Zonder te vloeken alles online gemakkelijk geregeld

Alles-in-een-software om (online) te groeien

Waarom kiezen voor aparte tools als Webnemer je alles biedt wat je nodig hebt in één krachtig, gebruiksvriendelijk platform?

Maak de mooiste website (en pas alles gemakkelijk zelf aan)

Geen gedoe meer met hosting, plug-ins of technische koppelingen.

Stuur winstgevende mails met de email marketing functie

Laat Webnemer (automatisch) de beste mails sturen.

Verkoop je eigen online cursus (of product)

Zet je kennis om in keiharde winst.

CMS Kiezen | Welk systeem past bij jouw bedrijf?

Van de snelheid van Drupal, tot de makkelijke templates van Wix, van de potentie van Joomla! tot de oneindige mogelijkheden van Wordpress. Hoe kies je de beste CMS uit?

Wat is een CMS?

Een Content Management Systeem (CMS) is een vorm van online software waarmee je eenvoudig webinhoud kunt maken en beheren. Vroeger gebeurde dit uitsluitend met HTML-code.

Tegenwoordig is het veel eenvoudiger geworden om websites te maken, te beheren en te onderhouden.

Het goede aan een CMS is dat je snel het ontwerp van je website kunt veranderen of pagina’s kunt toevoegen zonder dat je ook maar enige technische kennis nodig hebt.

Een CMS wordt ook vaak aangeraden om zelf je eigen website te maken. Het zou makkelijk moeten zijn voor niet-technische gebruikers om snel wijzigingen aan hun website aan te brengen als dat nodig is.

Tenminste…

Dat is de belofte.

Mijn ervaring, en dat wat ik bij klanten zie, is dat ieder CMS zo zijn eigen leercurve en voor- en nadelen heeft.

Laten we daarom eens kijken naar het soort content management systemen en hun plussen en minnen.

Welke content management systemen zijn er?

Tegenwoordig zijn er talloze systemen beschikbaar, zowel betaald als open source. Open source kun je gratis gebruiken en de code is voor iedereen beschikbaar. Dit betekent dat er door honderden of duizenden mensen over de hele wereld aan het platform gewerkt wordt.

Het voordeel voor jou?

Tal van mogelijkheden.

Drupal

Drupal was een van de eerste systemen, maar heeft een behoorlijk steile leercuve. Hoewel het voor de wat technische mensen onder ons een gemakkelijk systeem was, heeft het in de jaren (relatief gezien) maar weinig terrein gewonnen.

Joomla!

Joomla heb ik zelf jaren lang gebruikt. Ook in deze CMS moet je even de weg weten te vinden, maar is op zich een aardig gebruiksvriendelijk systeem.

Wordpress

Wordpress is de meest gebruikte CMS ter wereld en wordt gebruik miljoenen websites. Het is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. En omdat dit systeem ook open source is heb je de volledige controle om je website uit te rusten met nieuwe functies of aanpassingen.

Welk CMS past het beste bij mijn bedrijf?

Nu je de basis van content management systemen kent, welke moet je dan kiezen voor je website of webwinkel?

Allereerst: bepaal wie er straks aan de website gaat werken; jijzelf of iemand anders (of allebei)? En ten tweede: wat voor functionaliteiten heeft jouw website nodig?

Als je bijvoorbeeld geen technische kennis hebt, maar snel en eenvoudig een website wilt bouwen zonder grote uitgaven, kun je denken aan Wordpress. Het is het populairste CMS en biedt duizenden plugins voor zowel gratis als betaalde gebruikers.

Als je meer technische kennis hebt (of bereid bent om te leren), dan kan Drupal een interessante keuze zijn. Het is ontworpen met ontwikkelaars in gedachten en heeft veel geavanceerde functies die van pas kunnen komen.

Het is dus maar net waar je naar op zoek bent.

Ik weet het, daar heb je voor nu weinig aan.

Dus.

Wat bepaalt een goede CMS?

Een goede CMS doet precies datgene wat de gebruiker voor ogen heeft. En dat is precies de redenen dat ik na 6 jaar Wordpress te hebben gebruikt, ben overgestapt naar Webnemer.

Ja, met Wordpress kun je alles. En dat is dan ook direct het probleem. Want achter dat ‘alles kunnen’ schuilt een enorm gevaar.

Wil je de juiste elementen kunnen aanpassen of je website met uitrusten met slimme technieken dan krijg je al snel een ratjetoe aan plug-ins.

Ik weet het. Doodnormaal.

Iedere website heeft vaak meerdere plug-ins geïnstalleerd.

Maar…

Geloof me. Vroeg of laat is het iedere keer gedoe. Bepaalde plug-ins die ooit zo goed werkte, bevatten plots beveiligingslekken. Werken niet meer, of vragen ineens een belachelijk hoge vergoeding.

Daar sta je dan. Zonder technische kennis en een dure op maat gemaakte website. Leuk dat je website er ooit zo prachtig uitzag en uitgerust was met al die functies, maar wie helpt je nu dat het niet meer werkt?

Een nieuw CMS na 8 jaar testen

8 Jaar geleden hebben we uit frustratie Webnemer bedacht. Een laag over je website waarmee je zeer gemakkelijk je website kon ontwerpen, aanpassen en beheren.

Zonder technische kennis. Zonder vloeken. Zonder tientallen plug-ins.

Omdat Wordpress ons de mogelijkheden bood, hebben we het gemaakt op dit CMS.

Tot begin 2023.

Na ruim 8 jaar testen brengen we de grootste update van Webnemer uit. Ons eigen CMS.

Razendsnel. Goedkoop. En alles in één.

Dus geen gedoe meer met technisch geneuzel, vervelend (dure) koppelingen of gedoe met Websitebouwers.

En ja…

Ik ben de eigenaar van Webnemer. Dus enorm bevooroordeelt.

Maar…

Je kunt dit platform gratis proberen. Dus welk risico loop je als je ook Webnemer meeneemt in je vergelijking?

Precies.

Geen.

Het is geen sneaky proefperiode dat je je vergeet af te melden en dan alsnog geld kwijt bent. Je naam en e-mail zijn genoeg om een account aan te maken en het platform te proberen.

Maar goed, die keuze is natuurlijk geheel aan jou. Hou er wel rekening mee dat ondanks dat wij een vergoeding (vanaf 39 euro per maand) vragen, je dit normaal ook aan een goede hosting kwijt bent.

Met alleen een CMS ben je er nog niet. Je hebt ook een hostingprovider nodig. Neemt dat dus mee in je vergelijking.

Conclusie

Je hebt de keuze uit talloze verschillende cms aanbieders. Wat voor jou de juiste keuze is hangt af van je voorkeuren en wensen. Kies je een CMS voor je nieuwe website gun jezelf dan de tijd om de verschillende systemen te vergelijken. Ieder CMS heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en het kiezen van een verkeerde CMS, ookal ziet je website er nog zo prachtig uit, kan je een hoop kopzorgen geven.

Veelgestelde vragen

1. Wat is een CMS?

Een CMS (Content Management Systeem) is een softwaretoepassing waarmee je eenvoudig de inhoud van een website kunt beheren, zoals teksten, afbeeldingen en video’s. Het stelt gebruikers in staat om zonder technische kennis op een gebruiksvriendelijke manier een website te onderhouden en aan te passen.

2. Welke CMS-systemen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende CMS-systemen beschikbaar, zoals WordPress, Drupal, Joomla, Magento, Typo3 en Shopify. Elk systeem heeft zijn eigen functionaliteiten en mogelijkheden, dus het is belangrijk om te kiezen welk CMS het beste bij jouw specifieke behoeften past.

3. Wat zijn de voordelen van een CMS?

Enkele voordelen van een CMS zijn:

  • Het stelt je in staat om zelf eenvoudig de inhoud van je website te beheren.
  • Je hebt geen technische kennis nodig om wijzigingen aan te brengen.
  • Er zijn tal van plugins en functionaliteiten beschikbaar om je website uit te breiden.
  • Bepaalde CMS-systemen, zoals Webnemer, zijn goed geoptimaliseerd voor zoekmachines.
  • Er zijn community’s van gebruikers die ondersteuning bieden en tips delen.
  • Sommige CMS-systemen zijn open source, wat betekent dat ze gratis te gebruiken zijn.

4. Hoe kies ik het juiste CMS?

De keuze van een CMS hangt af van je specifieke behoeften. Overweeg factoren zoals de beoogde functionaliteiten, technische kennis, de schaal van je website of webshop en de ondersteuning die je nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om de voor- en nadelen van verschillende CMS-systemen tegen elkaar af te wegen.

5. Kan ik een bestaande website ombouwen naar een CMS?

Ja, in de meeste gevallen kan een bestaande website worden omgebouwd naar een CMS. Je moet echter rekening houden met de complexiteit van de bestaande website en mogelijk de hulp van een professioneel bureau inschakelen. Zo maken wij regelmatig websites na omdat klanten enthousiast zijn geworden over het CMS van Webnemer. Wat wij natuurlijk heel goed snappen 😉

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.