Een Writer’s Block? 5 Tips die een schrijfblokkade voorkomen

Vandaag heb ik typisch zo’n dag waarop ik geen inspiratie heb om te beginnen aan een nieuwe blog. Schrijvers noemen dit ook wel de schrijfblokkade of writer’s block. Je hebt op dat moment geen inspiratie en het lukt je maar niet om iets zinnigs op papier te zetten.

Gelukkig barst internet van de inspiratie en hoeft een writer’s block niet lang te duren. Toch kan het voorkomen dat het maar niet lukt om een nieuw artikel voor je blog te schrijven of inspiratie op te doen voor een SEO tekst. Daarom geef ik je in dit artikel enkele tips om over je schrijfblokkade heen te komen. Ben je ook geïnteresseerd in de technieken om meer bezoekers naar je website te sturen? Kijk dan hier.

Kom van je writer’s block af tip 1 – Wees niet te streng voor jezelf

Het belangrijkste om over je blokkade heen te komen is het accepteren ervan. Je mag als schrijver of als blogger best eens je dag niet hebben. Hoewel je je misschien hebt voorgenomen om elke dag een nieuw artikel te schrijven, je bezoekers zullen je niet afschieten als je een keer een dag gemist hebt.

Weg met die Writer’s Block Tip 2 – Gebruik je creatieve momenten

Als je vaker blogt als onderdeel van je internet marketing strategie zul je merken dat je op sommige momenten barst van de creativiteit. Ik weet nog goed het moment dat ik begon met bloggen. Ik was totaal geen schrijver en moet eerlijk zeggen dat ik dat nog steeds niet ben.

Doordat ik bijna dagelijks blog begin ik te merken dan mijn mindset verandert. Wanneer ik iets interessants lees, hoor of zie dan denk ik direct …”hé dat is mooi voor een blogje”.

Gebruik je creatieve momenten. Wat bijvoorbeeld goed werkt is het verzamelen van artikelen gecategoriseerd op onderwerp. Mocht je inspiratieloos zijn dan kun je gemakkelijk dat ene artikel lezen om je inspiratie terug te krijgen.

Ook een overzicht in Excel met verschillende blogideeën kan zeer effectief zijn. Als je gaat werken met een overzicht verzin dan alle onderwerpen waar jij over kunt schrijven.

Gebruik eventueel de Google Keyword Planner om de juiste zoekwoorden te vinden.

Content is King! Met deze 5 technieken heb ik altijd de inspiratie voor een nieuwe blog Click To Tweet

Zeg maar dag tegen je schrijfblokkade Tip 3 – Blog (schrijf) vooruit

Voordat ik met Internet Marketing Gemak begon heb ik een duidelijke strategie geschreven. Onderdeel van deze strategie is het publiceren van content. Oké, heel eerlijk heb ik niet altijd evenveel tijd meer voor mijn mooie plannetjes 😉

Doordat onze online marketing blog een belangrijk onderdeel is van mijn strategie, ben ik vaak te streng voor mezelf en dit leidt vaak tot een writer’s block. Ik wil per se dat ene artikel schrijven.

De mindset van kwaliteit verandert dan in kwantiteit. Hoewel ik soms dagen heb dat ik geen woord op papier krijg, heb ik gelukkig ook dagen waarin ik moet switchen van kladbok omdat dit voordat ik het weet volstaat met nieuwe artikelen. Geniet van deze dagen. Barst je van de inspiratie en merk je dat het schrijven je gemakkelijk afgaat. Schrijf dan vooruit.

Schrijfblokkade Tip 4 – Bloggen (schrijven) doe je met een pen

Als je merkt dat je niet verder komt met je artikel. Zet dan je computer uit, pak een kop koffie, pen en papier en begin opnieuw.

Je zult merken dat het schrijven op papier makkelijker gaat.

Een kladbok mist de backspace. Maak hier goed gebruik van. Schrijf je artikel in een ruk door. Probeer niet continu te strepen en opnieuw te beginnen. Je zult merken dat wanneer je de eerste alinea’s op papier hebt staan de rest volgt.

Je schrijft tenslotte over je vak. Iets waar je graag over praat, toch?

Vaarwel met de Writer’s Block Tip 5 – Corrigeer op het eind

In het verlengde van het vorige stuk, corrigeer pas op het eind. Probeer eerst je artikel te schrijven, dan te corrigeren.

Schrijf je het artikel op je computer, gebruik dan pas je backspace als je laatste zin op papier staat. Bij de laatste zin loop je het artikel na en print je het eventueel uit. Dit lijkt dubbel werk, maar je zult merken dat wanneer je jezelf continu blijft corrigeren je al snel in een writer’s block belandt.

En wat doe jij als je een writer’s block hebt?

2 reacties

Plaats een reactie

Begrippen Content Marketing Google Adwords
pakkende-titel
Wat 150.000 Titels ons geleerd hebben over een Pakkende Titel
Online Marketing Strategie
De Online Marketing Strategie voor meer klanten – 7 handige stappen
Keyword Analyse – Kies de Beste Zoekwoorden En Kom Bovenaan in Google
Linkbuilden
Long Tail Keywords Voor Een Hogere Positie In Google
8 SEO-tips voor een vindbare website in 2017
Keyword Analyse – Kies de Beste Zoekwoorden En Kom Bovenaan in Google
Neuromarketing
Hoe belangrijk is taalgebruik voor jouw webteksten?
Overtuig met een goed frame
Wat is framing? Maak een frame dat overtuigt.
Hersendelen-Marketing
3 Verschillende Breinen en Het Effect op Jouw Omzet
LinkedIn Twitter
Hoe werkt facebook? 6 tips hoe je jouw zakelijke Facebook pagina het best in kunt zetten!
Hoe-werkt-twitter-effectiever
Hoe Werkt Twitter en Hoe Zorg je Voor Meer Betrokkenheid?
Definitie Social Media
De Definitie van Social Media en Hoe jij er Succesvol Mee Omgaat