het doorverwijzen naar een andere website via URL forwarding houdt geen rekening met de pagina’s op je website. Hoewel alle bezoekers automatisch worden doorverwezen van de bestaande website naar de andere website, zul je veel 404 fouten krijgen en mogelijk je posities in Google verliezen. 

3. Gebruikmaken van 301 redirect

Een 301 redirect is een permanente doorverwijzing van de ene website naar de andere. Dit is in onze ogen de beste manier.

Het instellen van 301 redirects zorgt ervoor dat zoekmachines begrijpen dat jouw oude website is vervangen door de nieuwe website. Hierdoor blijft de linkwaarde van jouw domeinnaam behouden en worden bezoekers automatisch doorgestuurd naar de nieuwe website.

4. 302 redirect gebruiken

Een 302 redirect is een tijdelijke doorverwijzing van de ene website naar de andere. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als de 301 re-direct, maar dan geef je aan de zoekmachine aan dat het slechts om een tijdelijke doorverwijzing gaat. 

Conclusie

Je kunt het beste jouw website of domeinnaam doorverwijzen via een re-direct. Gaat het niet om een complete website, maar slechts een domeinnaam, dan stuur je deze het beste door via je DNS. 

Heb je een nieuwe website gemaakt en is de oude website komen te vervallen. Zorg dan dat je alle pagina’s van de oude website in kaart brengt en deze stuk voor stuk (via een 301 re-direct) doorstuurt naar je nieuwe website. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.