Website zelf maken
Om tegenwoordig zelf een website te bouwen heb je geen technische kennis meer nodig. Met programma’s als Webnemer heb je in een ochtendje een prachtige website gemaakt.
Toch heeft het zelf bouwen van je website uiteraard ook nadelen.
Wie zegt dat je het goed doet? Hoe zit het met de kleurencombinatie van je website, de teksten en de verschillende landingspagina’s?
Het vergt tijd en moeite om de benodigde kennis en vaardigheden te leren om een mooie en functionele website te bouwen. Wil je zelf aan de slag, kies dan het liefste voor een website maak programma die al enkele templates heeft klaarstaan.
Zo kun je gemakkelijk vanuit een bestaand framework werk wat je veel tijd bespaart. Kijk ook goed naar de gebruiksvriendelijkheid.
Ja, er wordt beweerd op het internet dat je in een handomdraai met WordPress een website hebt gemaakt, maar geloof me, zo’n feestje is dat niet.
Het kan enorm frustrerend zijn als je niet bekend bent met de technische aspecten van het maken van een website of de werking van het CMS. Bovendien kan het eindresultaat mogelijk niet zo professioneel ogen als een website die door een expert is gebouwd.
Website laten maken
Het laten maken van je website heeft vooral veel voordelen wat betreft je tijd. Ook kun je profiteren van de ervaring en expertise van een professionele webdesigner.
Zij beschikken over de kennis en vaardigheden om een professionele en functionele website voor jou te maken. Daarnaast heb je zelf meer tijd en energie over om je te focussen op andere aspecten van je bedrijf, terwijl de webdesigner de website voor je bouwt.
Maar…
Het laten maken van een goede website kost geld, duurt vaak lang en je blijft daarmee altijd (een stukje) afhankelijk van de webdesigners. Zelf maken wij al ruim 17 jaar website.
Dit hebben we voor talloze ondernemers gedaan.
Ook voor bedrijven die na maanden websiteontwikkeling, nog steeds geen nieuwe website hadden en geen kant op konden. Gelukkig zijn dit uitzonderingen, maar let goed op door wie je de website laat maken en hoe ze dit doen.
Controleer altijd hoe ze omgaan met uitloop, onderhoud en support en eventuele wijzigingen die tijdens de ontwikkeling naar boven komen.
De keuze tussen zelf maken of uitbesteden
Om de beste keuze te maken tussen zelf je website maken of deze uitbesteden, zijn er een aantal factoren die je kunt overwegen.
Waarom wil je een website (laten) bouwen?
Waarom wil je een nieuwe website?
Wat wil je ermee bereiken?
Wil je een website omdat je een eigen bedrijf gestart bent? Wil je het gebruiken voor je bedrijf om er klanten mee te werven? Wat is het doel van je website?
Hoe groot is je budget voor daarna
Stop nooit en dan ook echt NOOIT al, of een groot deel, van je budget in de ontwikkeling van een nieuwe website. Jouw website kan nog zo prachtig zijn, je hebt bezoekers nodig om klanten te krijgen.
Ik ken genoeg ondernemers die meer klanten met hun zelfgemaakte website krijgen dan de ondernemers die daar duizenden euro’s in hebben geïnvesteerd.
Ja, een professionele website helpt. Maar het is net zoals een winkel.
Hoe prachtig je winkel ook is, hoe goed er ook nagedacht is over de inrichting, zonder bezoekers, beland niemand bij de kassa.
Wat is je uurloon?
Slimme ondernemers hebben, naast hun uurtarief, ook hun uurloon bepaalt.
Is dat niet hetzelfde?
Nee.
Als jij je uurtarief hebt bepaalt, weet je wat je per uur kost, maar nog niet wat je per uur waard bent.
Stel dat voor het maken van een nieuwe website je Webnemer gebruikt, een template of enkele designblokken kies en binnen 4 uur je website af hebt.
Wat had je in diezelfde tijd kunnen verdienen als je die tijd ergens anders in had gestoken?
Wil je tijd en energie investeren in het leren bouwen van een website, of vind je het waardevoller om die tijd te besteden aan andere taken?
Word je website een werknemer?
Wat verwacht je van je website en hoe belangrijk is deze is voor jouw bedrijf?
Welke taken pakt jou nieuwe website voor je op?
Als je een website nodig hebt om online zichtbaar te zijn en klanten aan te trekken, dan kan het uitbesteden van het maken ervan een goede keuze zijn.
Maar….
Hoe zit het met het onderhoud, de optimalisatie en je online strategie?
Het is belangrijk om te realiseren dat een website nooit echt “af” is.
Zelfs als je ervoor kiest om je website uit te besteden, is het belangrijk dat je betrokken blijft bij het onderhouden en updaten van je website. Dit geldt ook als je ervoor kiest om zelf je website te maken. Het grote voordeel als je zelf je website hebt gemaakt, is dat je al ervaring hebt en weet hoe je jouw website verder moet verbeteren.
Dus website maken of uitbesteden?
In conclusie, de keuze tussen zelf je website maken of het uitbesteden ervan is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je kennis en vaardigheden, de tijd en energie die je kunt investeren, en het belang van je website voor jouw bedrijf.
Het kan de moeite waard zijn om te overwegen om je website te laten maken door een professional als je op zoek bent naar een professionele website zonder de kosten en de tijd die gepaard gaan met het zelf bouwen ervan.
Zie je jouw website als belangrijk onderdeel, bespaar jezelf dat het geld, bouw hem zelf en stop dat geld liever in de online marketing voor meer klanten.
Met Webnemer maak je een website in handomdraai winstgevend
Met Webnemer kun je niet alleen een website maken, maar ook gemakkelijk onderhouden en updaten. Je hebt geen technische kennis nodig om wijzigingen aan te brengen aan je website en nieuwe content toe te voegen. Dit kan je veel tijd en energie besparen, zodat je je kunt richten op andere aspecten van je bedrijf.
Daarnaast biedt Webnemer meer dan alleen een website. Ze bieden ook ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat jouw website succesvol en winstgevend is. Met hun expertise, talloze aanvullende functies en ervaring kunnen ze je helpen om je website te optimaliseren en meer klanten aan te trekken.