Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

7 Kritieke Website Maken Tips

In de afgelopen 10 jaar hebben we met het team honderden websites gemaakt. Websites voor coaches, therpauten, kleine ondernemers en zelfs voor de grootste spelers.  Het maakt niet uit voor welk doel je een website maakt en of je nu een starter bent of een gevestigde ondernemer. Iedere website moet bestaan uit enkele kritieke elementen. Ik neem ze allemaal met je door.

Een website maken met succes voor ogen

Als je een website gaat maken, zijn er een aantal essentiële tips waar je rekening mee moet houden. Het succes van je website hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van kleuren, vormen, afbeeldingen en de algehele gebruikerservaring. In dit artikel gaan we dieper in op deze kritieke tips om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal presteert.

Tip 1 | Denk na over kleuren, vormen en afbeeldingen

De kleurencombinatie van je website speelt een grote rol bij de gebruikservaring. Kies voor kleuren die uiteraard bij je huisstijl passen, maar ook geschikt zijn om bepaald gedrag uit te lokken. 

Wat ik hiermee bedoel?

Iedere huisstijl bestaat uit verschillende huisstijlkleuren. Zo heb je de primaire kleur, de kleur die het meest gebruikt wordt en enkele ondersteunende kleuren. Dit geldt ook voor je website.

Zorg dat je een basiskleur gebruikt en enkele ondersteunende kleuren kiest voor bijvoorbeeld quotes, bepaalde vormen en natuurlijk je knoppen. 

Schenk ook aandacht aan de afbeeldingen op je website.

Laat het liefste professionele foto’s maken of gebruik een van de vele AI-tools als je minder budget hebt.

Tegenwoordig zijn de afbeeldingen die MidJourney maakt niet meer van écht te onderscheiden en helpt deze tool je voor een kleine investering aan al het beeldmateriaal voor je website. 

Tip 2 | Toon karakter

Succesvolle websites tonen karakter. Het karakter van het bedrijf of diegene achter de website. Als je een zakelijke website maakt, denk dan na over jullie merkidentiteit. Wie zijn jullie als merk en waar staan jullie voor? Verdiep je in de verschillende merk archetypes en laat aan iedere bezoeker duidelijk jullie kernwaarden zien. 

Hoe meer jij jezelf laat zien, hoe makkelijk een bezoeker bepaalt of jullie een juiste match zijn. 

Maak je een website voor bijvoorbeeld een restaurant of een schoonheidssalon, dan kun je met het tonen van karakter heel snel laten zien wie er bij je past. Zo zal de ene meer van de kunstwerkjes op zijn bord houden en dan andere van het all you can eat concept.

Tip 3 | Vertel een verhaal

Een goed verhaal raakt en inspireert. Bepaal welk verhaal jij met je eigen website wilt vertellen. Wat moet voor iedere bezoeker duidelijk worden? Gebruik foto’s en storytelling om je verhaal extra kracht bij te zetten

Tip 4 | Begin altijd met een wireframe

Voordat je daadwerkelijk een website gaat ontwerpen, is het belangrijk om te beginnen met een wireframe. Een wireframe is een soort blauwdruk van je website en geeft je een overzicht van de belangrijkste onderdelen. Door het wireframe te testen en te optimaliseren voordat je gaat ontwerpen, zorg je ervoor dat je website een solide basis heeft. 

Je hebt dan, voordat je überhaupt met het bouwen van je website begint, nagedacht over de juiste indeling. Dit gaat je tijdens het maken van je nieuwe website houvast en je weet zeker dat je geen enkel belangrijk element over het hoofd ziet. 

Tip 5 | Wees bewust van de techniek

Naast het visuele aspect is het belangrijk om bewust te zijn van de technische kant van je website. Zorg ervoor dat je website een responsief ontwerp heeft, zodat het goed werkt op verschillende apparaten en schermformaten. Optimaliseer ook de laadtijd van je website.

Vergelijk de verschillende content management systemen of overweeg een website bouwer. Schrijf voordat je de vergelijking aangaat de belangrijkste functies op die jij van je CMS of website programma verwacht en start de vergelijking. 

Zelf gebruiken wij met heel veel plezier Webnemer. Een compleet platform voor een kleine vergoeding waarmee je gemakkelijk je website of shop maakt.

Tip 6 | Houd altijd je doel voor ogen

Voordat je begint met het maken van je website, is het belangrijk om het doel ervan te definiëren. Wat wil je bereiken met je website en wat is je belangrijkste boodschap? Zorg ervoor dat je een duidelijke call-to-action hebt die bezoekers aanzet tot de gewenste actie. Blijf ook consistent in je boodschap en zorg ervoor dat alle elementen op je website hier naadloos op aansluiten.

Schrijf per pagina een duidelijk doel op. Zet alleen dat op de landingspagina dat het doel dient en vermijd een overload aan informatie of visuele elementen. 

Tip 7 | Meet en verbeter

Een goede website is nooit af. Het is belangrijk om de prestaties van je website te meten aan de hand van analyse-tools. Op basis van de data kun je je website optimaliseren en verbeteren.

Controleer hoe je website het doet in Google. Verbeter de on-page SEO en blijf controleren welke impact dat heeft op je positie. Meet en verbeter ook het conversiepercentage om van iedere bezoeker een klant te maken. 

Conclusie

Om een succesvolle website te maken moet je je richten op de juiste elementen. Denk aan het gebruik van kleuren, vormen en afbeeldingen om een goede gebruikerservaring te creëren. Toon het karakter van je bedrijf en wees uniek. Vertel een inspirerend verhaal en begin altijd met een wireframe voor een solide basis.

Houd rekening met de technische, definieer je doel voor iedere pagina en blijf, ook als je website eenmaal gemaakt is, op zoek naar verbetering.

Veelgestelde vragen

Hoe kan je een website aantrekkelijker maken?

Het aantrekkelijker maken van een website kan op verschillende manieren. Hier zijn 5 tips om een goede website te maken:

  1. Zorg voor een duidelijk doel van je website: Wat wil je bereiken met je website?
  2. Kies een geschikt CMS (Content Management Systeem), zoals WordPress, of een Website bouwer om je website te bouwen.
  3. Zorg voor een aantrekkelijk webdesign dat ook goed werkt op mobiele apparaten..
  4. Besteed aandacht aan goede teksten op je website.
  5. Registreer een eigen domeinnaam om je website een professionele uitstraling te geven.

Hoe kies ik een goede domeinnaam voor mijn website?

Bij het kiezen van een domeinnaam voor je website, is het belangrijk om een naam te kiezen die relevant is voor je bedrijf of onderwerp. Daarnaast moet de domeinnaam makkelijk te onthouden en te spellen zijn. 

Wat is het belang van een goede website?

Een goede website is essentieel voor meer online zichtbaarheid. Het is een belangrijk marketinginstrument waarmee je je bedrijf kunt presenteren aan potentiële klanten. 

Wat zijn de belangrijkste tips voor het bouwen van een goede website?

Hier zijn de belangrijkste tips voor het bouwen van een goede website:

1. Zorg voor een duidelijk doel van je website.

2. Kies een geschikt CMS, zoals WordPress.

3. Zorg voor een aantrekkelijk webdesign dat ook goed werkt op mobiele apparaten.

4. Gebruik een goede domeinnaam.

5. Overweeg om je website te laten maken door een professional.

6. Besteed aandacht aan goede teksten op je website.

7. Registreer een eigen domeinnaam.

8. Zorg voor een goede conversie.

9. Maak gebruik van Google Analytics.

10. Laat je portfolio zien op je website.

Welke rol speelt webdesign bij het maken van een aantrekkelijke website?

Webdesign speelt een cruciale rol bij het maken van een aantrekkelijke website. Het zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijke uitstraling, maar ook voor een gebruiksvriendelijke ervaring voor de bezoekers. Daarnaast is het belangrijk dat het webdesign ook goed werkt op mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen websites bezoeken via hun smartphones en tablets.

Wat is het belang van goede teksten op een website?

Goede teksten op een website zijn van groot belang, omdat ze de boodschap en informatie overbrengen naar de bezoekers. Het is belangrijk om de teksten helder, overzichtelijk en begrijpelijk te maken. Daarnaast kunnen goed geschreven teksten ook bijdragen aan een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Wat is het belang van conversie op een website?

Conversie op een website verwijst naar het aantal bezoekers dat overgaat tot een gewenste actie, zoals het invullen van een contactformulier of het plaatsen van een bestelling. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan je conversieratio en de conversie optimalisatie. Uiteindelijk maak je je website voor meer klanten. Toch?

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.