Speel niet langer verstoppertje met de klanten die je zoeken

Iedere woensdag om 12:00 een nieuwe online marketing hack gratis in je inbox.

Pagerank | Uitleg & Tips

Hoe werkt Google Pagerank en welke impact heeft het op je positie in Google?

Wat is Google Pagerank?

Google Pagerank (PR) is een metriek die Google gebruikt om de kwaliteit en populariteit van een website te meten. Het is een van de vele factoren die Google gebruikt om te bepalen welke websites hoger in de zoekresultaten moeten worden weergegeven.

Pagerank is gebaseerd op het aantal en de kwaliteit van de links die naar een website verwijzen. Als veel hoogwaardige websites naar een website linken, is de kans groter dat die website een hoge Pagerank heeft.

Hoe kom ik achter mijn Pagerank?

Vroeger werd de Pagerank openbaar getoond. Tegenwoordig heeft Google ervoor gekozen de Pagerank niet meer openbaar te maken.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat vooral spammers de Pagerank een interessante score vonden. Hoe hoger je Pagerank, hoe interessanter jij voor deze spammers werd.

Waarom?

Omdat een backlink, op een website met een hoge Pagerank je enorm hielp bij het verhogen van je positie in Google.

Hoe bepaalt Google jouw Pagerank?

Het bepalen van de Pagerank van een website kost Google gemiddeld vier tot vijf maanden. Google heeft dan ook miljarden websites geïndexeerd, die ieder stuk voor stuk zullen moeten worden geanalyseerd.

Er wordt verondersteld dat de schaalverdeling van de Pagerank logaritmisch is, dat betekent dat tien links voor een Pagerank van 1 kunnen zorgen, maar dat je voor een Pagerank van 2, vervolgens 100 van diezelfde links nodig zult hebben.

Het belang van een goede Pagerank

Hoewel Google de Pagerank niet meer openbaar maakt, bestaat deze nog wel.

De Pagerank van een pagina heeft invloed op hoe “waardevol” Google de pagina acht en hoe vaak Google opnieuw langskomt om jouw website te crawlen.

De Pagerank is een belangrijk onderdeel binnen de off page SEO. De off page SEO draait om het versterken van je linkprofiel, wat vervolgens weer je Pagerank bepaalt.

Naast het versterken van je linkprofiel kun je ook je Pagerank verdelen. Dit verdelen of doorspelen van Pagerank doe je door interne links te plaatsen.

Ga ervoor

Wat mij betreft, mag je de naam Pagerank vergeten en is het vooral belangrijk dat je onthoudt dat iedere pagina op je website waarde opbouwt. Deze waarde kun je, zoals ik in de video heb laten zien, via de interne links doorspelen naar andere pagina’s.

Door dit slim te doen kun je jouw website gemakkelijk bovenaan in Google brengen. Zeker wanneer je via een zoekwoorden onderzoek en zoekwoorden analyse voor slimme zoekwoorden hebt gekozen.

Zet jij je vol in, maar blijft het resultaat uit?

Voelt het alsof je alle trucs al hebt geprobeerd? Blogs doorspitten, eindeloos video’s bekijken, podcasts op repeat – en toch, geen steek verder.

Herkenbaar?

Misschien mis je wel die ene gouden tip die alles op zijn kop zet.

Ik snap het helemaal.

Zelf heb ik me 15 jaar geleden een weg gebaand door de jungle van ondernemen. Jarenlang worstelen, experimenteren, falen en weer opstaan. Tot ik de sleutel vond. Die sleutel? Die draaide mijn tweede onderneming van een bescheiden start-up naar een bloeiend coachbedrijf verspreid over heel Nederland.

Nu, met meerdere succesvolle bedrijven op mijn naam sta ik hier. Als jouw gids in de online marketing en business wereld, klaar om jou door dat doolhof te leiden.

Hoe?

👉 Online Marketing & Business Coaching
Terwijl we strategisch aan je bedrijf werken laten we het internet al het harde werk doen.

👉 Online Marketing Advies
Ik help je jouw visie te vertalen naar een concreet, winnend online marketingplan.

👉 De Sw!tch
Speciaal voor ondernemers die klaar zijn voor de grote sprong. Dit programma is jouw ticket uit de sleur, door dat plafond heen, rechtstreeks naar het succes dat je verdient.

Beu dat je concurrent er met je klant vandoor gaat?

Krijg de brutaalste marketing tips iedere week gratis in je inbox.