Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Wat is cloaking? Een complete uitleg

Het gevaar van cloaking en de enorme impact op je vindbaarheid in Google

Cloaking is een zoekmachine optimalisatie techniek (black-hat) waarbij de inhoud die gepresenteerd wordt aan de spider van Google verschilt met de inhoud voor de gebruiker.

Cloaking wordt door sommige webmasters gebruikt in een poging de zoekmachines te bespelen om de rankings van hun sites in de organische zoekresultaten te verbeteren. Deze techniek wordt echter over het algemeen beschouwd als een schending van de Webmasterrichtlijnen van Google en kan leiden tot een Google penalty.

Hoe werkt cloaking?

Cloaking werkt door zoekmachinespiders andere inhoud voor te schotelen dan gewone gebruikers. Bij cloaking wordt de user-agent (browser) of het IP-adres van inkomende verzoeken geanalyseerd en op basis daarvan wordt de inhoud weergegeven.

Wanneer mag cloaking wel?

Er zijn enkele gevallen waarin Google het gebruik van cloaking wel toestaat. Dit omvat het weergeven van landspecifieke inhoud of bijvoorbeeld mobiele optimalisatie.

Lastige materie hé?

Ja, dat hele SEO is nog niet zo gemakkelijk. Het is dan ook niet zo gek dat de meeste ondernemers zich lekker op hun bedrijf richten en gewoon hun SEO uitbesteden.

Wil je zelf aan de slag met het verbeteren van jouw posities in Google, blijf dan weg van alle black-hat technieken en richt je vooral op je bezoeker.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 De Sw!tch
Speciaal voor coaches, adviseurs en trainers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.