Wat is Instagram? | Uitleg & Tips

Wat is instagram

Wat is Instagram?

Instagram is een Sociaal Netwerk applicatie die vooral insteekt op het delen van foto’s en video’s vanaf een smartphone. Het platform werd gecreëerd door Kevin Systrom en Mike Krieger. Het platform lanceerde in oktober 2010 als gratis app voor Apple iOS.

Na een succesvolle lancering werd er een versie voor Android uitgebracht in april 2012, gevolgd door een website-interface met beperkte functies in november 2012.

Het bedrijf Meta (vroeger Facebook) heeft in 2019 Instagram overgenomen voor een schamele 1 miljard dollar.

Wat kun je doen met Instagram?

Waar het platform in het begin vooral draaide om het delen van foto’s en video’s, is het uitgegroeid tot een volwaardig adverteer platform.

Voor de consument is het platform ideaal om inspiratie op te doen, helden te volgen, tutorial te volgen of om simpelweg grappige (katten)filmpjes te kijken. Aan de commerciële kant is het platform uitermate geschikt om je bedrijf te promoten, diensten te verkopen, Webinars vol te krijgen of je trouwe fans op de hoogte te houden.

Wat zijn Instagram Stories?

Deze functie laat de gebruikers korte informatieve content delen die, wanneer je er zelf niets aan veranderd, automatisch verwijderd worden na 24uur.

Stories zijn ideaal om volgers nieuwsgierig te maken, een ‘blik uit het leven van’ te tonen of om je volgers een poll voor te schotelen.

Wat is Instagram TV (IGTV)?

Deze dienst dat eerst als standalone applicatie bestond, was bedoeld om langere video’s te delen als dat er op Instagram zelf mogelijk was. Op 1 Maart 2022 kondigde de huidige eigenaar ‘Meta’ aan dat IGTV offline zou gaan, met als reden het nieuwe Instagram Reels.

Wat is/zijn Instagram Reels?

Reels zijn voornamelijk gericht op het maken van creatieve video’s. Tijdens het maken van je eigen Reel, heb je ondersteuning van effecten, muziek en stickers.

Met Instagram Reels is het mogelijk als bedrijf om op een creatieve wijze je merkverhaal voor te schotelen en zodoende er je doelgroep mee voorlichten. Het grote voordeel van Instagram Reels voor bedrijven is, dat deze Reels makkelijker ontdekt kunnen worden door potentiële volgers/klanten.

Yes! Het mag gedeeld worden

Meer inspiratie

Klaar voor groei?

Geef een seintje