Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

De 6 Beste Websitebouwers (programma’s) voor ondernemers

Tegenwoordig kun je met een website bouwer, in een ochtendje je eigen website maken. Tenminste... Als je het juiste programma kiest.

Hoe kies je de beste website bouwer?

Niemand kan uiteindelijk voor jou bepalen wat de beste website bouwer is. Dat moet je zelf doen. Wij zouden natuurlijk zeggen dat Webnemer een uitstekende keuze is…maar ja, of dat nu écht onafhankelijk advies is 😉

Daarom neem ik je mee in enkele afwegingen. Aan de hand van deze punten kun je zelf bepalen welke bouwer het beste aan jouw (zakelijke) behoeften voldoet.

1 | Functies

Veel website bouwers bieden dezelfde functies. Waardoor het vergelijken en het uiteindelijk kiezen van het beste programma lastig wordt.

Mijn advies?

Gun jezelf een moment om alle functies op te schrijven waarvan jij nu al denkt, dat is handig. Dat zijn de functies die ik écht nodig heb.

Doe dat voordat je de vergelijking maakt. 

Je kunt ook uren Google-en, lezen en vergelijken, maar hoe bepaal je dan straks je keuze? Kies je dan voor diegene met de meeste functies, ook als je ze misschien helemaal niet nodig hebt?

2 | Gebruikersinterface

Iedere website bouwer belooft dat het supermakkelijk is. Maar laten we eerlijk zijn, ieder programma heeft een leercurve. Je hebt nu eenmaal wat tijd nodig om het programma eigen te maken.

Het is daarom slim om de gebruikersinterface van de verschillende website builders te bekijken en vergelijken.

Ga op zoek naar video’s, plaatjes of nog liever…

Probeer het zelf uit.

Veel programma’s bieden een gratis proefperiode. Maak daar gebruik van. Test verschillende programma’s en oordeel zelf welk programma voor jou het makkelijkste werkt.

LET WEL OP!

Veel website builders beloven je een gratis proefperiode, maar als je vergeet je af te melden, schrijven ze toch plots geld van je rekening.

Meld je direct af, of ga alleen een proefperiode aan als je geen betaalinformatie hoeft achter te laten.

3 | Support

We maken allemaal fouten. Daarom is het belangrijk om hulp te kunnen vragen als je die nodig hebt. Zeker als je zelf een website gaat maken, of een webshop, wil je wel snel hulp als je dat nodig hebt.

De kwaliteit van de ondersteuning kan per programma sterk verschillen.

Mijn advies?

Probeer de ondersteuning uit, voordat je de website bouwer koopt. Als ze al geen goede support bieden aan potentiële klanten, hoe gaan ze dan met bestaande klanten om?

4 | Prijs

Tot slot is er natuurlijk de prijs. En ja, als je een goede website bouwer wilt, dan kost dat wat.

Voor een professionele websitebouwer ben je ongeveer 30 tot 40 euro per maand kwijt. Maar dat is afhankelijk van het pakket dat je kiest.

6 Websitebouwers voor ondernemers

De keuze is reuze, dus laten we samen enkele bekende website bouwers met goede reviews doornemen:

1 | Webnemer

Webnemer is niet alleen een website bouwer. Voor hetzelfde geld van een bouwer, krijg je een compleet platform.

Een platform om je eigen website te ontwerpen, je webshop te bouwen, een funnel te lanceren en/of de slimste (automatische) nieuwsbrieven te versturen.

Je kunt het platform volledig gratis testen. Zonder addertjes. Je naam en e-mailadres is al genoeg om een account aan te maken en Webnemer te proberen.

2 | Wix

Wix is een goede keuze voor kleine bedrijven omdat het een gratis plan biedt. De ontwerpen zijn modern en strak, maar het programma vraagt wel wat oefening. Let goed op met welke template je kiest. Past de template, dan kun je zeer snel een mooie website maken. Een template volledig aanpassen naar je eigen wensen vraagt toch wat ervaring.

3 | Squarespace

Bekend om zijn strakke, professioneel ontworpen sjablonen, ideaal voor creatieve bedrijven of individuen die hun werk willen laten zien. Het heeft ook sterke e-commerce mogelijkheden.

4 | Weebly

Vooral populair voor e-commerce websites. Het heeft een intuïtieve editor en biedt toegang tot een brede reeks tools, waaronder inventarisbeheer.

5 | Shopify

De go-to oplossing voor ondernemers die snel hun webshop willen lanceren of een dropshipping shop willen opzetten.

6 | Elementor

Elementor is een paginabouwer en eigenlijk geen websitebouwer. Je kunt er met minimale inspanning prachtige websites mee maken. Elementor werkt met het CMS WordPress, dus je hebt nog wel een losse hosting provider nodig, of je moet kiezen voor hun hosting oplossing.

Conclusie

Er is geen perfecte website bouwer. Elke websitebouwer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Staar je niet blind op de functies of prijzen, maar bedenk goed wat jij nodig hebt. Nu en in de toekomst.  

Veelgestelde vragen

1. Hoe bouw ik een website met een websitebouwer?

Het proces van het bouwen van een website met een websitebouwer is over het algemeen eenvoudig. Zeker als je de beste websitebouwer Webnemer kiest 😉

2. Kan ik een website bouwen zonder technische kennis?

Ja, absoluut! Een goede website bouwer is speciaal ontworpen voor mensen zonder technische kennis. Hou er wel rekening mee dat iedere websitebouwer – ook als je de beste websitebouwer kiest, een leercurve heeft. 

3. Zijn er goede websitebouwers voor kleine bedrijven?

Ja, er zijn zeker goede websitebouwers die geschikt zijn voor kleine bedrijven. Persoonlijk vinden wij, gelet op de functies en prijs, Wix en Webnemer de beste websitebouwers voor kleine bedrijven. 

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.