Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Een Website maken en geld verdienen in 4 stappen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je website. Wij nemen ze stap voor stap met je door.

Hoe wil je geld verdienen met je website?

Je kunt op talloze manieren geld verdienen met je website. Maar wat past bij jou?

Digitale producten

Als je ervoor kiest om digitale producten aan te bieden op je website, is het belangrijk om producten te kiezen die aansluiten bij jouw niche en interessant zijn voor je bezoekers. Hier gaan we later nog op in. 

Kies je ervoor om digitale producten of diensten te verkopen via je website dan raad ik je aan naast een website, direct een online leeromgeving of e-learning te maken

Een online cursus verkopen is een van de meest makkelijke manieren om geld te verdienen met een website en levert in het algemeen de meeste marge op. 

Affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je geld verdienen door producten van andere bedrijven te promoten. Het enige wat je dan hoeft te doen is bezoekers naar je website te trekken en enkele affiliate links op je website te plaatsen.

Iedereen kan beginnen met affiliate marketing, maar houd er wel rekening mee dat het tijd, energie en moeite kost om er genoeg mee te verdienen. 

Advertentieruimte op je website

Een andere manier om geld te verdienen is door advertenties op je website te plaatsen. Je kunt samenwerken met adverteerders of gebruikmaken van advertentieprogramma’s zoals Google Adsense.

Plaats advertenties die passen bij je doelgroep en zorg ervoor dat ze niet te opdringerig zijn.

Houdt daarbij ook rekening met de advertentie ratio. Hoeveel waarde bied je en hoe vol staat je website met advertenties?  Zorg dat dit in verband met elkaar staan. Doe je dit niet, dan zal Google (via de Google Panda-update) dit gedrag afstraffen en jou lager in de organische zoekresultaten plaatsen. 

Verdien je geld door je website te verkopen

Als je website succesvol is geworden en veel waarde heeft opgebouwd, kun je ervoor kiezen om je website te verkopen. Dit wordt door veel mensen gedaan op platformen als Sitedeals. 

Zeker als je weinig moeite hebt om een website te maken kan dit een zeer lucratieve online business zijn. 

Klaar om je website te maken en geld te verdienen?

Als je klaar bent om je eigen website te maken en geld te verdienen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen.

Stap 1 – Bepaal je niche

Voordat je aan de slag gaat met het maken van je website, is het belangrijk om je niche te bepalen. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en waarin je expertise hebt. Hoe leuk geld verdienen met een website ook klinkt, je zult ervoor moeten werken. 

Ja, er zijn genoeg goeroes die je gouden bergen beloven en beweren dat je gemakkelijk passief geld kan verdienen met een website, maar geloof me, ik heb jaren als affiliate marketeer gewerkt en het blijft hard werken. 

Stap 2 – Bepaal je online strategie

Om succesvol te zijn met je website, is het belangrijk om een online strategie te bepalen. Dit omvat het plannen van je content marketing, het optimaliseren van je website voor zoekmachines (SEO) en het promoten van je website via sociale media.

Kies het liefste, als je net begint, voor slechts een kanaal. Probeer niet alles tegelijkertijd te doen. 

Content marketing

Kies je voor content marketing dan ga je op basis van een zoekwoorden onderzoek je contentstrategie bepalen en je website regelmatig uitbreiden met nieuwe content. Dit kan in de vorm van blogposts, video’s, podcasts of andere vormen van content. 

SEO

Kies je voor SEO dan houd je je bezig met het continu optimaliseren van je website voor de zoekmachine. Je zult verstand moet hebben van het analyseren van zoekwoorden, on-page SEO en linkbuilding.  

Social Media

Ben je handig met Social media? Kies dan je favoriete platform en start met het opbouwen van een grote achterban. 

Stap 3 – Maak je website

Als je je niche en je online strategie hebt bepaald, is het tijd om je website te maken. Kies een platform zoals WordPress, Wix of Webnemer en selecteer een template dat past bij je doelgroep en het doel van je website. 

Stap 4 – Zorg voor meer online zichtbaarheid

Om geld te verdienen met je website, is het belangrijk om meer online zichtbaarheid te krijgen. In stap 2 heb je je online strategie bepaalt. Ga er nu mee aan de slag. Zorg dat je website bekend wordt bij je doelgroep en probeer iedere dag aan je bereik te werken. 

Conclusie

Als je deze vier stappen volgt, ben je klaar om je website te maken en geld te verdienen. Of je nu kiest voor digitale producten, affiliate marketing, advertenties of het verkopen van je website, er zijn talloze mogelijkheden om online geld te verdienen met jouw website. Wees je ervan bewust dat het begint bij een strategie en dat je alleen succesvol zult zijn als consistent aan je website werkt. 

Zet hem op. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.