Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

Wat heb je nodig om een website te maken?

Ik bouw al 17 jaar websites en dat kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Wil je zelf je website maken, dan heb je eigenlijk maar weinig nodig. Ik neem het stap voor stap met je door.

Een plan

Een goed plan is essentieel bij het maken van een website. Het is belangrijk om duidelijk te hebben waarvoor je de website precies wilt gebruiken.

Gaat het om een zakelijke website, een website voor je restaurant, je schoonheidssalon?

Of ben je juist bezig met het plannen van een bruiloft en wil je een website creëren om alle informatie met je gasten te delen?

Wat je plannen ook zijn, zorg ervoor dat je ze helder voor ogen hebt voordat je begint met het bouwen van de website.

Een budget

Als je je eigen website wilt maken, is het verstandig om van tevoren een duidelijk budget vast te stellen. Hoewel je kosten kunt besparen door zelf je website te maken, is het belangrijk om ook rekening te houden met andere aspecten zoals specifieke koppelingen, foto’s of teksten die je nodig hebt.

Een website bouwer of CMS

Om een website te maken, heb je een website bouwer of CMS nodig. Deze tools helpen je bij het creëren en beheren van je website op een efficiënte manier. 

Een website bouwer stelt je in staat om op een intuïtieve manier je website vorm te geven, zonder dat je veel technische kennis nodig hebt.

Met behulp van drag-and-drop functionaliteit kun je elementen zoals tekst, afbeeldingen en video’s gemakkelijk toevoegen en aanpassen. Dit maakt het proces van het ontwerpen van je website snel en eenvoudig. 

Wij maken zelf met veel plezier gebruik van Webnemer.

Een CMS, oftewel Content Management Systeem, is een platform waarmee je de inhoud van je website kunt beheren. Met een CMS kun je gemakkelijk nieuwe pagina’s toevoegen, bestaande pagina’s bewerken, afbeeldingen uploaden en nog veel meer. Het biedt een gestructureerde en georganiseerde manier om je website up-to-date te houden zonder dat je diepgaande kennis van webontwikkeling nodig hebt.

Of je nu kiest voor een website bouwer of een CMS, beide opties bieden voordelen en vereenvoudigen het proces van het maken van je eigen website.

Het is belangrijk om te bepalen welke functies en mogelijkheden je nodig hebt, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Website teksten

Is het helder of je een CMS of website bouwer gaat gebruiken, schenk dan aandacht aan de teksten van je website. Gebruik je een programma als Webnemer, dan kun je zelfs de teksten door het programma laten schrijven.

Afbeeldingen en foto’s

Professionele foto’s kunnen een enorme impact hebben op de uitstraling van je website. Een goed gekozen afbeelding kan de aandacht van bezoekers trekken en hen helpen zich te verbinden met de inhoud van je site.

Als je geen budget hebt om een professionele fotograaf in te huren, zijn er gelukkig AI-tools beschikbaar die je kunnen helpen.

Dale en MidJourney zijn AI-tools die je kunt overwegen als je geen eigen foto’s wilt laten maken.

Deze tools kunnen je helpen bij het vinden van relevante afbeeldingen die passen bij het thema van je website. Ze maken gebruik van geavanceerde algoritmen om afbeeldingen te selecteren die de gewenste sfeer en uitstraling creëren.

Het is belangrijk om te beseffen dat hoewel AI-tools handig kunnen zijn, ze niet de creativiteit en unieke touch van een professionele fotograaf kunnen vervangen.

Als je echt op zoek bent naar een persoonlijke en originele uitstraling, is het nog steeds aan te raden om te investeren in professionele fotografie.

Maar als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing, kunnen Dale en MidJourney je zeker van dienst zijn.

Een domeinnaam

Een domeinnaam is een belangrijk onderdeel bij het maken van een website. Het is de unieke naam waarmee bezoekers jouw website kunnen vinden en bezoeken. Het bedenken van een goede domeinnaam is daarom essentieel. 

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk om rekening te houden met de identiteit en het doel van je website. Het moet duidelijk zijn waar je website over gaat en het liefst ook makkelijk te onthouden en te spellen zijn. Daarnaast is het verstandig om te controleren of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. 

Als je eenmaal een geschikte domeinnaam hebt bedacht, moet je deze vastleggen. Dit doe je door de domeinnaam te registreren bij een officiële domeinnaamregistratie service.

Hierbij kun je kiezen uit verschillende extensies, zoals .com,nl, .be, etc. Het is aan te raden om te kiezen voor een extensie die past bij het land of de doelgroep waar je website zich op richt.

Een hostingprovider

Een goede hosting provider is essentieel. Laat je keuze niet alleen afhangen van de prijs. Bekijk en vergelijk de verschillende aanbieders en pakketten.

Conclusie

Eigenlijk heb je niet zoveel nodig om een website te maken. Een goed plan, de juiste software, afbeeldingen en teksten zijn al voldoende. Denk vooral na over de reden van je nieuwe website en bepaal zelf hoeveel tijd, energie en budget je erin steekt. 

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om een website te maken?

Om een website te maken heb je drie dingen nodig: een domeinnaam, een hostingprovider en een website bouwer (of CMS). Lees ook het complete stappenplan om je website te maken.

Kan ik zomaar een website maken?

Ja, je kunt zeker zelf een website maken. Zeker met alle programma’s van dit moment kan iedereen, zelfs zonder technische kennis, een website maken.

Wat kost het om een goede website te maken?

De kosten voor het maken van een website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals wat je zelf doet, welk programma je kiest en welke functie je op je website verwacht.

Wat moet ik doen om een website te maken?

Om een website te maken, moet je eerst een domeinnaam registreren. Vervolgens moet je een webhosting-service kiezen en je domeinnaam aan je hosting-account koppelen. Daarna kun je een CMS zoals WordPress of Joomla installeren en beginnen met het bouwen van je website. Je kunt ook kiezen voor een Website Bouwer en daar de hosting onderbrengen.

Wat zijn de kosten van een website?

De kosten van een website bestaan uit verschillende componenten, waaronder de domeinnaamregistratie, webhosting, eventuele extra functies en onderhoud. De prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de serviceprovider en het pakket dat je kiest.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.